,

Παιδοχειρούργος ντύνει τα παιδιά με στολές υπερ-ηρώων για να ανακουφίσει το άγχος τους πριν το χειρουργείο!

Ο Δρ Leandro Brandão, ωτορινολαρυγγολόγος με έδρα το Divinópolis της Βραζιλίας, βρήκε μια δημιουργική λύση για να ανακουφίσει το άγχος που βιώνουν τα παιδιά

Παιδοχειρούργος ντύνει τα παιδιά με κοστούμια υπερ-ηρώων για να ανακουφίσει το άγχος τους πριν το χειρουργείο!

Ο Δρ Leandro Brandão, ωτορινολαρυγγολόγος με έδρα το Divinópolis της Βραζιλίας, βρήκε μια δημιουργική λύση για να ανακουφίσει το άγχος που βιώνουν τα παιδιά που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση.

Σε ένα συγκινητικό βίντεο που μοιράστηκε στο Instagram, ο Brandão παρουσιάζει τη μέθοδό του να ντύνει τους μικρούς του ασθενείς με κοστούμια υπερηρώων, επιτρέποντάς τους να μπαίνουν με αυτοπεποίθηση στο χειρουργείο χωρίς φόβο.

Advertisment

Εδώ και 14 χρόνια, ο Brandão ειδικεύεται στην παιδιατρική χειρουργική. Ωστόσο, μια πτυχή της δουλειάς του πάντα τον προβλημάτιζε: το να πρέπει να χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς τους πριν από μια χειρουργική επέμβαση.

Advertisment

Σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσει τη συναισθηματική φόρτιση τόσο των παιδιών όσο και των γονέων, ο Brandão είχε την ιδέα να παρέχει κοστούμια υπερηρώων στους ασθενείς του.

Μετά από έρευνα, ο Brandão βρήκε έναν προμηθευτή που μπορούσε να παράγει αυτές τις στολές σε προσιτή τιμή, εξαλείφοντας την ανάγκη να τις επιστρέψουν τα παιδιά μετά την επέμβαση.

Αυτή η προσέγγιση δεν είχε μόνο σημαντικό αντίκτυπο στην εμπειρία των παιδιών, αλλά έφερε επίσης ένα στοιχείο χαράς στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που συναντούν στην πορεία.

Πριν από τη νάρκωση, στους μικρούς ασθενείς παρουσιάζονται κάπες και κοστούμια που μοιάζουν με διάσημους υπερήρωες. Αυτή η μικρή χειρονομία παιγνιδιού συμβάλλει στην αντικατάσταση των εκφοβιστικών χειρουργικών χιτώνων, δημιουργώντας ένα πιο άνετο περιβάλλον για τα παιδιά.

Ο Brandão τους δίνει μάλιστα τη δυνατότητα να αγκαλιάσουν τους σούπερ ήρωες που κρύβουν μέσα τους, επιτρέποντάς τους να τρέξουν ή να “πετάξουν” στο χειρουργείο, ενώ μεταφέρονται από τον ίδιο τον γιατρό.

“Οι γονείς μένουν έξω, έκπληκτοι με τον τρόπο που το παιδί μπαίνει μέσα. Δεν υποφέρουν τόσο πολύ και δεν σκέφτονται ότι αφήνουν να τους πάρουν τον πιο πολύτιμο θησαυρό τους”, εξηγεί ο Dr. Brandão.

Ο αντίκτυπος αυτής της πρωτοβουλίας επεκτείνεται πέρα από την απλή ανακούφιση του άγχους των παιδιών και των γονέων. Το βίντεο του Brandão έχει αποκτήσει σημαντική δημοτικότητα στο διαδίκτυο, εμπνέοντας και άλλους να βρουν δημιουργικούς τρόπους για να βοηθήσουν τα παιδιά να αντιμετωπίσουν το άγχος των ιατρικών διαδικασιών.

Για τον Brandão, το ζητούμενο είναι να διασφαλίσει ότι η διαδικασία είναι όσο το δυνατόν πιο άνετη για τους μικρούς του ασθενείς και τις οικογένειές τους. Αξιοποιώντας τη δύναμη της φαντασίας και του παιχνιδιού, φέρνει χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών που διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν μεγάλο φόβο και ανησυχία.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούν οι σκύλοι να “μυρίσουν” το PTSD; Ερευνητές απαντούν
Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα για την Πρωτομαγιά | Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
Λευκός Πύργος: Ο πιο διάσημος πύργος της Ελλάδας (βίντεο)
Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση