,

Φτιάξτε μόνοι σας Αποσμητικό, Αφρό ξυρίσματος, After Shave και Σπρεϊ Μαλλιών

Ακολουθούν 4 συνταγές που μας έστειλε η Σοφία για τους αναγνώστες της Εναλλακτικής Δράσης: Οι συνταγές που θα σας δίνω θα είναι απλές και

Ακολουθούν 4 συνταγές που μας έστειλε η Σοφία για τους αναγνώστες της Εναλλακτικής Δράσης:

Οι συνταγές που θα σας δίνω θα είναι απλές και εύκολες, με οικονομικά υλικά και δεν θα απαιτούν ιδιαίτερες γνώσεις, με σκοπό να μπορεί ο καθένας που ενδιαφέρεται να τις εφαρμόσει. Όλες οι συνταγές έχουν δοκιμαστεί εκτενώς από εμένα προσωπικά, καθώς και από φίλους και μέλη της οικογένειας μου. Επιπλέον, όπου η πηγή είναι συγκεκριμένη θα την αναφέρω, αν και οι περισσότερες είναι “μυστικά της γιαγιάς” και μίξη συνταγών/προσωπικοί πειραματισμοί. Θα ήθελα επίσης να σας πω πως δεν είμαι ειδικός στην κοσμετολογία σε ότι αφορά τυπικά προσόντα (σπουδές), αλλά αυτή η ενασχόληση είναι αγαπημένη μου και έχω μελετήσει και ασχοληθεί πολλές ώρες και με αγάπη.

Advertisment

Συντομογραφίες:

κ.σ. = κουτάλι της σούπας

κ.γ. = κουταλάκι του γλυκού

Advertisment

ΑΠΟΣΜΗΤΙΚΟ

Υλικά: 4 κ.σ. μαγειρικής σόδας – 4 κ.σ. κορν φλάουρ – 5 κ.σ. λάδι καρύδας – 10 σταγόνες αιθέρια έλαια

Διαδικασία: Ανακατεύουμε πολύ καλά τις σκόνες και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι καρύδας σιγά-σιγά, δουλεύοντας με ένα πιρούνι. Εάν χρειαστεί πλάθουμε με τα χέρια προκειμένου να “λιώσουμε” μικρά γρομπαλάκια σκόνης. Προσθέτουμε τα αιθέρια έλαια και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε σε βαζάκι σε δροσερό μέρος (δεν χρειάζεται ψυγείο). Το αποσμητικό θα έχει μορφή σφιχτής κρέμας. Μπορούμε να το τοποθετήσουμε επίσης σε δοχείο για αποσμητικά στικ.

Παρατηρήσεις: Το αποσμητικό απορροφάται αμέσως και δεν αφήνει σημάδια στα ρούχα. Εάν υπάρξει αίσθηση “σκόνης” κατά την εφαρμογή του, αυτό οφείλεται σε μεγαλύτερη ποσότητα σόδας/κορν φλάουρ από την συνιστώμενη. Η αίσθηση αυτή όμως φεύγει αμέσως και δεν σημαίνει πως έχει χαλάσει ή δεν έχει πετύχει η συνταγή.

ΚΡΕΜΑ ΞΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

Υλικά: 4 κ.σ. λάδι καρύδας – 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας (προαιρετικά)

Διαδικασία: Αναμειγνύουμε καλά το αιθέριο έλαιο με το λάδι. Τοποθετούμε σε βαζάκι. Το μείγμα είναι σε μορφή βούτυρου αλλά μόλις έρθει σε επαφή με το δέρμα γίνεται λάδι.

Παρατηρήσεις: Δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε αντρικά γένια, αλλά πιστεύω πως θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που έχει στις περιοχές που το έχω χρησιμοποιεί (μασχάλες, μπικίνι, πόδια)

AFTER SHAVE

Υλικά: 4 κ.σ. λάδι καρύδας – 5-6 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομηλιού (προαιρετικά)

Διαδικασία: Αναμειγνύουμε καλά το αιθέριο έλαιο με το λάδι. Τοποθετούμε σε βαζάκι. Το μείγμα είναι σε μορφή βούτυρου αλλά μόλις έρθει σε επαφή με το δέρμα γίνεται λάδι.

Θα παρατηρήσετε πως χρησιμοποιώ πολύ τα λάδι καρύδας, το θεωρώ απλά θαυματουργό και έχει τόσες πολλές εφαρμογές

ΣΠΡΕΪ ΜΑΛΛΙΩΝ

Υλικά: 1 λεμόνι – 2 κούπες νερό – 2 κ.σ. βότκα/τζιν – 4-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας (προαιρετικά)

Διαδικασία: Κόβουμε το λεμόνι (όπως είναι με την φλούδα) και το σιγοβράζουμε στο νερό μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, σουρώνουμε και προσθέτουμε την βότκα και το αιθέριο έλαιο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να κρυώσει. Τοποθετούμε σε δοχείο με αντλία. Φυλάσσεται σε σκιερό και δροσερό μέρος.

Παρατηρήσεις: Επειδή το λεμόνι είναι φωτοευαίσθητο, δεν μπορώ να ξέρω πως θα αντιδράσει το σπρέι στον ήλιο για τα βαμμένα μαλλιά, οπότε και δεν θα το πρότεινα.

Αυτά από εμένα προς το παρόν, θα σας στείλω σύντομα και 2-3 συνταγές για σπιτικό μακιγιάζ.

Σοφία

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση