, ,

Που βοηθάει ένα σφηνάκι χαμομήλι πριν το γεύμα

Κάποτε ήταν της μόδας να σερβίρεται πριν από το μεσημβρινό γεύμα ή το δείπνο ένα ελαφρύ ποτό (σε μικρό ποτήρι), για να ανοίξει την

Κάποτε ήταν της μόδας να σερβίρεται πριν από το μεσημβρινό γεύμα ή το δείπνο ένα ελαφρύ ποτό (σε μικρό ποτήρι), για να ανοίξει την όρεξη και να προσφέρει την απαιτούμενη χαλάρωση για την απόλαυση του φαγητού.

Στη θέση του εσύ μπορείς να πιεις ένα σφηνάκι χαμομήλι (σε φυσική θερμοκρασία), για να προετοιμάσεις το έδαφος, δηλαδή να ηρεμήσεις τα έντερα και το στομάχι ώστε το γεύμα σου να γίνει πιο εύπεπτο.

Advertisment

Όπως αναφέρει ο συγγραφέας – βοτανολόγος Valter Curzi στο βιβλίο του «Το χαμομήλι θεραπεύει 180 ασθένειες» (La camomilla cura 180 malattie), το ταπεινό χαμομήλι, ένα θεραπευτικό φυτό που μελετήθηκε από βοτανολόγους, αλχημιστές και επιστήμονες κάθε εποχής (φυσικά και από τον Ιπποκράτη), είναι θαυμάσιο καταπραϋντικό και μαλακτικό για το γαστρεντερικό σύστημα.

Όμως, κατά σύσταση κάποιων γιατρών, είναι καλύτερα να πίνεται πριν και όχι μετά το γεύμα, επειδή έτσι ενεργεί καλύτερα.

Πώς θα φτιάξεις το σφηνάκι σου

Advertisment

Η συνταγή του απεριτίφ χαμομηλιού είναι όσο πιο απλή γίνεται: Ρίχνεις 4-5 ξερά ανθάκια χαμομηλιού σε ένα ποτήρι με καυτό νερό (ή 10-15 γραμμάρια σε ένα λίτρο νερού, αν πρόκειται για πολλά άτομα) και τα αφήνεις να μουλιάσουν τουλάχιστον για δέκα λεπτά. Το στραγγίζεις, το αφήνεις να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου και το πίνεις σε σφηνάκι πριν από τα κυρίως γεύματα.

* Προσοχή στην κατανάλωση του χαμομηλιού θα πρέπει να δείξουν οι έγκυοι και όσοι ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή. Για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καλύτερα να ρωτήσουν τον γιατρό τους.

bimag.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τιτάνας: Οι αμμόλοφοι στον δορυφόρο του Κρόνου είναι θρυμματισμένα φεγγάρια
Μαύρες τρύπες-βρέφη είναι οι κόκκινες κουκίδες που εντόπισε το τηλεσκόπιο James Webb
Εκατό νέα είδη θαλάσσιας ζωής ανακάλυψαν επιστήμονες σε βάθος σχεδόν 5.000 μέτρων!
Εξέλιξη των ζώων: Τα αρσενικά αναπτύσσουν μεγαλύτερα όπλα, ενώ τα θηλυκά μεγαλύτερο εγκέφαλο

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση