Προτάσεις για να κάνετε τον καφέ μια υγιεινή συνήθεια

Ένα από τα πρώτα πράγματα που όλοι κάνουμε το πρωί είναι να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που

Ένα από τα πρώτα πράγματα που όλοι κάνουμε το πρωί είναι να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να εξασφαλίσουμε ότι η συχνή κατανάλωση καφέ δεν θα επηρεάσει αρνητικά την υγεία μας.

Χρησιμοποιείστε βιολογικό καφέ

Advertisment

Ο καφές είναι ένα από τα προϊόντα εκείνα στα οποία χρησιμοποιούνται μέχρι και 250 κιλά χημικών λιπασμάτων ανά στρέμμα. Όταν πίνετε καφέ, μεταφέρονται στο σώμα σας υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα οποία οδηγούν σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως ο καρκίνος και οι αποβολές σε έγκυες γυναίκες.

Με την πάροδο του χρόνου, καταναλώνοντας 1-3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά συσσωρεύονται σιγά σιγά περιττές τοξίνες στον οργανισμό σας που τελικά βλάπτουν την υγεία σας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείτε βιολογικό καφέ για καλύτερη υγεία.

Μην καταναλώνετε συμβατικά γαλακτοκομικά προϊόντα

Advertisment

Μια πολύ συχνή συνήθεια είναι να προσθέτουμε στον καφέ μας συμβατικό γάλα. Μπορεί αυτό να φαίνεται κάτι αθώο, αλλά στην πραγματικότητα καταναλώνετε αυξητικές ορμόνες, αντιβιοτικά, γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και φυτοφάρμακα. Το ιδανικό είναι να τον πίνετε σκέτο.

Αν δεν μπορείτε όμως να τον πιείτε σκέτο, τότε επιλέξτε γάλα από ξηρούς καρπούς (με κορεσμένο λίπος, αν είναι απαραίτητο) αποφεύγοντας έτσι τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά.

Αποφύγετε την επεξεργασμένη ζάχαρη

Γνωρίζουμε ότι η επεξεργασμένη ζάχαρη δεν κάνει καλό στην υγεία μας, αλλά μερικές φορές κάνουμε εξαιρέσεις προσθέτοντάς τη στον καφέ μας. Ωστόσο, θα πρέπει να έχουμε υπόψη ότι η ζάχαρη είναι συχνά γενετικά τροποποιημένη και αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για άτομα με προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος και του ήπατος.

Επιλέξτε ένα είδος ζάχαρης λιγότερο επεξεργασμένο, με περισσότερα μεταλλικά στοιχεία και λιγότερες γλυκαντικές ουσίες, όπως ζάχαρη καρύδας ή στέβια, και προσθέστε κανέλα για να μετριάσετε το σάκχαρο στο αίμα.

Αντισταθμίστε την οξύτητα του καφέ

Ένα από τα κύρια ζητήματα με τον καφέ που προκαλεί ανησυχία είναι το επίπεδο της οξύτητάς του. Αυτό δεν θα αποτελούσε πρόβλημα αν η διατροφή μας ήταν σε μεγάλο βαθμό αλκαλική. Μια διατροφή όμως πλούσια σε δημητριακά και ζωικές πρωτεΐνες δεν ευνοεί την επίτευξη αυτού του στόχου.

Για να αντισταθμιστεί η οξύτητα καταναλώστε αλκαλικό νερό προκειμένου να αυξηθεί το pH. Εξετάστε το ενδεχόμενο προσθήκης βιταμινών και συστατικών πλούσιων σε ανόργανα μεταλλικά στοιχεία που αλκαλοποιούν το σώμα.

Εξουδετερώστε τις αρνητικές επιδράσεις της καφεΐνης

Η καφεΐνη είναι το κύριο συστατικό που οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε στον καφέ. Δυστυχώς, με την πάροδο του χρόνου διεγείρει τα επινεφρίδια καταπονώντας τα. Η ειρωνεία είναι ότι η καφεΐνη χρησιμοποιείται συχνά για την αύξηση ενέργειας και βραχυπρόθεσμα συνήθως έχει αποτελέσματα, αλλά τελικά σας αφήνει ένα αίσθημα χρόνιας κόπωσης και θα πρέπει να πίνετε όλο και περισσότερο καφέ.

Ωστόσο, μπορείτε να αντισταθμίσετε την καταπόνηση των επινεφριδίων χωρίς να θυσιάζετε την αγαπημένη σας συνήθεια. Χρησιμοποιείστε βότανα τα οποία βοηθούν στην αποκατάσταση της ισορροπίας των επινεφριδίων καθώς και στη μείωση των παρενεργειών της εξάντλησης των επινεφριδίων που συχνά προέρχονται από την τακτική κατανάλωση καφεΐνης. Προσθέστε μια μικρή ποσότητα μανιταριού Reishi ή άλλα φαρμακευτικά μανιτάρια στον καφέ σας για να τον κάνετε πιο υγιεινό. Και φυσικά δώστε στον οργανισμό σας επαρκείς ποσότητες βιταμίνης C και Β.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 «αθώες» τροφές που δεν γνωρίζατε ότι σας παχαίνουν
Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση