,

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας

Ο πνευματικός δρόμος που οδηγεί στην προσωπική ολοκλήρωση Εργάζεστε διαρκώς, προκειμένου να κατακτήσετε την κορυφή των επαγγελματικών σας φιλοδοξιών και να απολαύσετε την απόλυτη

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας

Ο πνευματικός δρόμος που οδηγεί στην προσωπική ολοκλήρωση

Εργάζεστε διαρκώς, προκειμένου να κατακτήσετε την κορυφή των επαγγελματικών σας φιλοδοξιών και να απολαύσετε την απόλυτη υλική ευμάρεια. Κάθε στόχος σας γεννά τον επόμενο και, έτσι, τρέχετε αδιάκοπα στον μαραθώνιο της καθημερινότητας που οι ίδιοι δημιουργήσατε. Πολύ συχνά ένα αίσθημα κενού σας κατακλύζει. Στην ουσία, αδυνατείτε να θυμηθείτε πότε ήταν η τελευταία φορά που νιώσατε ευτυχισμένοι. Βαθιά μέσα σας, καλά το ξέρετε πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Θα τολμούσατε, ωστόσο, να αμφισβητήσετε καθετί που θεωρούσατε δεδομένο, προκειμένου να βιώσετε μια ζωή απόλυτης πληρότητας, για την οποία θα είστε περήφανοι;

Advertisment

Το παγκόσμιο best seller, που αλλάζει για πάντα τη ζωή σας

Ο κορυφαίος σύμβουλος σε θέματα προσωπικής επιτυχίας και καλλιέργειας ηγετικών ικανοτήτων Robin S. Sharma, με την 23η έκδοση του παγκόσμιου best seller, Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, από τις Εκδόσεις Διόπτρα, ταρακουνά συθέμελα την επιφανειακά καλά τακτοποιημένη ζωή σας, προσκαλώντας σας σε μια περιπέτεια αυτογνωσίας, ικανή να απαλλάξει την σκέψη σας από κάθε περιοριστική πεποίθηση και να λυτρώσει την ψυχή σας από τα δεσμά της δυστυχίας.

Το βιβλίο-φαινόμενο, που μεταφράστηκε σε περισσότερες από 70 γλώσσες, υπερβαίνοντας τα 4.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, τυπώθηκε για πρώτη φορά το 1996 σε λίγα αντίτυπα και πολύ σύντομα σημείωσε τόση επιτυχία, που έγινε ανάρπαστο. Έκτοτε, σχεδόν 3 δεκαετίες μετά την παρθενική του κυκλοφορία, συνεχίζει να συνιστά τη διαχρονική πυξίδα ενός συναρπαστικού πνευματικού ταξιδιού, που έχει αγγίξει και μεταμορφώσει το πεπρωμένο εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μια ξενάγηση στις Διαχρονικές Αρετές της Φωτισμένης Ζωής

Άραγε, μπορεί μια στιγμή να αλλάξει μια ολόκληρη ζωή; Μια σοβαρή καρδιακή προσβολή στέκεται η αφορμή για τον φημισμένο, αλλά μονίμως ανικανοποίητο, δικηγόρο Τζούλιαν Μαντλ να αφήσει πίσω του τη λαμπρή καριέρα του και τα αμύθητα πλούτη του, για να ταξιδέψει ως τη μακρινή Ανατολή, αναζητώντας τον ουσιαστικό σκοπό της ύπαρξής του.

Advertisment

Η γνωριμία του με τους Μεγάλους Σοφούς της Σιβάνας ανατρέπει οριστικά και αμετάκλητα την πορεία του και, κάποτε, τηρώντας την ιερή του υπόσχεση προς αυτούς, επιστρέφει στη βάση του για να μεταδώσει την πολύτιμή γνώση του στους ανθρώπους του δυτικού πολιτισμού.

Είστε έτοιμοι, λοιπόν, να ξεναγηθείτε σε εκείνες τις Διαχρονικές Αρετές που θα σας επιτρέψουν να λάβετε απαντήσεις σε κάποια από τα μεγάλα ερωτήματα της καθημερινής ζωής, αλλά και να εφαρμόσετε πρακτικούς τρόπους κατάκτησης της εσωτερικής γαλήνης;

Καλλιεργήστε γόνιμες σκέψεις στον κήπο του νου σας

Αρχικά, σκεφτείτε τον νου σας σαν έναν κήπο. Αν τον τρέφετε και τον καλλιεργείτε, αυτός θα καταστεί γόνιμος και ανθηρός, όμως αν αφήνετε τις αρνητικές σκέψεις να θεριεύουν, τότε θα αποδυναμωθείτε πνευματικά και σωματικά. Γιατί, λοιπόν, να μην καταστείτε άγρυπνος φρουρός στην πύλη του κήπου σας, επιτρέποντας την είσοδο μόνο στις άριστες πληροφορίες;

Αντί να αναμοχλεύετε τα τραυματικά γεγονότα του παρελθόντος, διδαχτείτε από τις οδυνηρές εμπειρίες και προχωρήστε μπροστά. Τολμήστε να ονειρευτείτε πως αποτελείτε κάτι πολύ περισσότερο από το άθροισμα των σημερινών συγκυριών και προγραμματιστείτε να προσμένετε το καλύτερο.
Βρείτε αυτό που αγαπάτε και ύστερα εστιάστε όλη σας την ενέργεια στην υλοποίησή του. Ανάβοντας την εσωτερική σας φλόγα, θα νιώσετε το πάθος να πλημμυρίζει κάθε εκατοστό του κορμιού σας και τη ζωή σας να γεμίζει αφθονία.

Σκεφτείτε τι είναι εκείνο που σας κάνει να ξυπνάτε με ενθουσιασμό κάθε πρωί. Ονειρεύεστε να γίνετε συγγραφέας; Τι περιμένετε; Γράψτε! Ακολουθήστε το όραμά σας, γιατί ο σκοπός της ζωής αντιστοιχεί σε μια ζωή με σκοπό και η αληθινή ευτυχία συνοψίζεται στην επίτευξη.

Θέστε ξεκάθαρες προτεραιότητες και στόχους

Θέστε ξεκάθαρες προτεραιότητες και στόχους για κάθε πτυχή της ζωής σας. Για να επιτύχετε τις επιθυμίες σας, σχηματίστε στο μυαλό σας μια ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά την έκβαση τους. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να βρείτε τη δουλειά των ονείρων σας, φανταστείτε πως βρίσκεστε ήδη εκεί.

Κλείστε τα μάτια, βολευτείτε στο αγαπημένο σας γραφείο και νιώστε μια αίσθηση δημιουργικότητας και ατόφιας έμπνευσης να σας κατακλύζει. Και, ασφαλώς, ποτέ μην θέτετε έναν στόχο χωρίς να ορίσετε γραπτώς και το αντίστοιχο χρονοδιάγραμμά του.

Στον δρόμο προς την εδραίωση των νέων, θετικών σας συνηθειών, έχετε στον νου σας τον μαγικό κανόνα των 21 ημερών, που αντιστοιχεί στο διάστημα που απαιτείται για να δημιουργηθεί μια νέα σύναψη στον εγκέφαλό σας.

Μη βιάζεστε για το αποτέλεσμα. Αντίθετα, μάθετε να απολαμβάνετε όλη τη διαδικασία προς το όνειρο, γιατί μια φλεγόμενη αίσθηση πάθους αντιστοιχεί στην πιο δυνατή καύσιμη ύλη για να δώσετε ενέργεια στους ευσεβέστερους πόθους σας.

Κατακτήστε την αρχαία τέχνη της αυτοκυριαρχίας

Κατανοήστε πως το DNA της πραγματικής υπεροχής είναι η αυτοκυριαρχία. Και κατακτήστε την! Όταν θα έχετε πια εδραιώσει ένα βαθύ αίσθημα εμπιστοσύνης στις ικανότητές σας και ένα αδάμαστο πνεύμα, τίποτε δεν θα μπορεί να σας σταματήσει.

Υπερβείτε τα όριά σας, κάνοντας ακριβώς όσα νομίζετε πως φοβάστε. Σύντομα θα διαπιστώσετε πως ο φόβος τίποτε άλλο δεν αποτελεί παρά ένα τέρας που μόνοι σας δημιουργήσατε. Και, ασφαλώς, φροντίστε να ζείτε με ενθουσιασμό και θάρρος. Το σύμπαν ευνοεί τους γενναίους, να θυμάστε.

Μη λησμονείτε να εξασκείτε καθημερινά την πειθαρχία σας. Ξεκινήστε από μικρές νίκες, που θα σας δημιουργήσουν την κεκτημένη ταχύτητα για να προχωρήσετε στους ανείπωτους θριάμβους. Γιατί, για παράδειγμα, δεν εκπαιδεύετε τον εαυτό σας να ξυπνά μια ώρα νωρίτερα το πρωί, προκειμένου να απολαμβάνετε μια βόλτα στη φύση;

Γίνετε κύριοι του χρόνου σας

Κατευθύνετε τον χρόνο σας στις δραστηριότητες που αληθινά μετρούν και σύντομα θα διαπιστώσετε πως η πραγματικότητά σας μετατοπίζεται από το βασίλειο του κοινότυπου και του συνηθισμένου στην τελειότητα του ιδιαίτερου και του μοναδικού. Και, ασφαλώς, φυλαχτείτε από τους κλέφτες του χρόνου. Αποκτήστε μια επιθανάτια νοοτροπία, μαθαίνοντας να βιώνετε κάθε σας λεπτό στο έπακρο, σαν να είναι το τελευταίο σας.

Υιοθετήστε μια νέα νοοτροπία και για τον ρόλο σας πάνω στον πλανήτη. Εξασκείστε τη συμπόνια σας προς τους άλλους και προβείτε σε καθημερινές πράξεις καλοσύνης. Σύντομα θα διαπιστώστε πως, όταν παλεύετε να μεταμορφώσετε τον κόσμο σε ένα καλύτερο μέρος για όλους, η ίδια η πραγματικότητά σας εξυψώνεται σε μια μαγική διάσταση.

Εστιάστε στο παρόν, έχοντας πάντα στον νου σας πως η ευτυχία συνιστά ένα ταξίδι και όχι έναν προορισμό. Επιβραδύνετε, λοιπόν, κάπου κάπου τους ρυθμούς σας, προκειμένου να απολαύσετε την ιερότητα όσων σας περιτριγυρίζουν. Και, ασφαλώς, έστω και πέντε λεπτά την ημέρα εξασκηθείτε στην τέχνη της ευγνωμοσύνης. Άλλωστε, τα θαύματα χτίζονται σταδιακά.

Μια διδακτική περιπέτεια αυτογνωσίας, που σας μεταμορφώνει

O Robin S. Sharma, ένας από τους επιδραστικότερους συγγραφείς παγκοσμίως, στο παγκόσμιο best seller Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του από τις Εκδόσεις Διόπτρα σας προσφέρει ένα μοναδικό μάθημα ζωής και σας μεταδίδει ένα απελευθερωτικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας, ενθουσιασμού και πληρότητας.

Και εσείς, σταδιακά, παρασύρεστε στον μαγικό χορό της εσωτερικής ανακάλυψης, καθίσταστε κοινωνοί της συμπαντικής σοφίας και μεταρρυθμιστές του ίδιου σας του πεπρωμένου.

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του αποτελεί μια διδακτική περιπέτεια αυτογνωσίας, μια ηχηρή απάντηση στα κομβικότερα υπαρξιακά ερωτήματα και μια συγκινητική παραβολή που εμπνέει τον ανθρώπου να μετατοπίζεται πνευματικά και να εξελίσσεται ουσιαστικά.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή
Τα γράμματα της αγάπης: Ένα βιβλίο-ύμνος στην αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση