Αιτίες που μπορεί να προκαλούν ημικρανίες

Ημικρανία: Μία πάθηση μία ιστορία! Επιστημονικά είναι οι επαναλαμβανόμενες μέτριες έως έντονες κεφαλαλγίες, συχνά σε συνδυασμό με μια σειρά από συμπτώματα του αυτόνομου νευρικού

Ημικρανία: Μία πάθηση μία ιστορία! Επιστημονικά είναι οι επαναλαμβανόμενες μέτριες έως έντονες κεφαλαλγίες, συχνά σε συνδυασμό με μια σειρά από συμπτώματα του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Σε απλά ελληνικά ωστόσο, είναι ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες του σύγχρονου ανθρώπου, και κυρίως της γυναίκας, και εδώ πρωτιά, μιας και στατιστικά μας επηρεάζει 2 έως και 3 φορές περισσότερο από τους άνδρες. Το τι είναι ημικρανία υποθέτουμε γνωρίζετε καλά, ειδικά αν πάσχετε συχνά από κρίσεις. Εμείς λοιπόν δε θα ασχοληθούμε με αυτό, αλλά με κάποιους παράγοντες που την προκαλούν και ίσως να μην είχατε ποτέ σας φανταστεί. Δώστε προσοχή λοιπόν:

1. Το σαββατοκύριακο: Νομίζατε ότι τώρα που έφτασε το βράδυ Παρασκευής θα ησυχάσετε; Αμ δε! Σύμφωνα με στατιστικά, οι ασθενείς που υποφέρουν από κρίσεις, τείνουν να τις παρουσιάζουν όταν χαλαρώνουν και μειώνεται το στρες τους. Για να γίνουμε πιο σαφείς, ο οργανισμός χαλαρώνει με αποτέλεσμα να εκδηλώνονται πονοκέφαλοι ως αντίδραση! Φροντίστε λοιπόν να ελέγχετε κάπως το στρες της εβδομάδας, ώστε να μην παθαίνει σοκ ο οργανισμός από την υπερβολική ξεκούραση.

Advertisment

2. Η έλλειψη καφέ: Βασικά αυτό είναι κάπως διφορούμενο αλλά θα σας εξηγήσουμε ευθύς αμέσως τι εννοούμε. Αν καταναλώνετε πάνω από δυόμιση φλιτζάνια καφέ την μέρα, τότε σημαίνει ότι ο οργανισμός σας είναι εξαρτημένος από την καφείνη, και πολύ πιθανό να εκδηλωθεί κρίση λίγες ώρες αφού έχετε πιει τα καφεδάκια σας. Η λύση δεν είναι να είστε με μία καφετιέρα αγκαλιά, αλλά να προσέξετε την ποσότητα που καταναλώνετε. Αρχίστε να την μειώνετε σταδιακά. Επίσης ημικρανία μπορεί να προκληθεί και σε περίπτωση αλλαγής της ώρας κατανάλωσης καφέ.

3. Έλλειψη μαγνησίου: Το άγχος και το στρες μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση του μαγνησίου στον οργανισμού, κάτι που φυσικά προκαλεί έντονα συμπτώματα. Διαβάστε τα 16 συμπτώματα έλλειψης μαγνησίου και που μπορείτε να το βρείτε.

4. Δυσανεξία στη γλουτένη: Η γλουτένη, μπορεί να είναι νόστιμη και να περιέχεται στα πιο αμαρτωλά εδέσματα, αλλά μπορεί να ευθύνεται και για τους πονοκεφάλους μας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε στην προκειμένη, είναι ότι ίσως να μην υπάρξουν τρανταχτά συμπτώματα, όπως στομαχικές διαταραχές και πόνος. Κόψτε για περίπου 2 εβδομάδες τη γλουτένη και αν αισθανθείτε καλύτερα τότε θα ξέρετε τι φταίει.

Advertisment

5. Προβλήματα στη γνάθο: Οποιοδήποτε πρόβλημα που σχετίζεται με τη γνάθο ή το στόμα γενικότερα, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους και συμπτώματα ημικρανίας. Αν για παράδειγμα τρίζετε τα δόντια σας στον ύπνο σας, καλό θα ήταν να το κοιτάξετε μιας και είναι μία αρκετά σοβαρή αιτία που προκαλεί ημικρανίες.

Μέρος του άρθρου δημοσιεύθηκε στο blog.focuswebtv.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Είστε διαρκώς κουρασμένοι; Οι δύο «αθώες» συνήθειες που ρουφούν την ενέργειά σας
Χάρβαρντ: Πασίγνωστο φάρμακο για το αδυνάτισμα ενδέχεται να προκαλεί τύφλωση
Πρώιμη ήβη: Ο ρόλος των γονιδίων και οι επιπτώσεις στην υγεία των κοριτσιών
Ήπαρ: Το πασίγνωστο φυτό που αποτρέπει την συσσώρευση λίπους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση