Όταν βρούμε την κρυμμένη μας δύναμη, τότε γινόμαστε ασταμάτητοι

Δεν υπάρχει άνθρωπος που μέσα του δεν έχει μια δύναμη όπου αν την βρει, μπορεί να αλλάξει τα πάντα. «Ποια είναι η δική σου

Όταν βρούμε την κρυμμένη μας δύναμη, τότε γινόμαστε ασταμάτητοι

Δεν υπάρχει άνθρωπος που μέσα του δεν έχει μια δύναμη όπου αν την βρει, μπορεί να αλλάξει τα πάντα. «Ποια είναι η δική σου Υπερδύναμη;».

Τόσο στο Life Coaching όσο και σε άλλες θεραπευτικές / αυτογνωσιακές πρακτικές, μία από τις διαδικασίες που αξιοποιούνται είναι η εύρεση της προσωπικής δύναμης. Η καθημερινότητα που έχουμε επιλέξει (ή έχουμε επιτρέψει σε άλλους να επιλέξουν για εμάς) συνήθως είναι τέτοια που μας ωθεί στο να μένουμε στην επιφάνεια. Έτσι, η προσωπική ανακάλυψη και δημιουργία μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης.

Advertisment

Όπως λένε:

«Αν δεν ζεις το δικό σου όνειρο, τότε θα είσαι μέρος του ονείρου κάποιου ή κάποιων άλλων».

Των γονιών σου, του συντρόφου σου, των φίλων σου, της κοινωνίας, της κυβέρνησης, ακόμα και του κατώτερου και τραυματισμένου εαυτού. Ασφαλώς τα όνειρα εφάπτονται, έχουν δηλαδή κοινά σημεία. Ή αλλιώς, τα σημεία προσαρμογής, μέσα από τα οποία τελικά βιώνεις την εκάστοτε πραγματικότητα που έχεις συνειδητά ή υποσυνείδητα επιλέξει.

Advertisment

Το ότι δέχεσαι χτυπήματα είναι μέρος της ζωής. Όπως και το να δέχεσαι χαρές και ευλογίες. Και ασφαλώς πολλές φορές γίνεσαι κομμάτια. Το θέμα είναι τι κάνεις με αυτά τα κομμάτια και τι κάνεις με ό,τι έχεις διαθέσιμο. Σίγουρα ο καθένας κουβαλάει τον Σταυρό του, όμως παράλληλα εκεί έξω υπάρχουν κι άπειρες εμπνευστικές ιστορίες με ανθρώπους που μέσα σε απίστευτες δυσκολίες ακόμα και υγείας, βρήκαν την Δύναμη και το κρυμμένο τους Νόημα (ή το δημιουργήσαν). Μερικές ελάχιστες αναφορές: Paul Alexander, Nick Vujicic, Travis Mills, Γιάννης Χατζημπέης, Καρολίνα Πελενδρίτου, Stephen Hawking.

Υπάρχει ένα κινέζικο παιχνίδι το οποίο λέγεται Tangram. Σε αυτό το παιχνίδι ή αλλιώς «ψυχολογικό τεστ» όπως αναφέρει ένας κινέζος ψυχολόγος, υπάρχουν επτά διαφορετικά κομμάτια σε γεωμετρικά σχήματα σαν παζλ. Με αυτά τα επτά κομμάτια μπορείς να φτιάξεις πολλά διαφορετικά σχήματα και πράγματα σαν σιλουέτα (γάτα, άνθρωπο, κύκνο, σπίτι κ.ο.κ.).

Κάθε φορά λοιπόν που νιώθεις ότι κάποιος, κάτι ή ακόμα κι ο ίδιος σου ο εαυτός έχει κάνει θρύψαλα το είναι σου ή μέρος του έχεις δύο επιλογές:

– να κάθεσαι να κλαις πάνω από το χυμένο γάλα, ή

– να δεις τι έχεις να μάθεις από αυτό, τόσο για εσένα όσο και για την κατάσταση, αλλά και να βρεις τον τρόπο να ενώσεις αυτά τα κομμάτια διαφορετικά.

Να τα ενώσεις δηλαδή με έναν τέτοιο τρόπο, όπου πια η ζωή και ο κάθε «άλλος» να πρέπει να σε ξαναγνωρίσει. Όπως λέει κι ο Ρούμι, το τραύμα είναι το σημείο μέσα από το οποίο περνάει το Φως (της Επίγνωσης και της Συνείδησης). Αυτό ακριβώς το Φως, μπορεί να σου φωτίσει τις πιο σκοτεινές μεριές σου, και κάπου εκεί αν ψάξεις βαθιά, θα βρεις και την κρυμμένη σου υπερδύναμη: Αυτό για το οποίο είσαι φτιαγμένος και φτιαγμένη.

Δες και το βίντεο που ακολουθεί.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είναι οι άνθρωποι που στολίζουν για τα Χριστούγεννα πιο ευτυχισμένοι;
Ευγνωμοσύνη: Βρίσκοντας τη γλυκιά πλευρά της ζωής μέσα στις πικρές της στιγμές
Η Αυτογνωσία ως ουσιαστικός παράγοντας για την οικονομική επιτυχία
Πώς να δημιουργήσουμε εσωτερικό διάλογο για να μειώσουμε το άγχος και την κατάθλιψη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση