,

Φράουλες: H λεπτομέρεια στο καθάρισμα που χαλάει τη γεύση τους

Ήρθε επιτέλους η περίοδος που βρίσκουμε άφθονες τις φράουλες στην αγορά κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί αγαπάμε πολύ αυτό το ανοιξιάτικο φρούτο.

Φράουλες: H λεπτομέρεια στο καθάρισμα που χαλάει τη γεύση τους

Ήρθε επιτέλους η περίοδος που βρίσκουμε άφθονες τις φράουλες στην αγορά κι αυτό μας κάνει πολύ χαρούμενους γιατί αγαπάμε πολύ αυτό το ανοιξιάτικο φρούτο. Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνουμε ένα επιδόρπιο με φράουλες στο μπαλκόνι μας ή ένα δροσερό smoothie, αλλά και ένα κοκτέιλ με αυτό το αγαπημένο φρούτο;

Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να τις καθαρίζετε σωστά;

Πολύς κόσμος κάνει ένα βασικό λάθος στο καθάρισμά τους, που έχει αντίκτυπο στη συνολική γεύση του φρούτου μας. Ποιο είναι αυτό; Πέρα από το κοτσάνι, κόβουν και πετάνε το κάτω μέρος του μικρού αυτού καρπού, το μυτερό σήμείο του φρούτου. Γιατί είναι λάθος; Γιατί εκεί ακριβώς συσσωρεύεται όλη η γλύκα του φρούτου μας και κόβοντάς το, δεν μπορούμε να απολαύσουμε σωστά τη γεύση της φράουλας.

Advertisment

Γιατί αυτό είναι το πιο γλυκό μέρος της φράουλας. Εξηγείται επιστhμονικά και ;eχει να κάνει με τη βαρύτητα. Όπως κρεμιέται το φρούτο, η βαρύτητα παρασύρει τα φυσικά σάκχαρα της φράουλας στο κάτω άκρο της, με αποτέλεσμα εκεί να συσσωρεύεται και όλη η γλύκα της.

Πώς να κόβουμε τις φράουλες

Αν είστε από εκείνους που κόβουν τις φράουλες σε ροδέλες, τότε μπορείτε σιγά-σιγά να αλλάξετε συνήθειες. Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος είναι να τις κόβουμε σε κάθετες φέτες. Αφαιρούμε πρώτα το πράσινο κοτσάνι τους και έπειτα τις κόβουμε κάθετα, από το πάνω ως το κάτω μέρος τους. Επίσης, μπορούμε να μην τις κόψουμε και καθόλου. Δηλαδή να αφαιρούμε απλώς το κοτσάνι και να τις σερβίρουμε ολόκληρες. Έτσι, δεν χάνουμε τίποτα από την πλούσια γεύση τους.

Με πληροφορίες από cantina.protothema.gr

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν
Πόσο εύκολα χάνουμε κιλά τρώγοντας μόνο πρωτεΐνες | Τι αλλάζει στο μικροβίωμα
5 τρόφιμα που μας κάνουν να ιδρώνουμε πιο εύκολα – Ποια μας ξεδιψούν
4 είδη ουσιών στα τρόφιμα που «ξεγελούν» τον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση