, , ,

Καταπολεμήστε τις ρυτίδες με απλές ασκήσεις προσώπου

Κάντε κι εσείς τις παρακάτω ασκήσεις, σε τρεις επαναλήψεις την καθεμία, δύο φορές την ημέρα, και δείτε το πρόσωπό σας να αλλάζει!

Όπως όλοι οι μύες του σώματός μας, έτσι και οι μύες του προσώπου χρειάζονται τη γυμναστική τους! Κάνοντας καθημερινά τις παρακάτω απλές ασκήσεις, θα διατηρήσετε το πρόσωπό σας νεανικό και απαλλαγμένο από λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

Μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Dermatological Treatment και περιελάμβανε γυναίκες ηλικίας 35 έως 58 ετών έδειξε ότι οι ασκήσεις που γυμνάζουν τους μύες του προσώπου βοηθούν ώστε σε διάστημα οκτώ εβδομάδων η επιδερμίδα να γίνει πιο σφριγηλή και ελαστική.

Advertisment

Κάντε κι εσείς τις παρακάτω ασκήσεις, σε τρεις επαναλήψεις την καθεμία, δύο φορές την ημέρα, και δείτε το πρόσωπό σας να αλλάζει! Ξεκινήστε με διάρκεια κάθε επανάληψης 3 δευτερόλεπτα και σταδιακά αυξήστε το χρόνο στα 10 δευτερόλεπτα.

comp 3950395 upper eyelids mitch mandel

Τοποθετήστε τους δύο δείκτες ακριβώς κάτω από το εξωτερικό άκρο του φρυδιού και τα μεσαία δάχτυλα περίπου στο μέσο του κάθε φρυδιού. Κουνήστε τα δάχτυλα προς τα επάνω κοιτώντας ταυτόχρονα προς τα κάτω. Στη συνέχεια, κλείστε τα μάτια και κουνήστε τους βολβούς των ματιών γύρω-γύρω.

Advertisment

comp 3950245 lower eyelids mitch mandel

Τοποθετήστε τους δύο δείκτες στο εξωτερικό άκρο του φρυδιού και τα μεσαία δάχτυλα ακριβώς κάτω από το εσωτερικό άκρο του ματιού. Πιέστε ελαφρά τα δάχτυλα, κλείστε τα μάτια και κοιτάξτε ψηλά.

comp 3950168 upper and lower mitch mandel

Ενώστε τους δείκτες με τους αντίχειρες και τοποθετήστε τα δύο χέρια επάνω στα μάτια όπως φαίνεται στην εικόνα. Σηκώστε ελαφρώς προς τα επάνω τους δείκτες και χαμηλώστε τους αντίχειρες. Διατηρώντας τα δάχτυλα σε επαφή με το δέρμα, σηκώστε ελαφρώς προς τα επάνω το κάτω βλέφαρο.

comp 3950169 upper lip mitch mandel

Τοποθετήστε το δείκτη και τον αντίχειρα του ενός χεριού στις πάνω γωνίες του στόματος. Κάντε το ίδιο με το άλλο χέρι στις κάτω γωνίες του στόματος. Κοιτάξτε προς τα επάνω και προσπαθήστε να χαμογελάσετε.

comp 3950076 neck mitch mandel

Τοποθετήστε το ένα χέρι επάνω στο στέρνο, με όλα τα δάχτυλα ενωμένα εκτός από τον αντίχειρα. Τοποθετήστε το άλλο χέρι από πάνω κατά τον ίδιο τρόπο. Στρέψτε το πηγούνι προς το ταβάνι και πιέστε με τα χέρια ελαφρώς προς τα κάτω. Προσπαθήστε να χαμογελάσετε κρατώντας τα χείλη ενωμένα.

www.onmed.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

4 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στον τρόπο που περιποιείσαι την επιδερμίδα σου τώρα που έχει κρύο
Λάδι καρύδας για τα μαλλιά. Τα οφέλη του και πώς να το χρησιμοποιήσετε
5 προειδοποιητικά σημάδια γήρανσης και πώς να τα καταπολεμήσετε
Γαλακτικό οξύ | Τα οφέλη του για την επιδερμίδα και πώς να το χρησιμοποιήσετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση