,

Ο χρόνος δεν θεραπεύει τον πόνο μας, απλά μας βοηθάει να τον συνηθίσουμε

Ο συναισθηματικός πόνος πρέπει να βιωθεί. Ο τρόπος που μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε δεν είναι η αποφυγή του. Τον πόνο μας χρειάζεται να τον

Ο χρόνος δεν θεραπεύει τον πόνο μας, απλά μας βοηθάει να τον συνηθίσουμε

Ο συναισθηματικός πόνος πρέπει να βιωθεί. Ο τρόπος που μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε δεν είναι η αποφυγή του. Τον πόνο μας χρειάζεται να τον συναντήσουμε και να τον ακούσουμε.

Όταν πονάμε υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μας που έχει πληγωθεί και εκφράζεται μέσα από δυσάρεστα συναισθήματα. Για αυτό όταν πονάμε πρέπει να σταματήσουμε για λίγο και να ακούσουμε τι έχει να μας πει αυτό το κομμάτι του εαυτού μας που υποφέρει.

Advertisment

Είναι εκεί για να μας εκφράσει αυτό που το πληγώνει και να βρει διέξοδο στο συναίσθημα του. Ο χρόνος δεν θεραπεύει τον πόνο μας ούτε τον ηρεμεί, απλά μας βοηθάει να τον συνηθίσουμε. Συνηθίζοντας τον πόνο αρχίζουμε και τον αναζητάμε και παγιδεύομαστε στην δυστυχία.

Εάν δεν δώσουμε φωνή στον πόνο αυτός θα είναι πάντα εκεί και με την πάροδο του χρόνου θα αρχίζει να εκδηλώνεται με διαφορετική μορφή – μέσα από συμπτώματα και ασθενείς.

Για αυτό το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην τον αγνοήσουμε, να μην προσπαθήσουμε να τον θάψουμε. Κανένα μας συναίσθημα δεν μπορεί να θαφτεί ζωντανό! Συνεχίζει να μας επηρέαζει από τα βάθη της ύπαρξης μας.

Advertisment

Για αυτό μην φοβάστε τα συναισθήματά σας. Ο μοναδικός τρόπος να τα αλλάξετε είναι να τα αγκαλιάσετε. Η αγάπη κλείνει όλες τις πληγές! Ακόμα και αυτές που είναι τόσο βαθιές που μας τρομάξει η σκέψη να τις κοιτάξουμε κατάματα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κάθε Τρίτη με τον Μόρι: Όταν ο θάνατος γίνεται το πολυτιμότερο μάθημα ζωής
Αποκτήστε αυτά που θέλετε ενώ εκτιμάτε αυτά που έχετε
5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση