, , , ,

Τα φρούτα και τα λαχανικά που δρουν προληπτικά απέναντι στον καρκίνο του νεφρού

Έρευνα Σουηδών επιστημόνων αναλύει τα οφέλη της κατανάλωσης συγκεκριμένων λαχανικών και φρούτων έναντι του καρκίνου του νεφρού.

Μελέτη Σουηδών επιστημόνων εξέτασε τη δράση των φρούτων και των λαχανικών έναντι του καρκίνου του νεφρού. Η μελέτη αφορούσε ένα δείγμα 61.000 γυναικών μεταξύ 40 και 76 ετών και ανέλυσε όχι μόνο τη συνολική δράση των τροφών που κατανάλωσαν αλλά και τα αποτελέσματα από την κατανάλωση καθενός ξεχωριστά.

Πιο συγκεκριμένα, οι γυναίκες που έτρωγαν μπανάνες 4 έως 6 φορές την εβδομάδα, είχαν 50% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του νεφρού ενώ, όσες έτρωγαν καρότα και παντζάρια, εμφάνισαν μείωση του κινδύνου από 50%-60%. Επίσης, το μαρούλι, το αγγούρι και το λάχανο βρέθηκε ότι μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο και δρουν προληπτικά.

Advertisment

Αξίζει να σημειωθεί, πως λόγω της έλλειψης ή της μικρής κατανάλωσης αρκετών λαχανικών και φρούτων στη Σουηδία, δεν ήταν δυνατή η μελέτη στο σύνολο των συγκεκριμένων τροφών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει μια ασφαλής εικόνα για την προληπτική δράση των υπολοίπων.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι είναι η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση και πώς την αντιμετωπίζουμε | Μία διατροφολόγος εξηγεί τα βήματα
Μέλι από έλατο: Το βασιλικό μέλι
Είναι καλύτερα να καταναλώνουμε πολλά και μικρά γεύματα ή λιγότερα και μεγαλύτερα;
Φασκόμηλο: 5 κοινά φαγητά στα οποία μπορείτε να το προσθέσετε για extra γεύση και υγεία

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση