Θλίψη, ένα υγιές κι αληθινό συναίσθημα

Πόσοι από μας δεν ένιωσαν κάποια στιγμή, κάποια περίοδο της ζωής τους, το συναίσθημα της θλίψης να τους πλημμυρίζει και να τους πνίγει. Ένα

Πόσοι από μας δεν ένιωσαν κάποια στιγμή, κάποια περίοδο της ζωής τους, το συναίσθημα της θλίψης να τους πλημμυρίζει και να τους πνίγει. Ένα συναίσθημα που δεν επιτρέπει να βλέπουμε αυτά που βλέπαμε πριν, που μας κάνει να ξεχνάμε όλα όσα έχουμε δίπλα μας και έχουμε κατακτήσει, ένα συναίσθημα που μας ακινητοποιεί και μας τρομάζει.

Η θλίψη είναι ένα δυνατό συναίσθημα που μπορεί να έρθει μετά από κάποια απώλεια, μια αποτυχία, μια άσχημη εμπειρία, μια κουραστική και απαιτητική περίοδο της ζωής μας, αλλά και από την έλλειψη αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στον εαυτό μας και γενικά στη ζωή. Είναι η αντίδραση της αντοχής μας και της ίδιας μας της ψυχής σε όλα αυτά, που μας πληγώνουν.

Advertisment

Είναι όμως ένα συναίσθημα αληθινό, γιατί είναι τόσο φυσιολογικό και ανθρώπινο που θα “πρέπει” ένας άνθρωπος να το βιώσει και να το αγκαλιάσει, όπως θα έκανε και σε έναν συνάνθρωπο του, που νιώθει έτσι. Έτσι λοιπόν πρέπει και να περάσουμε από τη θλίψη και να την προσπεράσουμε, με την αλήθεια. Δεν χρειάζεται να υποκριθούμε σε κανέναν και κυρίως στον ίδιο μας τον εαυτό. Η παραδοχή κάθε συναισθήματος και η αποδοχή μας βοηθά να το αντιμετωπίσουμε και να το ξεπεράσουμε.
Η θλίψη είναι ένα συναίσθημα υγιές καθώς φανερώνει μια ψυχή που αντιστέκεται, πολεμά και κυρίως νιώθει. Είναι ένα άκακο συναίσθημα για όλους αυτούς που αναζητούν τον δικό τους δρόμο. Όπως η μέρα φέρνει τη νύχτα και αντίστροφα, έτσι και η θλίψη είναι κάτι τόσο φυσιολογικό για να έρθει και η χαρά, το δάκρυ να φέρει το χαμόγελο, ο καημός να φέρει τη γαλήνη.

Ας συμπονέσουμε και ας αγαπήσουμε περισσότερο από ποτέ τους εαυτούς μας, να τους παρηγορήσουμε και να τους φροντίσουμε, γιατί είμαστε και θλιμμένοι μερικές φορές και αυτό μας κάνει υγιείς ανθρώπινους και κυρίως έτοιμους να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Όταν σκουπίζουμε τα μάτια μας…..βλέπουμε πιο καθαρά!

Advertisment

Όταν σηκώνουμε το κεφάλι….δύσκολα το κατεβάζουμε ξανά!

ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΛΑΣΗ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι εκπληκτικοί τρόποι με τους οποίους η μοναχικότητα μπορεί να γίνει αντίδοτο στη μοναξιά!
Δεν μπορούμε να σώσουμε τους άλλους από τον εαυτό τους
Η θαυματουργή δύναμη του υποσυνείδητου
Ξεπερνώντας την περιοριστική πεποίθηση του "δεν είμαι δημιουργικός/ή"

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση