, ,

Συγκινητική πρωτοβουλία: Μαθητές έφτιαξαν σπιτάκια για τα αδέσποτα για να προστατεύονται από το κρύο!

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου, και οι πιο κρύες ημέρες του χειμώνα καλούνται να αντιμετωπιστούν. Όμως, ενώ πολλοί μπορούν να προστατευτούν φορώντας χοντρά ρούχα και

Συγκινητική πρωτοβουλία: Μαθητές έφτιαξαν σπιτάκια για τα αδέσποτα για να προστατεύονται από το κρύο!

Βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου, και οι πιο κρύες ημέρες του χειμώνα καλούνται να αντιμετωπιστούν. Όμως, ενώ πολλοί μπορούν να προστατευτούν φορώντας χοντρά ρούχα και μένοντας σε ζεστά σπίτια, υπάρχουν πλάσματα που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις καιρικές συνθήκες στους δρόμους. Ο λόγος για τα αδεσποτάκια που διαβιούν σε κάθε γειτονιά, και ιδιαίτερα αυτές τις μέρες, έχουν ανάγκη από βοήθεια.

Σε μια καταπληκτική πρωτοβουλία, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 144ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ανάγκη. Με σκοπό να βοηθήσουν τα αδέσποτα ζωάκια, κατασκεύασαν σπιτάκια για να προστατευτούν από το κρύο.

Advertisment

Οι μαθητές, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών, κατάφεραν να κατασκευάσουν σπιτάκια που προσφέρουν προστασία από το κρύο, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη των ζώων που δεν έχουν σπίτι.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχειρούν κάτι τέτοιο. Πριν δύο χρόνια, είχαν κατασκευάσει τα πρώτα τους σπίτια, εμπνευσμένοι από παρόμοιες πρωτοβουλίες που είχαν δει στη γειτονιά τους. Με αγορασμένα σπιτάκια από δωρεές και χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά, όπως παλιά ρούχα και φελιζόλ, δημιούργησαν ασφαλείς καταφύγια για τα αδέσποτα ζώα.

Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, οι μαθητές δείχνουν τη δύναμη της αλληλεγγύης και της δημιουργικότητας, προσφέροντας ένα ζεστό σπίτι στα αδέσποτα ζώα που τόσο το χρειάζονται.

Advertisment

Σίγουρα, ο δρόμος που διανύθηκε δεν ήταν πάντα εύκολος, αφού αντιμετωπίστηκαν προκλήσεις, όπως καταστροφές των σπιτιών. Όπως αναφέρει ο κ. Γούναρης, διευθυντής του σχολείου, κάποιοι τους χαρακτήρισαν ακόμα και γραφικούς που αφιερώνονται σε κάτι τέτοιο, ωστόσο, ευτυχώς, κανένας δεν έχασε το κουράγιο του.

Συνέχισαν τις κατασκευές και πρόσθεσαν ακόμη περισσότερα σπιτάκια, αυτή τη φορά με ένα σημείωμα που εξήγαγε ότι προήλθαν από το σχολείο. Σύμφωνα με τον κ. Γούναρη, από εκείνη τη στιγμή δεν είδαν ποτέ ξανά κανένα χαλασμένο σπιτάκι. Αντιθέτως, πολλοί γείτονες εμπνεύστηκαν και πρόσθεσαν και άλλα σπίτια στη γειτονιά για την προστασία των αδέσποτων ζώων από το κρύο. Όπως δηλώνει ο κ. Γούναρης, τα δύο θετικά αποτελέσματα αυτής της πρωτοβουλίας είναι πρώτον, η αποδοχή από τους γείτονες, και δεύτερον, η συνεργασία που έφερε πιο κοντά τα παιδιά, ξεπερνώντας αντιπαλότητες. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι πολλοί άνθρωποι ευαισθητοποιήθηκαν και ελπίζουμε ότι αυτή η ευαισθητοποίηση θα εξαπλωθεί περαιτέρω στο μέλλον.

Όπως δηλώνεται, “Πρώτα γίνεσαι φιλόζωος και μετά φιλάνθρωπος.” Μέσω της φιλοζωίας, οι ψυχολογικές και ηθικές πτυχές των παιδιών μεταβάλλονται, αλλάζοντας την προοπτική τους για τη ζωή και το περιβάλλον.

Ευελπιστούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα εμπνεύσει περισσότερους, όχι μόνο στα σχολεία αλλά και στις γειτονιές. Τα αδέσποτα ζώα πραγματικά χρειάζονται την προστασία μας, και θεωρούμε ότι είναι καθήκον μας να τα προστατεύουμε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)
Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε
Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση