,

Αντιμετωπίστε τις πανάδες και τις κηλίδες με φυσικά προϊόντα

Πανάδες ή υπερμελαγχρώσεις ή μέλασμα είναι κηλίδες που εμφανίζονται το καλοκαίρι στο πρόσωπο, στην ράχη των χεριών, στο ντεκολτέ, στους ώμους και όχι μόνο.

Πανάδες ή υπερμελαγχρώσεις ή μέλασμα είναι κηλίδες που εμφανίζονται το καλοκαίρι στο πρόσωπο, στην ράχη των χεριών, στο ντεκολτέ, στους ώμους και όχι μόνο. Μπορεί να εμφανιστούν στον οποιονδήποτε, αλλά κυρίως προτιμούν τις “γυναίκες με σκούρα δέρματα” ετών 35 και πάνω.

Είναι συσσώρευση μελανίνης σε κάποια σημεία του δέρματος που οφείλεται κυρίως σε παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, αλλά και σε κληρονομικότητα, ορμονικές διαταραχές (εγκυμοσύνη, κλιμακτήριο, εμμηνόπαυση), φωτοευαίσθητα καλλυντικά και φάρμακα (αντισυλληπτικά, αντιβιοτικά).

Advertisment

Επιβάλλεται η συχνή χρήση αντηλιακής κρέμας, χειμώνα – καλοκαίρι και αποφύγετε καλοκαιριάτικα να χρησιμοποιείτε προϊόντα με ουσίες που προκαλούν φωτοευαισθησία (πχ. ρετινόλη).

Τα σπιτικά υλικά που καταπολεμούν τις κηλίδες, διχρωμίες ή πανάδες είναι: ελαιόλαδο, μέλι, γάλα, γιαούρτι, ντομάτα, πορτοκάλι, λεμόνι κ.α.

Λάδι για λεύκανση

Υλικά

Advertisment

5 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

10 κάψουλες βιταμίνης Ε

10 στ. αιθέριο έλαιο λεμόνι

Παρασκευή

Βάλτε τις κάψουλες της βιταμίνης Ε σε ελάχιστα χλιαρό νερό για 1 λεπτό να μαλακώσουν, γιατί έτσι αδειάζουν πανεύκολα. Βάλτε το λάδι καρύδας σε ένα σκούρο μπουκαλάκι. Τρυπήστε τις κάψουλες και ρίξτε τες στο λάδι, ανακατεύοντας καλά.

Καθαρίστε καλά την περιοχή που έχετε το πρόβλημα και τοποθετήστε λίγο από το λευκαντικό λάδι κάνοντας ελαφρό μασάζ. Το αιθέριο λεμόνι λευκαίνει το δέρμα, ελέγχει την έκκριση σμήγματος και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:

Χυμό φρέσκου λεμονιού (για λιπαρές επιδερμίδες).

Φρέσκια αλεσμένη ντομάτα.

Φρέσκια αλεσμένη ντομάτα και χυμό από φρέσκο λεμόνι.

Ελαιόλαδο και χυμό από φρέσκο λεμόνι.

Μέλι και χυμό από φρέσκο λεμόνι.

Γάλα ή γιαούρτι και χυμό από φρέσκο λεμόνι.

Χρήση

Τα απλώνετε ένα από τα μείγματα που θα διαλέξετε, σε καθαρό πρόσωπο αφήνοντας το για 10-15 λεπτά. Ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό, κατόπιν βάλτε μια αντηλιακή – ενυδατική κρέμα.

Προσοχή

Αν είστε αλλεργική σε κάποιο από τα συστατικά, παραλείψτε το, χρησιμοποιώντας κάποιο άλλο. Μην χρησιμοποιήσετε καμία από τις παραπάνω συνταγές που περιέχουν λεμόνι κατά την διάρκεια της ημέρας, καθώς προκαλεί φωτοευαισθησία. Για να φύγουν οι πανάδες με τα προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας, θέλει υπομονή και επιμονή.

proionta-tis-fisis.com

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας
8 πρωτότυπα ράφια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση