,

Ο Έλληνας Ιατρός που νόσησε από καρκίνο και μιλάει για το πώς ο νους επιδρά στο σώμα (βίντεο και κληρώσεις βιβλίων)

Ο Θανάσης Σεφερλής είναι ιατρός. Πήρε την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρουργού στο Νοσοκομείο Καρολίνσκα της Σουηδίας, όπου και εξειδικεύτηκε στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης.

Ο Θανάσης Σεφερλής είναι ιατρός. Πήρε την ειδικότητα του ορθοπεδικού χειρουργού στο Νοσοκομείο Καρολίνσκα της Σουηδίας, όπου και εξειδικεύτηκε στη χειρουργική της σπονδυλικής στήλης. Στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα εκπόνησε και τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Οξεία οσφυαλγία – ισχιαλγία». Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και δύο εγγονές.

Λίγο καιρό μετά τη διάγνωση κακοήθους όγκου στον εγκέφαλο ξεκίνησε και συνεχίζει ένα μεγάλο ταξίδι, το πιο σημαντικό της ζωής του. Το ταξίδι του με τον καρκίνο, τις εμπειρίες του από σεμινάρια για καρκινοπαθείς και σεμινάρια αυτογνωσίας, την ολιστική αντιμετώπιση της ασθένειας καθώς και την ενεργειακή ιατρική. Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο «Καρκίνος, δάσκαλος και φίλος» από τις Εκδόσεις Ψυχογιός του οποίου τα έσοδα θα διατίθενται στον αντικαρκινικό σύλλογο Κ.Ε.Φ.Ι.

Advertisment

Θανάσης Σεφερλής Καρκίνος Δάσκαλος και Φίλος

Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η προσφορά ενός αναγνώστη να αγοράσει τρία βιβλία του κ Σεφερλή και να τα προσφέρει στον κόσμο. Έτσι, η Εναλλακτική Δράση κληρώνει σε εσάς τα τρία αυτά αντίτυπα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να συμμετάσχετε στην κλήρωση, είναι να σχολιάσετε κάτω από το παρόν άρθρο. Τα βιβλία θα κληρωθούν την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου στις 21.00

Στο βιβλίο περιγράφει τα πολύτιμα μαθήματα που του προσέφερε ο καρκίνος, καθώς και τα μαθήματα που έλαβε ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για να ανακαλύψει τον εαυτό του. «Ο καρκίνος είναι μια ευκαιρία να σταματήσεις, να δεις με τα δυο μάτια ορθάνοιχτα, να αξιολογήσεις καταστάσεις, να βάλεις προτεραιότητες, να κάνεις ριζοσπαστικές αλλαγές. Πολλοί καρκινοπαθείς λένε “Ευτυχώς πέρασε ο καρκίνος και η ζωή συνεχίζεται όπως πριν σα να μην συνέβη τίποτα”. Χωρίς όμως αλλαγές στο νου, ίαση δεν είναι δυνατόν να συμβεί στο σώμα» και τονίζει «Η αντιμετώπιση του καρκίνου πρέπει να είναι ολιστική και εξατομικευμένη».

Advertisment

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου καταγράφεται ένας συγκλονιστικός διάλογος:

Με κομμένη την ανάσα πηγαίνω προς τη μοναδική πόρτα του δωματίου. Νιώθω ανήμπορος να αντιδράσω, τα βήματα ακούγονται πολύ κοντά. Η αγωνία μου κορυφώνεται, νιώθω ότι η καρδιά μου θα σπάσει… Ένας άντρας εμφανίζεται, ή μάλλον μια ανδρική σιλουέτα… φορά ένα μακρύ σκούρο ράσο και μια ημιδιαφανή κουκούλα, που αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια και κάνει δυσδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του. Κοιτάζει κάπως αμήχανα και διστακτικά. Παίρνω θάρρος να μιλήσω πρώτος.

“Ποιος είσαι;” τον ρωτώ.

“Ο καρκίνος”, μου απαντά.

“Και… και τι θέλεις εδώ;” ρωτώ με τρεμάμενη φωνή.

“Εσύ με κάλεσες. Εγώ δεν πάω ακάλεστος σε κανέναν, και όταν με καλούν προσφέρω τη βοήθειά μου”.

“Εγώ σε κάλεσα; Με κοροϊδεύεις; Τι είδους βοήθεια είναι αυτή που προσφέρεις; Να σκοτώνεις τους ανθρώπους;”

“Δε σκοτώνω κανέναν χωρίς τη θέλησή του. Οι άνθρωποι σκοτώνονται μόνοι τους, με τον τρόπο που ζουν, με τις συνθήκες που δημιουργούν. Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν ήρθα εδώ να μιλήσουμε γενικά και αόριστα για άλλους ανθρώπους, ήρθα να βοηθήσω εσένα, άσχετα αν αυτά που θα σου πω μπορεί να ισχύουν και για άλλους”.

“Είμαι σε σύγχυση, δεν καταλαβαίνω αυτά που μου λες. Σε φοβάμαι και δε θέλω τη βοήθειά σου”, απαντώ θυμωμένος, αλλά κατά βάθος είμαι γεμάτος περιέργεια για όσα έχει να μου πει.

Αν διαγνωστείς με καρκίνο δεν τελειώνει η ζωή σου. Σου δίνεται μια ευκαιρία να την κάνεις πιο ουσιαστική και αληθινή.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τη σύντομη παρουσίαση του βιβλίου του, καθώς και μια συνέντευξή του στην εκπομπή Καλό Μεσημέρι.

Παρακαλούμε πολύ, σχολιάστε παρακάτω για να συμμετάσχετε στην κλήρωση για τα τρία αντίτυπα του βιβλίου.

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε

Οι νικητές είναι:

– Maria Papageorgiou

– Vagelis Aspromougos

– Irene Pappa

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποί μας φεύγουν, αλλά ζουν παντοτινά μέσα μας
«Το αγέννητο παιδί μου…»
Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση