, , , ,

Μεγαλώνοντας παιδιά με οικολογική συνείδηση

Mιλήστε με τα παιδιά σας για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, μαθαίνοντας τα να ‘χουν οικολογική συνείδηση. Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές: Ανακύκλωση: Είναι πολύ εύκολο

Mιλήστε με τα παιδιά σας για τις περιβαλλοντικές ανησυχίες, μαθαίνοντας τα να ‘χουν οικολογική συνείδηση.
Δείτε παρακάτω μερικές γενικές συμβουλές:

Ανακύκλωση: Είναι πολύ εύκολο να εντάξετε την ανακύκλωση στην ζωή σας. Όσο απασχολημένοι και να είστε, σίγουρα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να πάτε για ψώνια. Ξέρετε ότι στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε άλλα μεγάλα καταστήματα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης μπαταριών. Την επόμενη φορά που θα βγείτε για να ψωνίσετε πάρτε μαζί σας και το σακουλάκι με τις μεταχειρισμένες μπαταρίες που θα έχετε μαζέψει. Ακόμα, προσπαθήστε να προμηθευτείτε τις πάνινες σακούλες για τα ψώνια σας και μην χρησιμοποιείτε τις πλαστικές.

Advertisment

Προτείνετε στα παιδιά να μαζέψουν τα παλιά τους τετράδια, χαρτιά, μπλοκ που δεν χρειάζονται και να τα πάνε στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης.

Στο σπίτι, προσθέστε ένα κάδο όπου θα πάτε τα πλαστικά αντικείμενα ή γυάλινα αντικείμενα.

Κάντε μόνοι σας ανακύκλωση. Μπορείτε στο σπίτι σας να δημιουργήσετε νέες κατασκευές από παλιά αντικείμενα που δεν χρειάζεστε. Σακούλες, δοχεία τροφίμων, παλιά περιοδικά και εφημερίδες, κύλινδροι από χαρτιά τουαλέτας, χάρτινες αυγοθήκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορες κατασκευές αντί για ακριβά υλικά χειροτεχνίας. Ακόμα και σε κουτιά από παπούτσια μπορούν τα παιδιά να συλλέξουν τα παιχνίδια τους, τα αυτοκινητάκια τους ή τόσα άλλα μικρά παιχνίδια που έχουν.

Advertisment

Μειώστε την κατανάλωση: Μάθετε τα παιδιά σας να κλείνουν πάντοτε το φως όταν βγαίνουν από ένα δωμάτιο. Ποτέ να μην αφήνουν το νερό να τρέχει όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους. Ακόμα, επειδή τα παιδιά τρελαίνονται για τα παιχνίδια με το νερό αφήνοντας τη βρύση για ώρες ανοιχτή, ενημερώστε τα για τις συνθήκες που ζουν παιδιά στις άλλες χώρες. Μπορείτε να γεμίσετε μια λεκάνη νερό και να περιοριστούν σ’ αυτό.

Το περιβάλλον ανήκει σ’ όλους και είναι ευθύνη όλων να το προστατεύουν. Μιλήστε στα παιδιά σας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης και μην ξεχνάτε πως εκείνα είναι το μέλλον.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Κανόνας 7-7-7: Η τακτική που κάθε υγιής σχέση θα πρέπει να ακολουθεί
Γιατί παραμελούμε συγγενείς και φίλους για τους νέους συντρόφους μας; Ίσως φταίνε… οι ορμόνες
Ποια είναι η νέα «θεραπεία» για τη μοναξιά; Κάντε έναν φίλο τον χρόνο
Ποιες είναι οι επιπτώσεις του έρωτα στον εγκέφαλό μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση