,

13 σημάδια που δείχνουν πως ο σύντροφός σας είναι «το άλλο σας μισό»

Άρθρο του συγγραφέα αυτοβοήθειας Garrett Paknis Μερικές φορές ερωτευόμαστε κάποιον και το νιώθουμε σωστό. Ξαφνικά ο κόσμος μας αλλάζει. Δεν είναι μόνο η φάση

Άρθρο του συγγραφέα αυτοβοήθειας Garrett Paknis

Μερικές φορές ερωτευόμαστε κάποιον και το νιώθουμε σωστό. Ξαφνικά ο κόσμος μας αλλάζει. Δεν είναι μόνο η φάση του μήνα του μέλιτος, αλλά βρίσκουμε τον εαυτό μας να ταξιδεύει σε δρόμους αυτοανακάλυψης ενώ ταυτόχρονα νιώθουμε αυτήν την πρωτόγνωρη οικειότητα. Είναι το είδος της αγάπης που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως κάτι έχουμε κάνει σωστά.

Advertisment

Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε κάτι με σιγουριά και ειδικά όταν πρόκειται για κάτι τόσο πολύπλοκο όπως είναι η αγάπη. Σίγουρα ξέρουμε πως η αληθινή αγάπη μας προσκαλεί να κατεβάσουμε τις άμυνές μας και να ανακαλύψουμε πόσο εύκολα χτίζαμε προστατευτικά τείχη γύρω από την καρδιά. Αλλά τι άλλο λαμβάνετε υπόψη σας όταν σκέφτεστε ότι ένα άτομο είναι το άλλο σας μισό;

Παρακάτω αναφέρονται 13 τρόποι που θα σας βοηθήσουν να συνειδητοποιήσετε ότι βρήκατε κάτι και κάποιον ξεχωριστό. Μη διστάσετε να συμπληρώσετε τον διάλογο σχετικά με το πώς είναι για εσάς «το άλλο σας μισό»…

1. Κάνει υποχωρήσεις

Advertisment

Οι περισσότεροι από εμάς είναι ανένδοτοι στις αλλαγές στη ζωή μας εκτός και αν αναγκαστούμε. Έτσι, όταν ο σύντροφός μας είναι πρόθυμος να κάνει ακόμα και την πιο μικρή υποχώρηση, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι είμαστε ξεχωριστοί για εκείνον. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μετακομίσει στην άλλη άκρη του πλανήτη, ούτε να αλλάξει καριέρα. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι γράφτηκε μαζί σας στην πρωινή σας γυμναστική του Σαββάτου.

2. Δεν λέει απλώς συγνώμη αλλά το εννοεί

Είναι πολύ εύκολο να λέει κάποιος συγνώμη, αλλά χρειάζεται ωριμότητα και αφοσίωση για να μπορεί να δει τα λάθη του και να τα συλλογιστεί με ειλικρίνεια. Όταν το κάνει αυτό ο σύντροφός σας, τότε ξέρετε πως όποτε ζητάει συγνώμη το εννοεί. Κοιτάει το λάθος κατάματα και σκέφτεται πως θα βελτιωθεί για χάρη σας, για χάρη του και για χάρη της σχέσης σας.

3. Τα μικροπράγματα δεν του φαίνονται περιττά

Είτε βασίζεται πάνω μας για μια απόφαση είτε αφήνει ένα σημείωμα στο κομοδίνο, είναι μορφή επικοινωνίας σημαντικών μηνυμάτων. Όταν σας φροντίζει, πιθανόν να μην καταλαβαίνετε τον τρόπο που λειτουργεί ο σύντροφός σας, αλλά η αγάπη εντοπίζεται στα μικρά και απλά πράγματα.

4. Δείχνει το πόσο ευάλωτος είναι

Η ευαλωτότητα είναι ζωτικό χαρακτηριστικό για κάθε υγιή διαπροσωπική σχέση και θα πρέπει να είναι αμοιβαία. Εάν έχετε αυτό το συναίσθημα του απλώς «είστε εκεί» ο ένας για τον άλλον, τότε είναι αληθινό. Φυσικά κάποιοι άνθρωποι ανοίγονται πιο δύσκολα, γι’αυτό να είστε υπομονετικοί με το σύντροφό σας όταν είναι ντροπαλός. Μπορείτε να εκφράσετε την προθυμία σας να γίνετε ο έμπιστος φίλος του.

5. Τα πράγματα φαίνονται απλά μαζί του

Το να κάθεστε μαζί και απλώς να βλέπετε τηλεόραση σας φαίνεται όμορφο. Μπορείτε να είστε αξύριστη ή άβαφτη και τίποτα από αυτά να μη σας απασχολεί. Ο φυσικός σας εαυτός είναι ο αγαπημένος του και αντιστρόφως.

6. Είναι ευγνώμων για την ευτυχία σας

Θέλει να είστε ευτυχισμένη γιατί όταν είστε, σημαίνει ότι ευδοκιμείτε στη ζωή σας και μπορείτε να μοιραστείτε τα θετικά συναισθήματα μαζί του (καθώς και να βιώσετε περισσότερη ευτυχία μαζί ως ζευγάρι).

7. Είναι δίπλα σας κάθε στιγμή και κάθε λεπτό

Πάντα σας στηρίζει ακόμα και όταν δεν πιστεύει ότι έχετε απαραίτητα δίκιο. Είτε σε περίπτωση που είχατε ένα τσακωμό με την οικογένειά σας είτε έχετε πολύ άγχος στη δουλειά, δεν έχει καμία διαφορά. Η διαφορά είναι ότι είναι πιστός και μπορεί να επωμιστεί το βάρος σας αφού είστε μαζί.

8. Είναι ο νούμερο ένα οπαδός σας (αλλά μη τους το λέτε)

Η επιτυχία σας δεν τον απειλεί αλλά αντιθέτως, τον διεγείρει. Σε μια σωστή σχέση, ο σύντροφός σας θα θέλει να χαράξετε τη δική σας πορεία και να διακριθείτε.

9. Είστε καλύτερος άνθρωπος χάρις στον συντρόφό σας

Σας εμπνέει στο να θέλετε να βελτιώσετε τον εαυτό σας σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Αυτό δεν πηγάζει από τελειομανία, αλλά από αυθεντική αγάπη και έμπνευση. Αισθάνεστε πιο ζωντανή, πιο παρούσα και πιο συνδεδεμένη με τον αυθεντικό σας εαυτό μέσα στη σχέση παρά έξω από αυτή.

10. Σας εκπλήσσει συνεχώς

Του αρέσει το αλατοπίπερο στη σχέση και σας ζητά να τον ακολουθήσετε σε ένα ταξίδι ζωής. Πιθανόν να μοιραστεί κάτι μαζί σας που δεν είχατε καταλάβει ή να σας καλέσει σε μια συναυλία για να σας γνωρίσει ένας είδος μουσικής που δεν έχετε ξανακούσει. Η περιπέτεια είναι στο αίμα μας και θέλει να τη μοιραστεί μαζί σας.

11. Σας προκαλεί όταν παιδιαρίζετε

Πιθανόν να μην μπορείτε να του ξεφύγετε με τις κλασικές σας δικαιολογίες και υπεκφυγές, αλλά θα πρέπει να είστε ευγνώμονες γι’αυτό. Τα παιδιαρίσματα είναι για τα παιδιά και η αγάπη δεν είναι παιχνίδι, αλλά παίζεται σε επίπεδο πρωταθλήματος.

12. Είναι διακριτικός

Μερικές φορές προτιμάει να δει εσάς να παίρνετε αυτό που θέλετε παρά να πάρει αυτό που θέλει. Αυτό δε σημαίνει ότι παραμελεί τον εαυτό του, αλλά το ότι χαίρεται με την ευτυχία σας.

13. Όταν λέει «σ’αγαπώ», το πιστεύει

Είναι το συναίσθημα που νιώθουμε όταν έχουμε εμπλακεί μαζί του και τον ξεχωρίζει από όλους τους άλλους. Στα λόγια του και στις πράξεις του δεν υπάρχει τίποτα που να παραμένει κρυφό. Όταν είναι αφοσιωμένος, θα ξέρετε ότι αξίζετε για αυτόν, ακόμα και αν σας το δείχνει με διαφορετικό τρόπο από αυτόν που έχετε συνηθίσει. Στην πραγματικότητα είναι πολύ καλύτερα από αυτό που έχετε συνηθίσει. Και είναι καλύτερα διότι αυτός είναι… «το άλλο σας μισό».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
Πενθώντας μία σχέση, πενθώντας για μία σχέση ή πενθώντας σε μία σχέση;
Οικογένεια... ένας θεσμός με πολλές δομές
Soft ghosting | Τι είναι και τα σημάδια για να καταλάβετε ότι το έχετε πάθει

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση