,

Πληγωθήκατε; Δείτε τα οφέλη…

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού», όπως λέγαν και οι αρχαίοι που κάτι παραπάνω ήξεραν, ακόμα και αν το «κακόν» είναι μια ραγισμένη καρδιά. Τα πάντα,

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού», όπως λέγαν και οι αρχαίοι που κάτι παραπάνω ήξεραν, ακόμα και αν το «κακόν» είναι μια ραγισμένη καρδιά.

Τα πάντα, άλλωστε, για κάποιο λόγο γίνονται, όλα θέλουν το χρόνο τους και ακριβώς το ίδιο, φυσικά, συμβαίνει, ακόμα και όταν νιώθουμε βαθιά πληγωμένοι, στο πιο ευάλωτο κομμάτι της ανθρώπινης ύπαρξης, που είναι η αγάπη.

Advertisment

Δεν θα αντιληφθείτε φυσικά ποτέ από την αρχή, ότι μια αποτυχημένη σχέση, που σας αφήνει με ραγισμένη την καρδιά, μπορεί να σας ωφελήσει και για την ακρίβεια, θα αργήσετε πολύ να το αντιληφθείτε, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποια στιγμή θα δείτε πάνω σας τα αποτελέσματα και θα θυμηθείτε τότε, τις παρακάτω γραμμές…

1. Η χαμένη αγάπη, σας δείχνει περισσότερη αγάπη

Αν και μοιάζει αντιφατικό, όταν πληγώνεστε και νιώθετε όσο ποτέ, μόνοι σας, τότε είναι που ανοίγουν τα μάτια σας και βλέπετε την αγάπη που υπάρχει γύρω σας. Συχνά περιορίζουμε την αγάπη, στη ρομαντική της διάσταση, ενώ αγάπη πηγάζει από τους φίλους, την οικογένεια και από πηγές που ποτέ δεν αντιλαμβανόμασταν ως τέτοιες. Όταν είστε, λοιπόν, ευάλωτοι μετά από ένα χωρισμό, έχετε την ευκαιρία να δείτε καθαρά, πόση αγάπη έχετε και είχατε πάντα, πραγματικά γύρω σας και δίπλα σας.

Advertisment

2. Μαθαίνετε να είστε μόνοι σας

Καλό είναι να μπορείτε πάντα να στέκεστε στα πόδια σας και να μη στηρίζεστε διαρκάς στη βοήθεια και την παρουσία κάποιου άλλου στη ζωή σας. Ο χωρισμός, ομολογουμένως, πάντα αναδύει έντονα συναισθήματα μοναξιάς και εγκατάλειψης, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια μοναδική ευκαιρία να ανακτήσετε τις δυνάμεις σας σαν άτομο και σαν ανεξάρτητη προσωπικότητα. Δεν θα έχετε πάντα κάποιον δίπλα σας, αλλά ακόμα και αν είστε τυχεροί και συμβαίνει αυτό, δεν θα πρέπει να τον αντιλαμβάνεστε σαν δεκανίκι.
Στο χέρι σας είναι να στηρίζεστε πρώτα στις δυνάμεις σας και σαν ολοκληρωμένο άτομο, να αναζητήσετε δίπλα σας ένα νέο σύντροφο.

3. Μπορείτε πια να δείτε καθαρά

Δεν είναι σπάνιο να παραμένουμε σε μια σχέση από συνήθεια και ανασφάλεια για το άγνωστο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η σχέση αυτή είναι η σωστή και ότι ο σύντροφος είναι ο ιδανικός για εμάς. Όταν όμως αυτή η σχέση έρχεται στο τέλος της και πάρουμε μια απόσταση, τότε μόνο μπορούμε να αντιληφθούμε και να δούμε καθαρά πόσο ιδανική… δεν ήταν αυτή η σχέση.
Για όποιο λόγο, λοιπόν, κι αν χωρίσατε, χρειάζεται πάντα λίγος χρόνος για να εντοπίσετε τον αληθινό λόγο που συνέβη αυτός ο χωρισμός και να δείτε με καθαρή ματιά πως δεν έπρεπε να συνεχίσει αυτή η σχέση, όσο βολεμένοι και αν νιώθατε μέσα σε αυτή.

4. Εκπαιδεύεστε στην αγάπη

Κάθε φορά που ραγίζει η καρδιά σας, που ελπίζουμε να μην είναι πολλές αυτές οι φορές, μαθαίνετε κάτι παραπάνω για την αγάπη, το πως εσείς τη ζείτε και την αντιλαμβάνεστε και σας δίνετε, έτσι, ένα ιδανικό μάθημα για το πως την επόμενη φορά θα είστε πιο ανοιχτοί στο συναίσθημα σας και τις εκδηλώσεις αυτού.
Δυστυχώς, οι περισσότεροι χρειαζόμαστε τέτοιου είδους μαθήματα για να μάθουμε να αγαπάμε με τον τρόπο και την ένταση που μας αξίζει και έτσι μόνο διαπιστώνουμε πως κάθε νέα σχέση, μετά από κάθε τέτοιο μάθημα είναι πάντα καλύτερη και πιο γεμάτη.

5. Γνωρίζετε τον εαυτό σας

Αφού περάσουν οι μέρες και ξεπρηστούν τα μάτια σας από το κλάμα, θα διαπιστώσετε την ευκαιρία που σας παρουσιάστηκε να μάθετε πράγματα για τον εαυτό σας, που οι συνθήκες της σχέσης δεν επέτρεπαν και, δεδομένου, ότι δεν είχε παραστεί ποτέ πριν η ανάγκη, δεν είχατε κάνει τον κόπο να ανακαλύψετε.
Ένα συναισθηματικό σοκ, όπως είναι αυτό του χωρισμού, μας προσφέρει το έδαφος να εγκύψουμε στα θέματα μας, να εξετάσουμε με προσοχή προβλήματα που δεν είχαμε ιδέα ότι είχαμε και να οδηγηθούμε έτσι σε μια καλύτερη και πιο βελτιωμένη έκδοση του εαυτού μας.

6. Αντιλαμβάνεστε τι είναι τελικά αυτό που θέλετε

Μπορεί εσείς να νομίζατε ότι είχατε βρει τον ιδανικό σύντροφο, αλλά η πορεία έδειξε άλλα και για να φτάσει να λήξει μια σχέση, σημαίνει ότι τελικά εκείνος δεν ήταν ο ιδανικός για εσάς, ακόμα κι αν εσείς είχατε επαληθεύσει όλες σας τις θεωρίες για το πως θέλετε να είναι ο σύντροφός σας. Δεν είναι, άλλωστε, λίγες οι φορές, που για να βρούμε τι είναι αυτό που θέλουμε, πρέπει πρώτα να εντοπίσουμε τι είναι αυτό που δεν θέλουμε.
Μια αποτυχημένη σχέση λοιπόν, είναι μια ευκαιρία να εντοπίσετε τα λάθος θέλω σας και να δείτε τι είναι αυτό που πραγματικά θα σας κάνει ευτυχισμένες και ευτυχισμένους.

7. Γίνεστε πιο δυνατοί

Το λένε όλα τα τραγούδια που αναφέρονται σε χωρισμό, άρα είναι μάλλον αλήθεια και όντως βγαίνετε πιο δυνατοί μετά από τη δοκιμασία του χωρισμού. Μπορεί το σοκ να σας κάνει να νιώθετε αδύναμοι και εκτεθειμένοι, αλλά η ζωή και οι καθημερινές προκλήσεις δεν θα σας επιτρέψουν να μείνετε για πολύ με αυτή την εντύπωση.
Σύντομα θα σηκώσετε το κεφάλι ψηλά και θα νιώσετε πιο δυνατοί και γεροί από πριν, που είχατε πάντα κάποιον στο πλάι σας να σας προσφέρει ανά πάσα ώρα και στιγμή, στοργή και στήριγμα, κάνοντας τα όλα να μοιάζουν πιο εύκολα, χωρίς ουσιαστικά να είναι.

8. Είστε ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες

Το ότι τελείωσε μια σχέση, σημαίνει ότι δεν ήταν η σωστή για εσάς και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθείτε τόσο το καλύτερο, καθώς επιταχύνετε την αναζήτηση του αληθινά ιδανικού, για εσάς, συντρόφου. Όσο μένετε σε μια σχέση που δεν είναι αυτή για την οποία είστε προορισμένοι, χάνετε την ευκαιρία να βρείτε και να ζήσετε τη σχέση που θα σας αλλάξει τη ζωή.
Ένας χωρισμός λοιπόν, γίνεται για καλό, όσο κι αν επιμένετε και χτυπιέστε για το αντίθετο, στην αρχή.

9. Έχετε ευκαιρία για νέες εμπειρίες

Το κενό που αφήνει ένας χωρισμός στη ζωή μας, δίνει χώρο σε ένα πλήθος νέων δυνητικών εμπειριών, σε νέα χόμπυ, νέους ανθρώπους και την ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέες αναμνήσεις. Όταν θα πλουτίσει η ζωή σας από όλα αυτά τα νέα πράγματα θα διαπιστώσετε πόσο καλό σας έκανε τελικά ο χωρισμός, που αν δεν γινόταν, δεν θα είχατε τη δυνατότητα να τα ζήσετε όλα αυτά ή, έστω, όχι στο βαθμό που σας επιτρέπει η νεοαποκτηθείσα «ελευθερία» σας να τα ζήσετε.

www.clickatlife.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν ένα παιδί λέει ψέματα
Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Γιατί ορισμένα ζευγάρια που είναι μαζί για πολλά χρόνια φαίνεται να «μισούν» ο ένας τον άλλον;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση