Οι τσακωμοί επιταχύνουν τη γήρανση!

Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο… αν θέλετε να διατηρήσετε τη νεανικότητά σας και να μην επιταχύνετε τη διαδικασία της γήρανσης. Αυτό τουλάχιστον θα συνιστούσαν οι

Κάντε έρωτα, όχι πόλεμο… αν θέλετε να διατηρήσετε τη νεανικότητά σας και να μην επιταχύνετε τη διαδικασία της γήρανσης. Αυτό τουλάχιστον θα συνιστούσαν οι επιστήμονες… στους ασβούς, αν μπορούσαν να τους μιλήσουν!

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, οι αρσενικοί ασβοί που περνούν τα νιάτα τους καυγαδίζοντας γερνούν πιο γρήγορα από τους πιο χαλαρούς και ήρεμους ανταγωνιστές τους. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, οι ασβοί που δεν ξοδεύουν χρόνο μαλώνοντας με άλλα αρσενικά, μπορούν να «βάλουν προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία τους, καθώς επίσης και στη δημιουργία στενών… δεσμών με τα θηλυκά του είδους τους».

Advertisment

Μια ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Έξετερ, παρακολούθησε το συγκεκριμένο είδος για πάνω από 35 χρόνια και βρήκε, ότι οι αρσενικοί ασβοί που ζουν κοντά σε άλλους αρσενικούς ανταγωνιστές τους ζουν λιγότερο. Οι ερευνητές ελπίζουν, ότι τα ευρήματά τους θα ρίξουν περισσότερο φως στο γιατί οι άντρες τείνουν να διάγουν πιο σύντομο βίο σε σχέση με τις γυναίκες.

Ο Christopher Beirne από το Κέντρο Οικολογίας και Διατήρησης του αγγλικού πανεπιστημίου δήλωσε σχετικά: «Η έρευνα δείχνει, ότι όταν οι αρσενικοί ασβοί δε χρειάζεται να τσακώνονται για ένα ταίρι, μπορούν να βάζουν σε προτεραιότητα την υγεία και την ευημερία τους, με αποτέλεσμα να γερνούν πιο αργά. Αντίθετα, όταν συμμετέχουν σε καυγάδες στα νιάτα τους… το ‘πληρώνουν’ πολύ ακριβά, καθώς γερνούν πιο γρήγορα στη μετέπειτα ζωή τους».

Οι θηλυκοί ασβοί, ωστόσο, δεν επηρεάζονται από την παρουσία μεγάλων αριθμών άλλων θηλυκών, σημειώνει δημοσίευμα της MailOnline.

Advertisment

«Τα ευρήματα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, γιατί τα αρσενικά γερνούν πιο γρήγορα από τα θηλυκά σε πολλά είδη, συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας, χωρίς όμως να κατανοούμε πλήρως γιατί συμβαίνει αυτό» πρόσθεσε από την πλευρά του ο Dr Andrew Young.

medicalnews.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Η φράση που καταστρέφει τις σχέσεις, σύμφωνα με ψυχολόγο του Χάρβαρντ
4 χαρακτηριστικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι σε τοξική σχέση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση