,

Πώς να φτιάξετε σπιτικό λάδι κανέλας

Το λάδι κανέλας δεν έχει καμία σχέση με το αιθέριο έλαιο κανέλας αλλά δεν παύει να θέλει και αυτό μεγάλη προσοχή όταν το χρησιμοποιούμε. Δεν

Το λάδι κανέλας δεν έχει καμία σχέση με το αιθέριο έλαιο κανέλας αλλά δεν παύει να θέλει και αυτό μεγάλη προσοχή όταν το χρησιμοποιούμε. Δεν το βάζουμε στο δέρμα μας πριν να το αραιώσουμε με κάποιο άλλο λάδι, δεν το βάζουμε στο πρόσωπο πριν να είμαστε σίγουροι ότι δεν έχουμε αλλεργία στην κανέλα και δεν το πίνουμε πριν να το αραιώσουμε με άλλα υλικά ή λάδια.

Ας δούμε έναν εύκολο τρόπο για να κάνουμε λάδι κανέλας

Advertisment

Παίρνουμε ένα μεγάλο γυάλινο σκουρόχρωμο βάζο – κατά προτίμηση πορτοκαλί ή πράσινο – με ευρύ στόμιο και το γεμίζουμε όσο πιο σφιχτά μπορούμε με ξυλάκια κανέλας. Προσοχή στα ξυλάκια κανέλας, να είναι πολύ καλής ποιότητας και φρέσκα διότι όσο πιο φρέσκα ​​τα ξυλάκια της κανέλας μας τόσο πιο ισχυρό και καλύτερο θα είναι το λάδι μας.

Αφού τακτοποιήσουμε τα ξυλάκια μας, γεμίζουμε το βάζο μας με ελαιόλαδο μέχρι να καλυφτεί όλη η κανέλα. Τοποθετούμε το βάζο μας σε ζεστό σημείο το οποίο να το βλέπει ο ήλιος και δεν ξεχνάμε κάθε μέρα να κουνάμε το βάζο μας ώστε να δίνουμε την δυνατότητα στα συστατικά της κανέλας να αποδεσμεύονται μέσα στο ελαιόλαδο.

Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες σουρώνουμε το λάδι μας ή απλά βγάζουμε τα ξυλάκια της κανέλας από το λάδι. Στη συνέχεια, βάζουμε το λάδι μας σε σκουρόχρωμα μπουκαλάκια και τα αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Advertisment

Τα σκουρόχρωμα γυάλινα βάζα βοηθάνε τα λάδια μας να μην οξειδώνονται και τους προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Πορτοκαλί, καφέ ή πράσινα γυάλινα βάζα είναι ό,τι καλύτερο. Όχι όμως τα μπλε.

Το λάδι μας που παρασκευάσαμε είναι λάδι κανέλας και όχι αιθέριο έλαιο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε:

1. στο μασάζ

2. στις κρέμες του προσώπου μας

3. στα αρώματά μας

4. στο μπάνιο μας

5. στα γλυκά

6. σε κάποιο φαγητό μας, ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες

Ακόμα κι αν το λάδι μας δεν είναι αιθέριο έλαιο πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με το λάδι της κανέλας, και προσοχή, δεν χρησιμοποιείται κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.

thalia

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Χριστουγεννιάτικες συνταγές | Πώς να φτιάξετε μελομακάρονα «φιλικά» για τον διαβήτη
3 συνταγές για να φτιάξετε υπέροχα σπιτικά pancakes
Pancakes: 15 συνταγές για πρωινό, δεκατιανό και απογευματινό
Γλυκοπατάτες | 5 εύκολες συνταγές που θα σας κάνουν να τις λατρέψετε!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση