Νέα επιστημονική έρευνα αποδεικνύει τη σχέση του ρατσισμού με τη χαμηλή νοημοσύνη

Σε μία νέα επιστημονική έρευνα η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Brock στο Οντάριο του Καναδά, οι ερευνητές απέδειξαν ότι οι άνθρωποι με ρατσιστική ιδεολογία

Σε μία νέα επιστημονική έρευνα η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Brock στο Οντάριο του Καναδά, οι ερευνητές απέδειξαν ότι οι άνθρωποι με ρατσιστική ιδεολογία και συμπεριφορά έχουν χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, απέδειξε πως οι άνθρωποι οι οποίοι απέδειδαν πολύ χαμηλά σε IQ tests στη παιδική τους ηλικία είναι κατά πολύ πιθανότερο να αναπτύξουν προκατειλημμένα πιστεύω και κοινωνικά συντηρητικές πολιτικές αντιλήψεις στα ενήλικα τους χρόνια.

ο Δρ. Gordon Hodson, καθηγητής ψυχολογίας και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης εξήγησε μιλώντας στο “Live Science”: «Οι κοινωνικά συντηρητικές ιδεολογίες τείνουν να προσφέρουν δομή και τάξη», η δομή και η τάξη είναι πολύ πιο εύκολο να βγάλουν νόημα από ότι παραδείγματος χάρη η αταξία και το χάος, επομένως τα λιγότερο ευφυή άτομα είναι λογικό να κλίνουν περισσότερο προς πιο “διαχειρίσιμα” ιδανικά, τα οποία, «μπορούν πολύ εύκολα, δυστυχώς, να συμβάλουν στην προκατάληψη».

Blackstate.gr

Book For Thought | S1E13

Δείτε Επίσης

Αξίζει να διαβάσετε

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε