,

9χρονη κατασκευάζει σπίτια για αστέγους!

Η μικρή Χάιλι αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για μικρούς, αλλά κυρίως για μεγάλους...

Η 9χρονη Χάιλι Φορτ από την Ουάσιγκτον, κάνει κάτι το οποίο φαντάζει ακατόρθωτο, όχι μόνο για ένα παιδί στην ηλικία της, αλλά και για κάποιον μεγαλύτερης ηλικίας. Τι είναι αυτό; Στον ελεύθερο χρόνο της κατασκευάζει σπίτια για αστέγους! Η μικρή Χάιλι, με τη βοήθεια βεβαίως της οικογένειάς της, φτιάχνει μικρά σπίτια ώστε να έχουν οι άστεγοι ένα καταφύγιο για να μην κοιμούνται στο κρύο και στη βροχή, όπως χαρασκτηριστικά δηλώνει η ίδια.

Η Χέιλι ενώ καλλιεργεί τα λαχανικά στο σπίτι της

Advertisment

Στο σπίτι της οικογένειας υπάρχει ένας μικρός κήπος όπου καλλιεργούν τα δικά τους λαχανικά και πολλά από αυτά τα προσφέρουν, εδώ και χρόνια, σε αστέγους. Όμως η 9χρονη δεν αρκέστηκε σε αυτό. Όταν γνώρισε τον Έντουαρντ, έναν άστεγο που εργαζόταν στο τοπικό σούπερ μάρκετ μέχρι που απολύθηκε, αποφάσισε να του φτιάξει ένα σπίτι. Πλέον, έχουν στόχο να κατασκευαστούν 12 παρόμοια σπίτια.

Αυτός είναι ο Εντουαρντ, ο άστεγος άνδρας που θα μείνει στο σπίτι που ετοιμάζει η Χέιλι

Η οικογένεια εξασφάλισε, για τις ανάγκες κατασκευής, μια μικρή επιχορήγηση της τάξης των 3.000 δολλαρίων, έκπτωση από το κατάστημα με τις πρώτες ύλες που χρειάζονται καθώς και πολλά υλικά που τους δόθηκαν από ενδιαφερόμενους. Παράλληλα, προσφέρουν και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια μπορούν, όπως τρόφιμα, ρούχα και προϊόντα προσωπικής υγιεινής.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση