,

ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Μετάφραση: Δανάη Πετροπούλου Πηγή άρθρου: Prevent DiseaseAdvertisment Γράφει η Δρ Mitali Upadhye, ομοιοπαθητικός Τον χρόνο που πέρασε διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος

Μετάφραση: Δανάη Πετροπούλου

Πηγή άρθρου: Prevent Disease

Advertisment

Γράφει η Δρ Mitali Upadhye, ομοιοπαθητικός

Τον χρόνο που πέρασε διαγνώστηκα με καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος είχε το μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου. Αρχικά, ήταν ένα τεράστιο σοκ. «Πώς είναι δυνατόν να έχω καρκίνο;». Ήταν μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, και ο χειρουργός μου, μου έδωσε μια μόλις εβδομάδα για να τακτοποιήσω ότι χρειαζόταν και να προχωρήσουμε σε επέμβαση. Ακόμη και αν υποβλήθηκα σε επέμβαση, μια ισχυρή εσωτερική φωνή μου έλεγε να αρνηθώ την χημειοθεραπεία. Οι επόμενοι έξι έως οχτώ μήνες της ζωής μου ήταν ένα ταξίδι αυτοΐασης βασισμένο σε ολιστικές αρχές.

Άλλαξα ριζικά τον τρόπο ζωής μου, τη διατροφή μου και την νοοτροπία μου. Δοκίμασα θεραπεία όπως EFT με σκοπό να γκρεμίσω τους «τοίχους» των συναισθημάτων μου και να αφήσω στο παρελθόν κάθε αρνητική ανάμνηση τους – όπως ο θυμός, ο πόνος ή η αγανάκτηση. Ο διαλογισμός, και οι επιβεβαιώσεις έγιναν η καλύτερη συντροφιά μου στο ταξίδι μου για την ίαση. Η μέρα μου ξεκινούσε με ασκήσεις Γιόγκα που περιελάμβαναν βαθιές αναπνοές με σκοπό τη μέγιστη οξυγόνωση, χαλάρωση και ενεργοποίηση του σώματος.

Advertisment

Οι σιωπηλές βόλτες, οι περίπατοι στην φύση και πολλές ώρες ενδοσκόπησης με βοήθησαν να θεραπευτώ περισσότερο. Ο τελικός παράγοντας για την ίασή μου, όμως, ήταν η άνευ όρων αγάπη και υποστήριξη των φίλων και της οικογένειάς μου καθώς και η το γεγονός ότι επέτρεψα στο σώμα μου να θεραπευτεί πιστεύοντας στην τεράστια δύναμή του.

Τέλος, επέτρεψα στην αγάπη και την γαλήνη να γίνουν ένα με μένα και σταμάτησα να πολεμάω την ζωή μου. Αντ αυτού αποδέχτηκα τη ζωή μου όπως είναι.
Παρακάτω είναι μερικοί κανόνες για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από τον καρκίνο. Αναζητήστε ότι είναι καλύτερο για σας… αυτό όμως είναι η προσωπική μου εμπειρία ως επιζών του καρκίνου.

Η νοημοσύνη του σώματος μπορεί να θεραπεύσει το οτιδήποτε… εμπιστευθείτε την.

1. Κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Τα κύτταρα αυτά δεν εμφανίζονται στις συνηθισμένες εξετάσεις μέχρι να φτάσουν σε επίπεδα μερικών δισεκατομμυρίων. Όταν οι γιατροί διαβεβαιώνουν τους ασθενείς πως μετά το πέρας της θεραπείας τα καρκινικά κύτταρα θα εξαφανιστούν πλήρως, σημαίνει απλώς πως θα πέσουν πάλι σε επίπεδα που θα τα καταστήσουν μη ανιχνεύσιμα από τις συνηθισμένες εξετάσεις.

2. Κάθε άνθρωπος έχει κύτταρα που περιέχουν μεταλλαγμένες πρωτεΐνες – από βλάβες του DNA – ο καρκίνος λοιπόν μπορεί να προκληθεί όταν οι φυσιολογικές διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα σε ένα κύτταρο απορυθμίζονται και τα κύτταρα αυτά αρχίζουν να διαιρούνται, σχηματίζοντας ορισμένες φορές έτσι, διάφορες μορφές καρκίνου.

3. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ανθρώπου είναι ισχυρό, τότε τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και αποτρέπεται ο πολλαπλασιασμός τους και κατά συνέπεια, ο σχηματισμός όγκων.

4. Όταν ένας άνθρωπος πάσχει από καρκίνο, συνήθως παρουσιάζει πολλαπλές ελλείψεις θρεπτικών στοιχείων. Οι ελλείψεις αυτές θα μπορούσαν να οφείλονται σε γενετικούς ή περιβαλλοντικούς παράγοντες και στον τρόπο ζωής ή διατροφής.

5. Για να ξεπεραστούν οι πολλαπλές διατροφικές ελλείψεις, αλλάξτε διατροφή και συμπεριλάβετε θρεπτικά συστατικά ή συμπληρώματα που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

6. Η χημειοθεραπεία δηλητηριάζει τα ραγδαίως αναπτυσσόμενα καρκινικά κύτταρα – καταστρέφει όμως και την ανάπτυξη των επίσης ραγδαίως αναπτυσσόμενων υγειών κυττάρων στον μυελό των οστών, την γαστρεντερική οδό κ.λπ. και μπορεί να προκαλέσει οργανικές βλάβες στο ήπαρ, τα νεφρά, την καρδιά, τους πνεύμονες κ.λπ.

7. Η ακτινοβολία ενώ καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα – παράλληλα καυτηριάζει, πληγιάζει και καταστρέφει τα υγιή κύτταρα, όργανα και τους ιστούς.

8. Η αρχική θεραπεία με χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία συχνά μειώνει το μέγεθος των όγκων. Ωστόσο, η παρατεταμένη έκθεση σε ακτινοβολία και η χρήση χημειοθεραπείας δεν έχει ως αποτέλεσμα την περεταίρω μείωση του όγκου.

9. Όταν το σώμα φέρει υπερβολικό τοξικό φορτίο από την χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία, το ανοσοποιητικό σύστημα είτε καταστέλλεται είτε καταστρέφεται, έτσι το ανθρώπινο σώμα μπορεί να υποκύψει σε διάφορα είδη μολύνσεων και επιπλοκών.

10. Η χημειοθεραπεία και η ακτινοβολία μπορούν να προκαλέσουν την μετάλλαξη των καρκινικών κυττάρων – γεγονός που τα καθιστά ανθεκτικά. Επίσης η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προκαλέσει την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων.

11. Ένας αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης του καρκίνου είναι η κυριολεκτική λιμοκτονία των καρκινικών κυττάρων, μην παρέχοντας το κατάλληλο περιβάλλον για τα κύτταρα αυτά να πολλαπλασιαστούν.

Με τι τρέφονται τα καρκινικά κύτταρα ;

1. Η ζάχαρη είναι μια από τις τροφές που τροφοδοτούν τα καρκινικά κύτταρα. Αφαιρώντας την ζάχαρη από την διατροφή σας, τα αφαιρείται αυτόματα και από την διατροφή των κυττάρων αυτών.  Ένα καλύτερο φυσικό υποκατάστατο της ζάχαρης είναι το μέλι τύπου Manuka ή η Μελάσα σε πολύ μικρές ποσότητες όμως. Το αλάτι περιέχει χημικές προσθήκες που του δίνει το λευκό του χρώμα. Μια καλή εναλλακτική λύση για το επιτραπέζιο αλάτι, είναι το θαλασσινό ή τα μπαχαρικά Bragg.

2. Το γάλα προκαλεί την παραγωγή βλέννας, κυρίως στην γαστρεντερική οδό. Ο καρκίνος τρέφεται με τη βλέννα αυτή. Κόβοντας το γάλα, και αντικαθιστώντας το με άγλυκο αμυγδαλόγαλα, τα καρκινικά κύτταρα σταδιακά εξασθενούν και καταστρέφονται.

3. Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινα περιβάλλοντα. Το συμβατικό, γεμάτο αντιβιοτικά κρέας μπορεί να ενισχύσει τη θνησιμότητα. Το κρέας περιέχει αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα – όλα εκ των οποίων είναι επιβλαβή, κυρίως σε όσους πάσχουν από καρκίνο. Η πρωτεΐνη που συναντάται στο κρέας αφομοιώνεται δύσκολα από τον οργανισμό και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας που παραμένει στο έντερο, αποσυντίθεται σταδιακά και έχει ως αποτέλεσμα την συσσώρευση τοξικών στοιχείων.

4. Μια δίαιτα που αποτελείται κατά 80% από φρέσκα λαχανικά, χυμούς, σπόρους, ξηρούς καρπούς και λίγα φρούτα μπορούν να μετατρέψουν το σώμα σε ένα εξαιρετικά αλκαλικό περιβάλλον. Οι χυμοί φρέσκων λαχανικών παρέχουν ένζυμα που απορροφούνται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό και φτάνουν στα κύτταρα μέσα σε 15 μόλις λεπτά, και τα βοηθούν να αναπτυχθούν και να ενισχυθούν. Για να αποκτήσετε αυτά τα ζωντανά ένζυμα που μπορούν να δημιουργήσουν υγιή κύτταρα, προσπαθήστε να πίνετε χυμούς φρέσκων λαχανικών και να καταναλώνετε ωμά λαχανικά 2 – 3 φορές τη μέρα.

5. Αποφύγετε τον καφέ, το τσάι και την σοκολάτα – όλα αυτά περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφεΐνης. Το πράσινο τσάι είναι μια καλή εναλλακτική και καταπολεμά τον καρκίνο. Είναι καλύτερο να πίνετε φιλτραρισμένο νερό, έτσι ώστε να αποφύγετε τις τοξίνες ή τα βαρέα μέταλλα που μερικές φορές περιέχονται στο νερό της βρύσης. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο, αποφύγετέ το.

6. Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων περιέχουν μια σκληρή πρωτεϊνική στιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος, απελευθερώνονται ένζυμα που επιτίθενται στα τοιχώματα αυτά και επιτρέπει στο σώμα να τα καταστρέψει.

7. Ορισμένα συμπληρώματα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα (αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία κ.λπ.) Άλλα συμπληρώματα όπως η βιταμίνη Ε, είναι γνωστό πως μπορούν να προκαλέσουν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο – δηλαδή – του σώματος να απορρίπτει τα κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή περιττά κύτταρα. (Διαβάστε τις 21 Κορυφαίες αντικαρκινικές τροφές)

8. Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που χτυπάει το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. Ένα ενεργητικό και θετικό πνεύμα βοηθά τον ασθενή να επιβιώσει. Ο θυμός, η αγανάκτηση, ο πόνος και η πίκρα καθώς και η αδυναμία συγχώρεσης καταστούν το σώμα ως ένα όξινο και αγχώδες περιβάλλον. Μάθετε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.

9. Τα καρκινικά κύτταρα δε μπορούν να ευδοκιμήσουν σε αλκαλικά περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν το οξυγόνο να φτάσει στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μια ακόμη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.

10. Είναι γνωστό πως τα καρκινικά κύτταρα χρειάζονται όξινο περιβάλλον για να αναπτυχθούν. Το νερό με λεμόνι, κάνει το αίμα αλκαλικό. Συνδυάστε ένα λίτρο νερό με μια φέτα λεμόνι και καταναλώστε σε καθημερινή βάση. (Διαβάστε πως αλλιώς μπορείτε να κάνετε το νερό σας αλκαλικό)

Όταν χορεύεις Τανγκο με τον Καρκίνο, φρόντισε να καταβάλλεις κάθε προσπάθεια να χορέψεις τον καλύτερο χορό!

Η Δρ Mitali Upadhye είναι ομοιοπαθητικός από το πανεπιστήμιο της Puna στην Ινδία. Μπορεί να επικοινωνήσει κανείς μαζί της μέσω e-mail: mitaliu@gmail.com ή μέσω Facebook

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Έρευνα: Η επιβράδυνση της ομιλίας μπορεί να αποτελεί μεγαλύτερη πρώιμη ένδειξη άνοιας
Ελκώδης κολίτιδα: Πώς επηρεάζει την ψυχική ευεξία
Αλτσχάιμερ: Το σημείο του σώματος που μαρτυρά πρόωρα τον κίνδυνο
Υπουργείο Υγείας: Ανακοίνωσε την αποστολή ακριβών φαρμάκων στο σπίτι | Ποιες παθήσεις αφορά

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση