Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί

Όλες και όλοι έχουμε βρεθεί εκεί. Τη μια στιγμή είμαστε ερωτευμένοι και ενθουσιασμένοι και την άλλη βρισκόμαστε στάσιμοι σε μία σχέση, στην οποία ό,τι

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί

Όλες και όλοι έχουμε βρεθεί εκεί. Τη μια στιγμή είμαστε ερωτευμένοι και ενθουσιασμένοι και την άλλη βρισκόμαστε στάσιμοι σε μία σχέση, στην οποία ό,τι κι αν κάνει ο άλλος μας ενοχλεί. Βέβαια, μπορεί απλώς και να βαριόμαστε. Άλλωστε, αν δεν είμαστε στις αρχές της δεκαετίας των 20, η ζωή και η καθημερινότητα μάς καταπίνουν και γίνεται πολύ εύκολο οι σχέσεις μας να περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Είτε, λοιπόν, βρίσκεστε σε μια μακροχρόνια σχέση είτε σε ένα εκκολαπτόμενο νέο ειδύλλιο, η φροντίδα της μοιάζει πολύ με τη φροντίδα ενός κήπου – ή ενός κατοικίδιου ζώου. Χρειάζεται συνεχή προσοχή για να επιβιώσει. Εδώ είναι που παρεμβαίνει ο κανόνας 7-7-7 – μια απλή αλλά ισχυρή στρατηγική για να διατηρήσετε τη φωτιά αναμμένη.

Advertisment

Τι είναι ο κανόνας 7-7-7

Η τακτική 7-7-7 είναι σαν ένας οδικός χάρτης για τη σχέση σας. Έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίσει ότι εσείς και ο σύντροφός σας θα συνεχίσετε να χτίζετε και να ενισχύετε τον δεσμό σας. Πρόκειται για την εκτίμηση του ποιοτικού χρόνου που περνάτε μαζί σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα: μία φορά κάθε 7 ημέρες, 7 εβδομάδες και 7 μήνες.

Η εβδομαδιαία σύνδεση: Ραντεβού Κάθε 7 ημέρες

Όταν η καθημερινότητά σας περιλαμβάνει παιδιά, οικογένεια, δουλειά, φροντίδα σπιτιού, χόμπι, ανάγκη για να μένετε λίγο μόνες είναι βέβαιο πως το να βρείτε χρόνο για το ταίρι σας είναι λιγάκι δύσκολο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο κανόνας 7-7-7 ξεκινά με μια εβδομαδιαία δέσμευση – μια βραδιά ραντεβού κάθε 7 ημέρες. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι μεγάλο, ακόμα και μια βόλτα στο σινεμά ή μια ώρα στο αγαπημένο σας μαγαζί αρκεί. Είναι η ευκαιρία σας να ξεφύγετε από την καθημερινότητα και να επικεντρωθείτε σε αυτό που σας έκανε να ερωτευτείτε εξαρχής.

Η μηνιαία σύνδεση: Μικρή εξόρμηση κάθε 7 εβδομάδες

Μια φορά κάθε 7 εβδομάδες, προγραμματίστε μια απόδραση το Σαββατοκύριακο με τον αγαπημένο σας. Είναι μια ευκαιρία να ξεφύγετε από το συνηθισμένο σας περιβάλλον και να μοιραστείτε νέες εμπειρίες μαζί. Χρησιμοποιήστε αυτή τη στιγμή για να κάνετε check-in με το σύντροφό σας και να ασχοληθείτε με το αν κάτι δεν πάει καλά με τη σχέση σας, πώς αισθάνεται και πού βρίσκεται ο καθένας στον γάμο ή τη σχέση σας.

Advertisment

Η μεγάλη περιπέτεια: Διακοπές μόνοι κάθε 7 μήνες

Μέσα στην ταραχώδη ζωή μας, το να έχουμε κάτι να περιμένουμε ως ζευγάρι είναι σαν μια ανάσα φρέσκου αέρα. Ο κανόνας 7-7-7 προτείνει να προγραμματίζετε εκτεταμένες διακοπές κάθε επτά μήνες. Δεν είναι απλώς μια απόδραση- είναι μια ευκαιρία να ξεκινήσετε μια μεγάλη περιπέτεια μαζί, ενισχύοντας τη σύνδεσή σας και δημιουργώντας βαθιές αναμνήσεις.

Ο κανόνας 7-7-7 στις σχέσεις είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό πρόγραμμα- είναι μια δέσμευση για την ανάπτυξη και τη ζωτικότητα του δεσμού σας. Αφιερώνοντας χρόνο κάθε επτά ημέρες, επτά εβδομάδες και επτά μήνες, εξασφαλίζετε ότι η σχέση ή ο γάμος σας παραμένει ισχυρός, ζωντανός και γεμάτος αγάπη. Ο ίδιος κανόνας θα μπορούσε να λειτουργήσει και στις φιλικές σχέσεις, αλλά και στο εργασιακό περιβάλλον – αν εφαρμοστεί σε λογικά πλαίσια και σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Με πληροφορίες από www.marieclaire.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;
Τι με δίδαξε η απιστία του συντρόφου μου
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση