,

10 διαχρονικές, κλασσικές ταινίες… με νόημα

Επιλέξαμε κάποιες από τις καλύτερες ταινίες που έχουμε δει και μας άγγιξαν με τα μηνύματά τους. Κάτω από κάθε ταινία σας παρέχουμε το σύνδεσμο

Επιλέξαμε κάποιες από τις καλύτερες ταινίες που έχουμε δει και μας άγγιξαν με τα μηνύματά τους. Κάτω από κάθε ταινία σας παρέχουμε το σύνδεσμο για να δείτε το τρέιλερ ή για να τη δείτε ολόκληρη δωρεάν απευθείας στο Youtube

1) Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας και ξανά Άνοιξη

Advertisment

Ένας ηλικιωμένος μοναχός ζει σ’ ένα ερημητήριο στη μέση μιας λίμνης με ένα νεαρό μαθητευόμενό του. Η άφιξη ενός άρρωστου κοριτσιού αφυπνίζει το ερωτικό ένστικτο στον μαθητή, ο οποίος φεύγει μαζί της, για να επιστρέψει ύστερα από πολλά χρόνια κυνηγημένος από το νόμο. Εξαιρετική ταινία για τον κύκλο της ζωής.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ εδώ

Ή να δείτε ολόκληρη την ταινία δωρεάν στο youtube

Advertisment

2) Η Μέρα της Μαρμότας

Από τις ωραιότερες αλληγορίες της ευτυχίας, η «Μέρα της µαρµότας» είναι μια αισιόδοξη ταινία που κατορθώνει κάτι παράδoξo: να µας κάνει να µη βαρεθούμε ούτε μια στιγμή από την ατέρμονη επανάληψη της ίδιας μέρας. Κι αυτό χάρη σ’ ένα πανέξυπνο και ευρηματικό σενάριο, που κάθε φορά παρουσιάζει μια νέα παραλλαγή στο «πρόγραμμα» της ημέρας του κεντρικού ήρωα.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ εδώ

3) Η Ζωή είναι Ωραία

Ένας Ιταλοεβραίος προσπαθεί να πείσει τον πεντάχρονο γιο του ότι ο εγκλεισμός τους σε ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης δεν είναι παρά μέρος ενός παιχνιδιού με σκληρούς όρους και έπαθλο ένα αληθινό τανκ!

Δείτε το τρέιλερ εδώ

4) Το Μάτριξ

Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά για αυτή την ταινία θρύλο, γεμάτη μηνύματα και νοήματα. Όσες φορές κι αν δει κανείς την τριλογία θα δει και άλλα νοήματα που δεν είχε προσέξει πιο πριν.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ εδώ

5) Τι στο μπιπ ξέρουμε

Ίσως η πρώτη ταινία απαρτιζόμενη από επιστήμονες που μας αφυπνίζει και μας καταδεικνύει ότι εμείς ορίζουμε την πραγματικότητά μας.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ταινία δωρεάν στο Youtube

6) Η ζωή του Π

Φαντασμαγορική, συγκινητική και βαθιά φιλοσοφική μεταφορά του βραβευμένου με Μπούκερ μυθιστορήματος του Γιαν Μαρτέλ. Σε ρεσιτάλ σκηνοθετικής μεστότητας, ο Ανγκ Λι συνδυάζει αριστουργηματικά το παραμυθένιο υπερθέαμα της θαλασσινής περιπέτειας με τις ευαίσθητες, ποιητικές πλευρές της υπαρξιακής οδύσσειας του ανήλικου ήρωα. Η ταινία μεταφέρει πιο πολλά μηνύματα από ότι μπορεί κανείς να δει με την πρώτη ματιά.

Μπορείτε να διαβάσετε μια σχετική ανάλυση της Μαρίας Τσαγκατάκη που είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν στην Εναλλακτική Δράση.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ εδώ

7) Ο Δρόμος του Ειρηνικού Πολεμιστή

Ένας ταλαντούχος αλλά αλαζόνας αθλητής της ενόργανης γυμναστικής γνωρίζει έναν ηλικιωμένο βενζινά ο οποίος θα του δώσει μερικά πολύτιμα μαθήματα ζωής. Είναι μια ταινία που αξίζει να δείτε μαζί με τα παιδιά σας.

Μπορείτε να τη δείτε δωρεάν στο youtube

8) Η Πηγή

Τρεις παράλληλες ζωές – ενσαρκώσεις, μία αγάπη, ίδιος σκοπός: Η Αθανασία Μια εξαιρετική ταινία που αξίζει σίγουρα να δείτε.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ εδώ

9) The Truman Show – Ζωντανή Μετάδοση

Το Truman Show παρά το γεγονός ότι είναι μια εμπορική παραγωγή, έχει προσεγμένο σενάριο με σκοπό να προβληματίσει τους θεατές. Ο ήρωας παρακολουθείται εν αγνοία του από εκατομμύρια θεατές σε όλο τον κόσμο. Σκοπός του έργου με λίγα λόγια είναι να μας αφυπνίσει και να δείξει πόσο μπορούν τα ΜΜΕ να επηρεάσουν τη ζωή μας. Ουσιαστικά καθοδηγούν τη συμπεριφορά μας, τις αντιδράσεις μας.

Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ εδώ

10) Η Ουράνια Προφητεία

Αν και το βιβλίο είναι πολύ καλύτερο, εντούτοις και η ταινία είναι αξιόλογη, ειδικά εάν δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο. Η Ουράνια Προφητεία (το βιβλίο) άνοιξε το δρόμο της αναζήτησης σε εκατομμύρια ανθρώπους τη δεκαετία του 90 και παραμένει ένα εξαιρετικό έργο.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ταινία εδώ

Ποια άλλη θα προσθέτατε στη λίστα;

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γλυπτά του Παρθενώνα: Πληθαίνουν οι φωνές για τον επαναπατρισμό τους (βίντεο)
Οι 20 καλύτερες ταινίες προσωπικής ανάπτυξης που γυρίστηκαν ποτέ
Πλανητάριο | Το τελευταίο αδημοσίευτο έργο του Βαγγέλη Παπαθανασίου συνοδεύει την παράσταση «Είμαστε αστρόσκονη»
Το Μυστικό της Αρμονίας | Η μουσική ως συμπαντικός κώδικας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση