,

Πώς να βάψετε πασχαλινά αυγά με φυσικό τρόπο

Είναι το σήμα κατατεθέν των ημερών που έρχονται. Διακοσμούν το τραπέζι, συνοδεύουν νόστιμα τσουρέκια, καλύπτουν την λιγούρα μέχρι να βγει το κυρίως πιάτο και

Είναι το σήμα κατατεθέν των ημερών που έρχονται. Διακοσμούν το τραπέζι, συνοδεύουν νόστιμα τσουρέκια, καλύπτουν την λιγούρα μέχρι να βγει το κυρίως πιάτο και φυσικά χαρίζουν στιγμές αγωνίας για το ποιος θα βγει νικητής από το τσούγκρισμά τους.

Φέτος, διάλεξε να τα βάψεις παρέα με τους φίλους ή τα παιδιά σου και χρησιμοποίησε αντί για τις κλασικές βαφές των σούπερ μάρκετ, υλικά που θα βρεις στην κουζίνα σου. Μπορεί το χρώμα που θα πάρεις να μην είναι ιδιαίτερα έντονο, αλλά ακόμα και αν η βαφή περάσει στο εσωτερικό του αυγού, δεν θα διστάσεις να το φας.

Advertisment

Τι θα χρειαστείς:

Για το ροζ χρώμα: ψιλοκομμένα παντζάρια

Για το κίτρινο χρώμα: φλούδες από πορτοκάλι ή λεμόνι ή κουρκουμά

Advertisment

Για το πράσινο χρώμα: μαϊντανό ή φύλλα από σπανάκι

Για το πορτοκαλί χρώμα: καρότο ή πάπρικα

Νερό

Λευκό ξύδι

Η διαδικασία:

Πάρε μια βαθιά κατσαρόλα και βάλε μέσα όποιο από τα παραπάνω υλικά θες. Έπειτα, γέμισέ την με αρκετό νερό για να σκεπάσει τα αυγά που θα ρίξεις στη συνέχεια. Πρόσθεσε λευκό ξίδι και φέρε το νερό σε σημείο βρασμού. Άφησε το μείγμα να βράσει για 30΄ (ή για 60΄ αν θες πιο έντονο χρώμα) και μετά σούρωσε το νερό. Βάλε πάλι το νερό στην κατσαρόλα, τοποθετώντας αυτήν την φορά και τα αυγά, που θα βράσεις για 15΄. Καλή επιτυχία!

2 μικρά μυστικά επιτυχίας

*Προτίμησε αυγά βιολογικής εκτροφής ή ελευθέρας βοσκής.

Πώς θα τα ξεχωρίσεις: Ο κωδικός των αυγών βιολογικής εκτροφής ξεκινά από ‘0’, ενώ ο κωδικός των αυγών ελευθέρας βοσκής ξεκινά από ‘1’. Ο κωδικός αυτός υπάρχει είτε πάνω στη συσκευασία είτε πάνω στο ίδιο το αυγό. Αν μάλιστα μετά τον αριθμό αναγράφονται τα αρχικά ‘EL’, τότε ακόμα καλύτερα, γιατί σημαίνει ότι είναι ελληνικό. Σε κάθε περίπτωση, απόφυγε τα αυγά που αναγράφουν κωδικό που ξεκινά από ‘3’. Αυτό σημαίνει ότι οι κότες εκτρέφονται σε κλουβιά και γενικότερα απαράδεκτες συνθήκες.

*Όταν βράσεις τα αυγά, σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας και γυάλισέ τα με ελαιόλαδο.

back-to-nature.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φλούδες λεμονιού: Πώς μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε zero waste μπαχαρικό
Masterclass EN.ATZ. (1200 x 628 px)
Ανώνυμο σχέδιο (13)
Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση