, ,

Καφές εναντίον του καρκίνου στο συκώτι

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν ακόμη λόγο να αγαπήσουμε τον καφέ, καθώς υποστηρίζουν ότι μας προστατεύει από τον επικίνδυνο καρκίνο του ήπατος. Νέα μελέτη που

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν έναν ακόμη λόγο να αγαπήσουμε τον καφέ, καθώς υποστηρίζουν ότι μας προστατεύει από τον επικίνδυνο καρκίνο του ήπατος.
Νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια δείχνει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον μίας κούπας καφέ την ημέρα μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου στο συκώτι.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 180.000 ενήλικες διαφορετικής εθνικότητας και οι ερευνητές μελέτησαν τις διατροφικές αλλά και άλλες καθημερινές τους συνήθειες. Τα δεδομένα κάλυπταν περίοδο 18 ετών.

Advertisment

Οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν μία έως τρεις κούπες καφέ την ημέρα φάνηκε να αντιμετωπίζουν κατά 29% μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο στο συκώτι. Όσοι κατανάλωναν συστηματικά πάνω από τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα παρουσίαζαν κατά 42% μικρότερο κίνδυνο!

Η Wendy Setiawan, μέλος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου, δηλώνει πως «η καθημερινή κατανάλωση καφέ είναι απαραίτητη για όσους κινδυνεύουν από το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα». Συμπληρώνει μάλιστα πως αυτός ο τύπος καρκίνου αποτελεί μία ακόμη προσθήκη στη λίστα των παθήσεων που προλαμβάνονται ως ένα βαθμό από τον καφέ, μαζί με το Πάρκινσον, το διαβήτη τύπου 2 και το εγκεφαλικό.

Τα ευρήματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ερευνών για τον Καρκίνο.

Advertisment

www.onmed.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο γλυκός χυμός – ελιξίριο για οστά, άμυνα, καρδιά και πεπτικό σύστημα
Αντιγήρανση: Η διατροφή που αναστρέφει τα σημάδια του χρόνου
Έντερο: Τα συντηρητικά που το απειλούν | Τα αγαπημένα τρόφιμα που τα περιέχουν
Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις | Ιδανικό για όσους τρέχουν

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση