,

Cretan Iama: Το ελληνικό φυτικό σκεύασμα που μας προστατεύει από ιώσεις και μικρόβια

Καθώς οι κρύοι μήνες πλησιάζουν και αυξάνεται ο χρόνος που περνάμε σε εσωτερικούς χώρους, το ρίσκο να προσβληθούμε από εποχιακές αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως γρίπη,

Cretan Iama: Το ελληνικό φυτικό σκεύασμα που μας προστατεύει από ιώσεις και μικρόβια

Καθώς οι κρύοι μήνες πλησιάζουν και αυξάνεται ο χρόνος που περνάμε σε εσωτερικούς χώρους, το ρίσκο να προσβληθούμε από εποχιακές αναπνευστικές λοιμώξεις, όπως γρίπη, απλοί ρινοϊοί ή ακόμη και κοροναϊός, αυξάνεται αισθητά.

Πώς μπορεί η παραδοσιακή θεραπευτική να βοηθήσει; Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα βότανα, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις λοιμώξεις. Η ανακουφιστική επίδραση του Κρητικού δίκταμου και του φασκόμηλου στο αναπνευστικό σύστημα είναι ευρέως γνωστή, όπως και η δυνατή αντιμικροβιακή και αντιική δράση του θυμαριού.

Advertisment

Ωστόσο, υπάρχει αβεβαιότητα για τον σωστό τρόπο παρασκευής των αφεψημάτων από αυτά τα βότανα, ώστε να διατηρούνται τα θεραπευτικά τους συστατικά, και για την ιδανική δοσολογία τους, καθώς η περιεκτικότητα των συστατικών τους μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τόπο φύτρωσης.

Το προϊόν Cretan Iama, ένα καινοτόμο φυτικό σκεύασμα που δημιουργήθηκε από Έλληνες ερευνητές σε συνεργασία με την ελληνική φαρμακευτική εταιρεία Galenica, προσφέρει μια ασφαλή λύση. Αυτό το προϊόν έχει λάβει διεθνή πατέντα και έχει διακριθεί για τη μοναδικότητα και την επιστημονική τεκμηρίωσή του, με την πρώτη ύλη του να προέρχεται από ελεγχόμενες καλλιέργειες για διασφάλιση της ποιότητας και των θεραπευτικών συστατικών.

Το Cretan Iama περιλαμβάνει έναν πατενταρισμένο συνδυασμό αιθέριων ελαίων από τρία Κρητικά βότανα – δίκταμο, θυμάρι και φασκόμηλο – διαλυμένα σε extra παρθένο ελαιόλαδο, με την προσθήκη βιταμίνης D3 για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Αυτοί οι συνδυασμοί λειτουργούν συνεργικά και ολιστικά, ενισχύοντας ο ένας τη δράση του άλλου.

Advertisment

Στο 9ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Forum Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Ιατρικής, ανακοινώθηκε ότι το Cretan Iama έχει αποδεδειγμένα θεραπευτική αποτελεσματικότητα σε διάφορες ιώσεις, συμβάλλοντας στη γρηγορότερη ανάκαμψη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Οι μελέτες έδειξαν ότι τα συμπτώματα μειώνονται σημαντικά μέσα σε μία εβδομάδα, με μείωση της κυτταρικής μόλυνσης από την ίωση. Επιπλέον, οι τοξικολογικές μελέτες έδειξαν ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες, ακόμη και σε αυξημένες δόσεις ή μακροχρόνια χρήση.

Στοχεύοντας στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του

Νεότερες επιστημονικές μελέτες, δημοσιευμένες σε κορυφαία διεθνή περιοδικά, δείχνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα για το Cretan Iama, τόσο σε εργαστηριακό πείραμα όσο και σε κλινικές δοκιμές. Σε ασθενείς με κορονοϊό που δεν χρειάστηκαν νοσηλεία, η εβδομαδιαία χρήση του προϊόντος μείωσε τα συμπτώματα κατά 70% την πρώτη εβδομάδα και κατά 90% τη δεύτερη.

Η παρατηρησιακή μελέτη, βασισμένη σε ένα εκτεταμένο δείγμα ασθενών, επικεντρώθηκε στα κυριότερα συμπτώματα της Covid-19, όπως κόπωση, μυαλγία, πονοκέφαλος και πυρετός. Εξετάστηκαν όλες οι μεταλλάξεις του ιού που είχαν καταγραφεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Πανεπιστημιακό Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης αναφέρουν ότι ο συνδυασμός των αιθέριων ελαίων τριών κρητικών βοτάνων, όχι μόνο επιταχύνει την ανάρρωση σε ασθενείς με ήπια Covid-19, αλλά προσφέρει και προληπτική δράση. Τα ευρήματα συμφωνούν με προηγούμενες μελέτες για άλλους αναπνευστικούς ιούς.

Η διεθνής πατέντα του Cretan Iama

Το Cretan Iama είναι ένα πρωτοποριακό ελληνικό προϊόν με διεθνή πατέντα (EP 10760745.9), αναγνωρισμένο παγκοσμίως από την επιστημονική κοινότητα. Πρόκειται για το πρώτο φυτικό προϊόν με εκτεταμένη επιστημονική τεκμηρίωση, έχοντας υποβληθεί σε εργαστηριακές, κλινικές και τοξικολογικές μελέτες, και είναι αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας από διακεκριμένους Έλληνες ερευνητές του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με την εταιρεία Galenica.

Την ερευνητική ομάδα του CRETAN IAMA αποτελούν καθηγητές και ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η έρευνα για τον καινοτόμο συνδυασμό των αιθέριων ελαίων συνεχίζεται, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και θεραπεία ιογενών λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος, όπως η γρίπη, ο ρινοϊός και ο κορονοϊός, προσφέροντας πολύτιμη βοήθεια σε επαγγελματίες υγείας και ασθενείς.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση