, ,

Ευτυχία δεν είναι μια κατάσταση την οποία βιώνουμε συνεχόμενα, αλλά στιγμές!

Ευτυχία! Μια λέξη σήμα κατατεθέν στην ζωή του κάθε ανθρώπου αλλά παράλληλα τόσο δύσκολη στην προσέγγισή της! Για τον κάθε άνθρωπο, η έννοια της

Ευτυχία δεν είναι μια κατάσταση την οποία βιώνουμε συνεχόμενα, αλλά στιγμές!

Ευτυχία! Μια λέξη σήμα κατατεθέν στην ζωή του κάθε ανθρώπου αλλά παράλληλα τόσο δύσκολη στην προσέγγισή της! Για τον κάθε άνθρωπο, η έννοια της ευτυχίας είναι τελείως διαφορετική!

Κάποιοι αισθάνονται ότι την αγγίζουν όταν αποκτήσουν όλα τα αγαθά που επιθυμούν! Μια εφήμερη χαρά που σβήνει, όταν ικανοποιηθεί η εκάστοτε επιθυμία τους για να νιώθουν αργότερα τόσο άδειοι στην ψυχή τους όσο ποτέ άλλοτε!  Υπάρχουν άνθρωποι που η λέξη ευτυχία είναι συνώνυμο της επαγγελματικής ή προσωπικής επιτυχίας! Όταν όμως πετύχουν τον στόχο τους, αισθάνονται ότι κάτι λείπει από την ζωή τους και ένα κύμα μελαγχολίας επισκιάζει την καθημερινότητά τους!

Advertisment

Τι ορίζεται ως ευτυχία τελικά; Πως μπορούμε να την προσεγγίσουμε;

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι ότι η ευτυχία δεν είναι μια κατάσταση την οποία βιώνουμε συνεχόμενα αλλά στιγμές! Μικρές ξεχωριστές στιγμές χαράς που δίνουν μια διαφορετική νότα στη ρουτίνα της καθημερινότητας μας! Στιγμές που συνδέουν το παζλ των αναμνήσεών μας! Το μυστικό για να την βιώσουμε είναι να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας: Nα τον αγαπάμε, να τον προσέχουμε, να μην τον καταδικάζουμε! Να μπορούμε να περνάμε καλά μόνοι μας χωρίς να εξαρτόμαστε από τους άλλους! Πρέπει να μπορούμε να βλέπουμε τις στιγμές μοναξιάς που βιώνουμε όχι ως κάτι αρνητικό αλλά ως ευκαιρία να μείνουμε λίγο μόνοι με τις σκέψεις μας, να μπορέσουμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας!

Η ευτυχία μας βασίζεται στο πώς διαχειριζόμαστε τις σκέψεις μας! Βρίσκεται μέσα στο μυαλό μας! Βρίσκεται στα πιο απλά καθημερινά πράγματα: ένα χάδι, ένα χαμόγελο, στα μάτακια των παιδιών μας που λάμπουν από χαρά! Και να θυμάσαι: Καλύτερα να ζεις τις μικρές στιγμές ευτυχίας που προσφέρει η ζωή παρά να σπαταλάς την ζωή σου προσπαθώντας να κυνηγάς την μεγάλη ευτυχία που μπορεί να μην έρθει ποτέ!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της
Καμία φορά το να πληγώσεις πονάει περισσότερο από το να σε πληγώσουν
Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση