Του Πάνου Τσινόπουλου

Μία φορά κι έναν καιρό, σε μία αποθήκη στην αρχαία Αθήνα ένας μάστορας με το καλέμι σμίλευε ένα μάρμαρο που έμοιαζε με κύβος. Τότε ήταν που ένα παιδάκι περαστικό τον ρώτησε: «Δεν πονάει το χέρι σας; Δεν πονάει το μάρμαρο;» Κι απάντησε ο μάστορας: «Βέβαια, και τα δύο πονάνε παιδί μου αλλά δεν γίνεται αλλιώς!» Και χαμογέλασε.

Τα χρόνια πέρασαν και κάποια μέρα ο μικρός, που τώρα ήταν κοτζαμάν άντρας μέγας και τρανός, επισκέφθηκε τον Παρθενώνα. Έμεινε άναυδος με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς όπου στα πόδια της καθόταν ένας γέρος. Ήταν ο Φειδίας! Τότε κατάλαβε τι εννοούσε ο μάστορας!

Έτσι είναι και ο χαρακτήρας του κάθε ανθρώπου που επιθυμεί την αλλαγή. Θα πονέσει αλλά στο τέλος θα αξίζει τον κόπο.

Συγγραφέας Πάνος Τσινόπουλος

Πτυχιούχος Marketer με Master στο επικοινωνιακό marketing. Ελληνικής καταγωγής γεννημένος στο Vereeniging της Νότιας Αφρικής. Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων και διδάσκει Marketing και διοίκηση διαδικτυακά. Μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Λήμνου. Είναι παραγωγός ηχογραφημένων μουσικών – κοινωνικών εκπομπών με κείμενα που είναι από το site www.enallaktikidrasi.com. Έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο χώρο των ελαστικών, τροφίμων, ναυτιλίας, καλλυντικών, φαρμάκων, καλλιτεχνών, ΜΜΕ κα. Δίδυμος και παντρεμένος. Συνεχίζεται …

Δείτε όλα τα άρθρα

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις του μήνα

Διαβάστε επίσης
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε