Τεστ: οι κατσίκες και η γέφυρα

Πάνω από ένα ποτάμι βρίσκεται μια πολύ στενή γέφυρα. Μια κατσίκα προσπαθώντας να τη διασχίσει συναντά μια άλλη κατσίκα ακριβώς στη μέση της διαδρομής.

Πάνω από ένα ποτάμι βρίσκεται μια πολύ στενή γέφυρα. Μια κατσίκα προσπαθώντας να τη διασχίσει συναντά μια άλλη κατσίκα ακριβώς στη μέση της διαδρομής. Δεν υπάρχει όμως αρκετός χώρος για να περάσουν και οι δύο.

Ποιο από τα παρακάτω φαντάζεστε ως το πιο πιθανό σενάριο;

A. Η μια κατσίκα πρόθυμα γυρνά πίσω προκειμένου να αφήσει την άλλη να περάσει πρώτη.

B. Οι κατσίκες καυγαδίζουν και στη συνέχεια η πιο δυνατή κατσίκα αναγκάζει την άλλη να υποχωρήσει.

Γ. Η μια κατσίκα ξαπλώνει πάνω στη γέφυρα και η άλλη περνά από πάνω της.

Δ. Οι κατσίκες καυγαδίζουν και στο τέλος πέφτουν από τη γέφυρα κάτω στο βαθύ ποτάμι.

Ε. Η μια κατσίκα ξαναγυρίζει πίσω και περιμένει να έρθει η άλλη κατσίκα. Στη συνέχεια, αντί να πάει στην απέναντι πλευρά, μένει για να παίξουν και να βοσκήσουν μαζί.

Ανάλυση

Α. Είστε ευγενικοί και ευέλικτοι. Πιστεύετε ότι οι λύσεις στις προκλήσεις της ζωής πρέπει να βασίζονται στη λογική και για την επίτευξη αυτού του στόχου είστε διατεθειμένοι να κάνετε υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.

Β. Η προσέγγισή σας απέναντι στη ζωή χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις. Έχετε δίψα για εξουσία και συνήθως σας αρέσει να τα παίρνετε όλα ή τίποτα. Θα μπορούσατε να γίνετε αμείλικτοι ακόμη κι αν δεν είστε πάντα εσείς ο νικητής.

Γ. Ενεργείτε με τρόπο που ωφελεί το κοινό καλό. Είστε σοφοί και αποφεύγετε τις αντιπαραθέσεις. Παρ’ όλο που φαίνεται ότι υπακούτε σε όσα σας λένε ορισμένοι άνθρωποι, στην πραγματικότητα έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση, γεγονός που σας κάνει να είστε καλόκαρδοι και γενναιόδωροι με τους άλλους.

Δ. Έχετε μάλλον μια απαισιόδοξη αντίληψη για την ανθρώπινη φύση και βλέπετε με κυνικότητα τον κόσμο γενικότερα. Έχετε κουραστεί από τις μάχες και τους καυγάδες που συμβαίνουν γύρω σας και γενικά έχετε την τάση να πιστεύετε ότι τα πράγματα οδεύουν προς τη λάθος κατεύθυνση. Πάνω απ’ όλα εκτιμάτε τη γαλήνη του πνεύματος, ακόμη κι αν για να την κατακτήσετε απαιτείται αγώνας.

Ε. Είστε αρκετά ιδεαλιστές και αισιόδοξοι και πιστεύετε ότι τα πάντα είναι δυνατά. Είστε γενναιόδωροι και ανοιχτόμυαλοι, θέλετε να απολαύσετε τη ζωή όσο μπορείτε περισσότερο και να κάνετε φίλους. Ακόμα κι αν αυτή η υπερβολική αισιοδοξία σας για τον κόσμο συχνά σας απογοητεύει, έχει πλεονεκτήματα διότι οι άνθρωποι θέλουν να συναναστρέφονται μαζί σας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε