Προσευχή των Ινδιάνων Ναβάχο της Αριζόνας

Ινδιάνικη προσευχή…. Οι Ινδιάνοι Ναβάχο, πίστευαν σε ένα πνεύμα: στο “Μεγάλο πνεύμα”. Από τους Ναβάχο της ΑριζόναAdvertisment Μεγάλο Πνεύμα, που υπάρχεις πριν απ’ό,τι άλλο

Ινδιάνικη προσευχή….
Οι Ινδιάνοι Ναβάχο, πίστευαν σε ένα πνεύμα: στο “Μεγάλο πνεύμα”.

Από τους Ναβάχο της Αριζόνα

Advertisment

Μεγάλο Πνεύμα, που υπάρχεις πριν απ’ό,τι άλλο και βρίσκεσαι σε κάθε πρόσωπο και κάθε πράγμα, σε καλούμε να έρθεις, από τα μακρινά μέρη μέσα στην τωρινή μας ύπαρξη.

Μεγάλο Πνεύμα του Βορρά, που δίνεις φτερά στο νερό του αέρα να κυλάει και να γίνεται βροχή και χιόνι, που καλύπτεις τη γη με το κρυστάλλινο χαλί πάνω απ’όπου κάθε ήχος είναι όμορφος, στεκόμαστε μπροστά σου.

Γέμισέ μας δύναμη να αντέξουμε τις χιονοθύελλες και βοήθησέ μας να σε ευχαριστήσουμε για την ομορφιά που ξεπηδά από τη ζεστή γη, όταν αυτή ξυπνάει.

Advertisment

Μεγάλο Πνεύμα της Ανατολής, της γης που ανατέλλει ο ήλιος, που κρατάς στο δεξί σου χέρι τα χρόνια της ζωής μας και στο αριστερό τις ευκαιρίες της κάθε μέρας.

Προετοίμασέ μας να μην απορρίψουμε τα δώρα σου ούτε να χάσουμε από οκνηρία την ελπίδα της κάθε μέρας και της κάθε χρονιάς.

Μεγάλο Πνεύμα του Νότου που η ζεστή πνοή σου λιώνει τους πάγους γύρω από την καρδιά μας, που το άρωμά της μιλάει από μακρινές άνοιξες και καλοκαίρια, διέλυσε τους φόβους μας, λιώσε τα μίση μας, πυρπόλησε την αγάπη μας με τις φλόγες της αλήθειας.

Δίδαξέ μας πως όποιος είναι αλήθεια δυνατός, είναι επίσης ευγενικός, όποιος είναι σοφός είναι και ελεήμων, όποιος είναι γενναίος είναι και συμπονετικός.

Μεγάλο Πνεύμα της Δύσης, της γης που γέρνει ο ήλιος, με τα γυμνά βουνά και τα λειβάδια, ευλόγησέ μας με τη γνώση της ειρήνης και της ελευθερίας. Δίδαξέ μας πως το τέλος είναι πιο σημαντικό απ’την αρχή και πως ο ήλιος δε βασιλεύει μάταια κάθε μέρα.

Μεγάλο Πνεύμα της Γης, άρχοντα των μετάλλων και των πετραδιών, φύλακα των θησαυρών της γης, βοήθησέ μας να σε ευχαριστούμε καθημερινά για τις αμέτρητες πηγές σου που μας κρατούν ζωντανούς και για την ανείπωτη ομορφιά σου.

Οι προσευχές των Ινδιάνων “δεν έπιασαν” και ούτε “πιάνουν”…

indianavera.blogspot.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

1η θέση στην Ευρώπη η ελληνική αποστολή στην Ολυμπιάδα ρομποτικής!
Σχολείο στην Κίνα που μοιάζει με «πλωτό δάσος» αναδείχθηκε ως το καλύτερο κτίριο του κόσμου για το 2023
Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)
Πώς μπορείτε να δείτε τα ένσημά σας | Δείτε αναλυτικά τα 3 απλά βήματα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση