, , ,

Μοξοθεραπεία και Βελονισμός κατά του Αλτσχάιμερ

Η μη φυσιολογική σηματοδότηση της πρωτεΐνης Wnt είναι πιθανό να σχετίζεται με τις παθολογικές αλλαγές στη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι πρωτεΐνες αξίνη και β-κατενίνη

Η μη φυσιολογική σηματοδότηση της πρωτεΐνης Wnt είναι πιθανό να σχετίζεται με τις παθολογικές αλλαγές στη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Οι πρωτεΐνες αξίνη και β-κατενίνη είναι στενά συνδεδεμένες με τη σηματοδότηση της πρωτεΐνης Wnt.

Advertisment

Ο Zhou Hua και η ομάδα του από το Πανεπιστήμιο Χουμπέι της Κίνας επιβεβαίωσαν ότι η μοξοθεραπεία ή ο ηλεκτροβελονισμός (ή και τα δύο) στα σημεία βελονισμού Baihui (GV20) και Shenshu (BL23) μείωσαν την έκφραση της αξίνης, αύξησαν την έκφραση της β-κατενίνης και προκάλεσαν ανακούφιση από το νευρωνικό κυτταροπλασματικό οίδημα.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι ο μηχανισμός στον οποίο βασίζεται η νευροπροστατευτική δράση του βελονισμού όσον αφορά τη νόσο συνδέεται με την έκφραση της αξίνης και της β-κατενίνης στη μεταγωγή σήματος της πρωτεΐνης Wnt.

Σχετικά αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «Neural Regeneration Research» (Vol. 9, Νο 9, 2014).

Advertisment

Άρθρο: «Ο βελονισμός και η μοξοθεραπεία μειώνουν το νευρωνικό οίδημα σε αρουραίους με τη νόσο του Αλτσχάιμερ» από τους Hua Zhou, Guojie Sun, Lihong Kong, Yanjun Du, Feng Shen, Shuju Wang, Bangguo Chen, Xiaoling Zeng (Hubei University of Chinese Medicine, Wuhan, Hubei Province, China), Zhou H, Sun GJ, Kong LH, Du YJ, Shen F, Wang SJ, Chen BG, Zeng XL. Acupuncture and moxibustion reduces neuronal edema in Alzheimer’s disease rats. Neural Regen Res. 2014;9(9):968-972.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Rescue Remedy: Το ανθοΐαμα που αξίζει να έχετε πάντα στο σπίτι σας
Νέες θεραπείες καταπολεμούν αποτελεσματικά ακόμα και τον πιο επιθετικό καρκίνο του μαστού
14 Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη
Tai chi: Μπορεί να βοηθήσει στην επιβράδυνση της εξέλιξης της νόσου του Πάρκινσον;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση