, ,

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα

Στην Αττική βρίσκονται τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία σύντομα θα κυκλοφορούν στους δρόμους του λεκανοπεδίου, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση. Τα λεωφορεία

Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα

Στην Αττική βρίσκονται τα πρώτα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία σύντομα θα κυκλοφορούν στους δρόμους του λεκανοπεδίου, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Τα λεωφορεία βρίσκονται στη χερσαία ζώνη του λιμένος Πειραιώς.

Advertisment

Βάσει της σύμβασης που έχει υπογραφεί, τα λεωφορεία μπαίνουν άμεσα στο στάδιο του προβλεπόμενου μακροσκοπικού ελέγχου και στη συνέχεια 38 εξ αυτών στο στάδιο της δοκιμαστικής -χωρίς επιβάτες- λειτουργίας, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Προχωράμε σε ένα ολιστικό σχέδιο αναβάθμισης των δημόσιων μεταφορών και με τη χρήση της ηλεκτροκίνησης, για πρώτη φορά στην χώρα μας, προχωράμε το στρατηγικό σχέδιο για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

«Πρόκειται για ημέρα ορόσημο στις Δημόσιες Αστικές Συγκοινωνίες» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ ΑΕ Στέφανος Αγιάσογλου καθώς, όπως υπογράμμισε, η ένταξη των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων στα οχήματα της εταιρείας, εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη ημέρα στις Συγκοινωνίες του Λεκανοπεδίου.

Advertisment

«Η χρήση της ηλεκτροκίνησης, για πρώτη φορά στην χώρα μας, υλοποιεί το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για τη βιώσιμη αστική κινητικότητα» σημείωσε

Την περασμένη Παρασκευή έφθασαν στη Θεσσαλονίκη 110 ηλεκτρικά οχήματα της κινεζικής Yutong.

Με πληροφορίες από www.naftemporiki.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Minerva Red: H επέλαση της αφρικανικής σκόνης όπως αποτυπώθηκε από τον δορυφόρο
Γιατί έχουν αλλάξει χρώμα οι ωκεανοί τα τελευταία 20 χρόνια;
Explainer video: Τι είναι οι πόλεις των 15 λεπτών και πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας
Ημέρα της Γης 2024 | Πρόοδος σχετικά με την κλιματική αλλαγή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση