,

World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου – Η θέση της Ελλάδας

Το UN Sustainable Development Solutions Network δημοσίευσε πρόσφατα τον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου. Στην κορυφή της λίστας για

World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Το UN Sustainable Development Solutions Network δημοσίευσε πρόσφατα τον κατάλογο με τις πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου. Στην κορυφή της λίστας για την έβδομη συνεχόμενη χρονιά βρίσκεται η Φινλανδία, ενώ στην αντίθετη άκρη βρίσκεται το Αφγανιστάν.

Στην πρώτη δεκάδα των πιο ευτυχισμένων χωρών περιλαμβάνονται οχτώ ευρωπαϊκές χώρες, με τη Δανία να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και την Ισλανδία στην τρίτη. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται η Σουηδία, το Ισραήλ, η Ολλανδία, η Νορβηγία, το Λουξεμβούργο, η Ελβετία και η Αυστραλία.

Advertisment

Παρατηρήθηκε μια πτώση στην κατάταξη ορισμένων χωρών, όπως η Βρετανία που βρέθηκε στην 20η θέση, και οι ΗΠΑ που υποχώρησαν οκτώ θέσεις σε σχέση με το 2023, βρίσκοντας φέτος στην 23η θέση.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην 64η θέση φέτος, με μια υποχώρηση έξι θέσεων σε σύγκριση με το 2023.

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι οι άνθρωποι που γεννήθηκαν πριν το 1965 φαίνεται να είναι πιο ευτυχισμένοι από αυτούς που γεννήθηκαν μετά το 1980. Η ευτυχία των millenials φαίνεται να μειώνεται κάθε χρόνο, ενώ η ικανοποίηση των boomers φαίνεται να αυξάνεται όσο περνάνε τα χρόνια.

Advertisment

Αυτή η μελέτη βασίζεται στις απαντήσεις και τις εκτιμήσεις των πολιτών σχετικά με την ποιότητα ζωής τους και τα συναισθήματά τους.

Δείτε τον κατάλογο με τις 140 χώρες του The World Happiness Report

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση