,

Κρυολόγημα: 7 σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καταρροής

Σπιτικές θεραπείες που μπορούμε να δοκιμάσουμε για ανακούφιση από ένα κρυολόγημα.

Κρυολόγημα: 7 σπιτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση της καταρροής

Αν και ένα κρυολόγημα συνήθως δεν είναι σοβαρό, συχνά μπορεί να μας αναγκάσει να παραμείνουμε στο κρεβάτι και να επηρεάσει την καθημερινή μας ρουτίνα. Η καθημερινότητα γίνεται πιο περίπλοκη, ιδίως όταν η ρινική συμφόρηση εμποδίζει την άνετη αναπνοή.

Ευτυχώς, υπάρχουν απλές σπιτικές θεραπείες που μπορούμε να δοκιμάσουμε για ανακούφιση από ένα κρυολόγημα, ειδικά όταν τα συμπτώματα είναι ακόμη ήπια.

Advertisment

Ακολουθούν μερικές από τις πιο φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης

Άφθονα Υγρά: Η ενυδάτωση είναι κρίσιμη όταν κρυολογούμε. Πίνοντας αρκετά υγρά, όπως νερό, η βλέννα στα ιγμόρεια αραιώνεται και απομακρύνεται πιο εύκολα. Αποφύγετε ροφήματα όπως καφές ή αλκοόλ που μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Ζεστά Τσάγια: Τα ζεστά τσάγια, όπως το χαμομήλι, το τζίντζερ, η μέντα και η τσουκνίδα, μπορούν να λειτουργήσουν ως ήπια αποσυμφορητικά, βοηθώντας στο άνοιγμα των αεραγωγών και στη εξομάλυνση του πονόλαιμου.

Advertisment

Υγραντήρες: Οι υγραντήρες μετατρέπουν το νερό σε ατμό, βοηθώντας στην υγρασία του ξηρού αέρα, προάγοντας την ευκολότερη απομάκρυνση της βλέννας.

Υδρατμοί: Η εισπνοή ατμού από ζεστό νερό μπορεί να βοηθήσει στην αποσυμφόρηση. Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου για επιπλέον ανακούφιση.

Ζεστό Ντους: Ένα ζεστό ντους μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση, καθώς ο υδρατμός βοηθά στην αποσυμφόρηση των αεραγωγών.

Πλύσεις με Φυσιολογικό Ορό: Ρινικά σπρέι με φυσιολογικό ορό μπορούν να απομακρύνουν τη βλέννα από τη μύτη, βελτιώνοντας τα συμπτώματα και την ποιότητα του ύπνου.

Ζεστή Κομπρέσα: Ζεστές κομπρέσες στο μέτωπο και τη μύτη μπορούν να μειώσουν τη ρινική καταρροή και την πίεση στα ιγμόρεια.

Αυτές οι φυσικές μέθοδοι μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση από τα συμπτώματα του κρυολογήματος, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.

Οι προαναφερθέντες τρόποι αντιμετώπισης της ρινικής συμφόρησης αποτελούν απλές, αλλά αποτελεσματικές πρακτικές για την ανακούφιση των συμπτωμάτων του κρυολογήματος. Ενώ δεν προσφέρουν μια άμεση θεραπεία, μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό να ανακάμψει πιο άνετα και γρηγορότερα.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι αυτές οι μέθοδοι είναι συμπληρωματικές και δεν αντικαθιστούν την ιατρική συμβουλή ή τη θεραπεία από έναν ειδικό όταν αυτό είναι απαραίτητο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Εμμηνόπαυση: Εναλλακτικοί τρόποι να νικήσετε το στρες χωρίς φάρμακα
Κακή αναπνοή: Οι αιτίες που την προκαλούν και οι τροφές που την καταπολεμούν
Προβλήματα στο έντερο: Πώς συνδέονται με τη νόσο του Πάρκινσον
Πόσο καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών ο χρόνος μπροστά στις οθόνες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση