, ,

«Η οικογένειά μας είναι πλήρης» | Ζευγάρι δασκάλων υιοθέτησαν 10χρονο μαθητή τους με τετραπλό ακρωτηριασμό!

Οι δάσκαλοι και σύζυγοι Jenna και Tim Riccio από το Κονέκτικατ λένε ότι η “οικογένειά τους είναι πλήρης” μετά την υιοθεσία ενός μαθητή τους,

«Η οικογένειά μας είναι πλήρης» | Ζευγάρι δασκάλων υιοθέτησαν 10χρονο μαθητή τους με τετραπλό ακρωτηριασμό!

Οι δάσκαλοι και σύζυγοι Jenna και Tim Riccio από το Κονέκτικατ λένε ότι η “οικογένειά τους είναι πλήρης” μετά την υιοθεσία ενός μαθητή τους, του 10χρονου Nate Innocent Riccio.

“Μου έμαθε πώς να είμαι μητέρα”, λέει η Jenna – μια 37χρονη δασκάλα ανάγνωσης στο δημοτικό σχολείο Walsh στο Waterbury του Conn – στο τεύχος αυτής της εβδομάδας του PEOPLE.

Advertisment

“Είναι το τέλειο παράδειγμα για το πώς μπορείς να επιμείνεις”, προσθέτει ο Tim, 38 ετών, ο οποίος ήταν δάσκαλος καλλιτεχνικών του Nate.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο Nate έχει υπομείνει το αδιανόητο εν μέσω του αγώνα του με τη δρεπανοκυτταρική αναιμία – και παρόλα αυτά διατηρούσε πάντα μια θετική προοπτική, λένε οι Riccios.

Πριν από περισσότερα από τρία χρόνια, επιπλοκές οδήγησαν στον ακρωτηριασμό των ποδιών του Nate κάτω από τα γόνατα, του αριστερού του χεριού και δυόμισι δακτύλων στο δεξί του χέρι.

Advertisment

“Είναι τόσο εξωστρεφής και τόσο ανθεκτικός”, λέει ο Tim. “Βρίσκει τον τρόπο να κάνει ό,τι βάζει στο μυαλό του”.

Ο Νέιτ παρέμεινε αισιόδοξος ακόμη και όταν τον Σεπτέμβριο του 2019 νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για επείγουσα χειρουργική επέμβαση για την πρόληψη μιας μόλυνσης στο χέρι του. Για να παρηγορήσει το αγόρι που πάντα φώτιζε το μάθημα της ανάγνωσης, η Τζένα αποφάσισε να πάει να τον επισκεφτεί στο νοσοκομείο.

Photo: Courtesy Jenna Riccio

“Ήταν εκεί μόνος του, χωρίς οικογένεια”, θυμάται. “Ήθελα να του φτιάξω το κέφι και να έχει κάποιον που γνώριζε εκεί μαζί του”.

Στο νοσοκομείο, η Jenna έμαθε ότι ο Nate είχε απομακρυνθεί από το σπίτι της οικογένειάς του μόλις 10 ημέρες νωρίτερα.

“Οι γιατροί του Νέιτ ανησυχούσαν μήπως έχανε ραντεβού και δεν λάμβανε την ιατρική φροντίδα που χρειαζόταν”, λέει η Τζένα.

Μετά το εξιτήριο, ο Νέιτ επρόκειτο να σταλεί σε ανάδοχη οικογένεια σε απόσταση μεγαλύτερη από μία ώρα από το σχολείο που είχε γίνει το ευτυχισμένο του μέρος.

“Δεν ήταν η ιδανική κατάσταση γι’ αυτόν”, λέει η Jenna. “Ανησυχούσα για το τι θα του συνέβαινε”.

Η Τζένα συνειδητοποίησε ότι είχε άφθονο χώρο για τον Νέιτ στο σπίτι της, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σχολείο του, οπότε ρώτησε τυχαία έναν υπάλληλο του Τμήματος Παιδιών και Οικογενειών αν θα μπορούσε να γίνει ανάδοχος γονέας του.

Όταν κατευθύνθηκε προς το αυτοκίνητό της για να φύγει, τηλεφώνησε αμέσως σε έναν άλλο υπάλληλο του DCF για να ρωτήσει περαιτέρω για το αν θα μπορούσε να γίνει θετός γονέας του Nate. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στον Tim, ο οποίος ήταν το αγόρι της εκείνη την εποχή. Η έκπληξή του μετατράπηκε γρήγορα σε ενθουσιασμό για την προοπτική να γίνει γονέας του αγοριού, του οποίου η μεταδοτική γοητεία τον έκανε πάντα να χαμογελάει.

“Ήθελα να συμμετέχω σε αυτό”, λέει ο Tim.

Photo: Courtesy Jenna Riccio

Αφού η Τζένα υποβλήθηκε σε ελέγχους ιστορικού και επισκέψεις στο σπίτι για να εγκριθεί ως ανάδοχος γονέας, ο Νέιτ πήγε σπίτι από το νοσοκομείο με την Τζένα στις 3 Οκτωβρίου 2019.

“Μέσα σε λίγες εβδομάδες, αισθανθήκαμε σαν να ήμασταν οικογένεια”, λέει ο Tim.

Τρεις μήνες αργότερα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο Τιμ έκανε πρόταση γάμου. Ο Nate ήταν ο κουβαλητής του δαχτυλιδιού στο γάμο του ζευγαριού στις 15 Μαΐου 2021.

“Η αγάπη στο δωμάτιο ήταν εκπληκτική”, λέει στο PEOPLE η Jackie Vidal, κοινωνική λειτουργός του Nate. “Οι άνθρωποι έπρεπε να μπουν στην ουρά για να χορέψουν με τον Νέιτ”. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Nate έγινε μεγάλος αδελφός όταν η Jenna γέννησε την κόρη της και του Tim, Julien.

“Έχει εμμονή μαζί του”, λέει η Jenna, “και ανάβει όταν ακούει τη φωνή του”.

Παρόλο που ο Nate ήταν ήδη μέλος της οικογένειάς τους, μόλις στις 18 Νοεμβρίου έγινε επίσημα γιος της Jenna και του Tim.

“Αυτή η μέρα είναι καταπληκτική!” αναφώνησε ο Nate στο δικαστήριο ανηλίκων του Waterbury κατά την ακρόαση της υιοθεσίας του, η οποία έγινε την Εθνική Ημέρα Υιοθεσίας.

“Ήμουν τόσο χαρούμενος”, λέει στο PEOPLE.

Μετά από 1.142 ημέρες σε ανάδοχη οικογένεια, η αίθουσα του δικαστηρίου ήταν γεμάτη με τους κοινωνικούς λειτουργούς του Nate και ακόμη και την υποδιοικητή του Κονέκτικατ Susan Bysiewicz.

“Αυτό το αγόρι επηρεάζει πραγματικά τους ανθρώπους με τόσο θετικό τρόπο – απλά αποπνέει θετική, χαρούμενη ενέργεια”, λέει η Vidal, η οποία δεν είναι πλέον κοινωνική λειτουργός, αλλά τώρα θεωρείται με αγάπη η “θεία Jackie” του Nate.

Ο βιολογικός αδελφός του Nate, ο Giovhany Mondestin, 22 ετών, με τον οποίο οι Riccios παραμένουν κοντά, ήταν επίσης εκεί για υποστήριξη.

Photo: Courtesy Jenna Riccio

“Πάντα λέμε στον Nate: “Ξέρω ότι έμαθες πώς να είσαι καλός μεγάλος αδελφός από τον μεγάλο σου αδελφό””, λέει η Jenna.

Σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, το αγόρι – που τώρα πηγαίνει στην 5η δημοτικού – ευδοκιμεί.

“Με φροντίζουν με κάθε τρόπο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – με τον τρόπο που οι γονείς μου δεν ήταν σε θέση να το κάνουν”, λέει.

Κάποτε ήταν χρήστης αναπηρικού αμαξιδίου, ο Nate τώρα περπατάει με προσθετικά πόδια. Θα χρειαστεί περισσότερες επεμβάσεις για τους ακρωτηριασμούς του, καθώς τα οστά του μεγαλώνουν μέσα από το δέρμα του, αλλά οι δρεπανοκυτταρικές κρίσεις του – συμπεριλαμβανομένων γαστρεντερικών προβλημάτων και ενός εξασθενημένου ήπατος – “έχουν βελτιωθεί πολύ”, λέει η Τζένα.

Αυτές τις μέρες, όταν δεν παίζει με τη μικρή του αδελφή, ο Nate βρίσκεται σε ένα εργαστήριο υποκριτικής, ακολουθώντας ένα πάθος που ελπίζει ότι κάποια μέρα θα τον βρει στη μεγάλη οθόνη.

Photos: Courtesy Jenna Riccio

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης
Γερμανός σέρφερ έκανε εντυπωσιακό ρεκόρ - Σκαρφάλωσε σε κύμα 28,5 μέτρων (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση