,

8 Πράγματα που μου συνέβησαν μετά από διαλογισμό 100 ημερών

8 Πράγματα που μου συνέβησαν μετά από διαλογισμό 100 ημερών Άρθρο του δικηγόρου Kyle V. RobinsonAdvertisment Δεν είμαι γιόγκι, ούτε ασκώ προσωπική συμβουλευτική, ούτε

8 Πράγματα που μου συνέβησαν μετά από διαλογισμό 100 ημερών

Άρθρο του δικηγόρου Kyle V. Robinson

Advertisment

Δεν είμαι γιόγκι, ούτε ασκώ προσωπική συμβουλευτική, ούτε είμαι δάσκαλος της γιόγκα. Αντιθέτως, απέχω κατά πολύ από αυτό που αποκαλούν γιόγκι. Όπως πολλοί άλλοι, πάσχισα πολύ ως έφηβος και νέος. Έμεινα στην ίδια τάξη στο λύκειο όχι μια φορά, αλλά δύο. Πέρασα χρόνο στην αποτοξίνωση και έχω συλληφθεί πολλές φορές στη ζωή μου.

Τελικά όμως, κατάφερα να αλλάξω τη ζωή μου και έγινα δικηγόρος, επιχειρηματίας και οπαδός του υγιεινού τρόπου ζωής. Επίσης, εύχομαι το καλύτερο δυνατό για τους ανθρώπους γύρω μου. Πιστεύω πως ο διαλογισμός είναι ένα κομμάτι της εξίσωσης που καταλήγει σε μια εκπληκτική ζωή.

Πρόσφατα άρχισα να ανακαλύπτω τι μπορεί να προσφέρει ο διαλογισμός. Είχα διαβάσει για τα οφέλη του χρόνιου διαλογισμού αλλά ποτέ δεν το είχα δοκιμάσει. Προσπάθησα να διαλογιστώ από δω και από κει για περίπου 5-10 λεπτά κάθε φορά αλλά αποφάσισα να δω τι θα γίνει αν έκανα διαλογισμό για 20 λεπτά κάθε μέρα για μια βδομάδα.

Advertisment

Αυτή η πρόκληση, ή καλύτερα η εμπειρία, ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου του 2015. Εκείνη η μια βδομάδα έγινε μήνας και μετά τρεις μήνες και πριν το καταλάβω έγιναν 100 μέρες. Διαλογιζόμουν κάθε μέρα το πρωί χωρίς ρεπό. Όταν πρωτοξεκίνησα δεν μπορούσα να κάτσω ήσυχος, πονούσε η μέση μου και τα πόδια μου μούδιαζαν. Ένιωθα ότι περισσότερο προσπαθούσα να προσαρμοστώ στη θέση παρά συγκεντρωνόμουν στην αναπνοή μου. Δεν περνούσε πολύ ώρα που ευχόμουν να τελειώσει και καθόμουν εκεί προσπαθώντας να πείσω τον εαυτό μου να μην ανοίξει τα μάτια.

Τελικά συνήθισα να συγκεντρώνομαι στην αναπνοή και το σώμα μου ξεκίνησε να προσαρμόζεται με φυσικό τρόπο στη στάση που αρχικά ήταν άβολη. Όσο περισσότερο διαλογιζόμουν, τόσο πιο εύκολα έβρισκα θέσεις που ένιωθα άνετα. Σύντομα ο διαλογισμός έγινε απαραίτητος για την πρωινή μου ρουτίνα. Δεν έβλεπα την ώρα να διαλογιστώ, κάτι το οποίο λειτούργησε και ως φαινόμενο ντόμινο με θετικές επιδράσεις σε όλους τους τομείς της ζωής μου.

Παρακάτω είναι τα 8 σημαντικά πράγματα που μου συνέβησαν αφού διαλογίστηκα για 100 μέρες:

1. Ένιωθα πιο συγκεντρωμένος

Καθώς άρχισα να σκέφτομαι πιο καθαρά, κατόρθωσα περισσότερα πράγματα. Το μυαλό μου ήταν πιο οργανωμένο. Μπορούσα να συγκεντρωθώ σε μια δουλειά κάθε φορά, να την ολοκληρώνω και να πηγαίνω στην επόμενη με μεγαλύτερη ευκολία. Το μυαλό μου δεν προέτρεχε στο τι πρέπει να κάνω ή ότι και αν έκανα δε ήταν με βιασύνη. Παρέμενα στη στιγμή και ολοκλήρωνα ότι είχα να κάνω και μετά συνέχιζα στο επόμενο.

2. Άρχισα να σκέφτομαι περισσότερο πριν μιλήσω

Πριν ξεκινήσω την πρωινή συνήθεια του διαλογισμού, αντιδρούσα σε καταστάσεις και έλεγα στους ανθρώπους το πρώτο πράγμα που μου ερχόταν στο μυαλό. Αλλά τώρα παύω για μια στιγμή, σκέφτομαι τι πρόκειται να πω και απαντάω πιο προσεκτικά. Αυτή η παύση με βοηθά να αρθρώσω αυτό που θέλω να πω και να βεβαιωθώ ότι είναι χρήσιμο και βοηθητικό. Μετά, αφού μιλήσω, σκέφτομαι αν ανταποκρίθηκα στην κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα ή αν υπήρχε κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω την επόμενη φορά. Δεν είχα φτάσει ποτέ σε αυτό το επίπεδο αυτο-αντανάκλασης.

3. Είμαι πιο ευγενικός και συμπονετικός

Δεν με ενοχλούν τόσο πολύ πια πολλά πράγματα! Είμαι πιο υπομονετικός όταν πέφτω σε κίνηση και δεν με πειράζει τόσο πολύ να περιμένω ώρα σε ουρά. Άρχισα να βλέπω τα πράγματα από τη σκοπιά των άλλων για να κατανοήσω από που προέρχονται. Αυτό άλλαξε τελείως τον τρόπο που αλληλεπιδρώ με τους άλλους ανθρώπους.

4. Έχω περισσότερη ενέργεια

Κοιμάμαι πολύ καλύτερα τα βράδια και ξυπνάω με πολύ ενέργεια για να ξεκινήσω τη μέρα μου. Όταν τελειώνω τη δουλειά μου, έχω ακόμα ενέργεια να πάω για τρέξιμο ή να βγω με φίλους.

5. Τρώω καλύτερα

Επιλέγω πιο σωστά όταν πάω στο μανάβικο ή σε εστιατόρια. Αναρωτιέμαι πως θα με κάνει να νιώσω το φαϊ και βασίζω τις αγορές μου ή τις αποφάσεις μου σε αυτή την απάντηση.

6. Βλέπω λιγότερο τηλεόραση

Η επιθυμία μου να δω τηλεόραση έχει μειωθεί δραματικά. Αντ’αυτού, εστιάζω σε πράγματα που θα με κάνουν καλύτερο άνθρωπο. Πιάνω τον εαυτό μου να διαβάζει, να τρέχει, να βρίσκεται με φίλους ή να δουλεύει για την ιστοσελίδα μου.

7. Νιώθω πιο συνδεδεμένος με τη φύση

Συνηθίζω να στέκομαι και να εκτιμώ όλα τα όμορφα πράγματα που με περιβάλλουν. Είτε είναι ένα δέντρο είτε ένα ηλιοβασίλεμα, σταματάω και συνειδητοποιώ ότι είναι ένα θαύμα και προσπαθώ να αφεθώ στη στιγμή και να παραμείνω εκεί.

8. Γενικώς είμαι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου

Πιθανόν αυτό να είναι το μεγαλύτερο όφελος του διαλογισμού. Ξέρω ποιός πραγματικά είμαι και τι μπορώ να κάνω. Μοιράζομαι τα συναισθήματά μου με τους άλλους πιο συχνά, έχω το θάρρος να είμαι αυτός που πραγματικά είμαι και παίρνω περισσότερα ρίσκα γνωρίζοντας πως είναι ο μόνος τρόπος μέσω του οποίου μπορώ πραγματικά να μεγαλώσω. Ξέρω τι είναι σημαντικό στη ζωή και ότι μπορώ να καταφέρω οτιδήποτε θελήσω.

Αυτά είναι μερικά από τα πράγματα που άλλαξαν όταν ξεκίνησα να διαλογίζομαι και δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν όλα αυτά συνέβησαν από την πρώτη ή την εκατοστή μέρα. Αυτό που σίγουρα ξέρω είναι ότι δεν είμαι πλέον το ίδιο άτομο που ήμουν πριν 100 μέρες. Είμαι πιο ευτυχισμένος αφού είμαι μια πιο αυθεντική εκδοχή του εαυτού μου. Εάν όλα αυτά άλλαξαν μέσα σε 100 μέρες, ανυπομονώ να δω τι θα γίνει μετά από 200 ή 1000 μέρες! Δοκιμάστε 20 λεπτά διαλογισμού κάθε μέρα για 100 μέρες και είμαι σίγουρος ότι δεν θα ξαναδείτε ποτέ τον εαυτό σας με τον ίδιο τρόπο.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ύπνωση και υπνοθεραπεία | Που χρησιμεύει η κάθε τεχνική και ποιες οι διαφορές τους
Γιόγκα: 3 απλές ασκήσεις που βοηθούν στην καταπολέμηση των φλεγμονών
Διαλογισμός: «Έξυπνοι» τρόποι για να αυξήσουμε τη συγκέντρωσή μας κατά τη διάρκειά του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση