, , , ,

Έλξη και συναισθήματα

Να φυτεύεις άνθη στο διάβα σου αν θέλεις να γεμίσει με άρωμα και χρώμα η ζωή σου.

Του Κωνσταντίνου Σμιξιώτη

Αναφέραμε στο άρθρο «Σκέψη: Έλξη κι Απώθηση» ότι η σκέψη είναι στην ουσία μια μαγνητική ακτίνα, ένα μεγεθυντικός φακός που συγκεντρώνει μια ενεργειακή δέσμη πάνω σε ένα αντικείμενο. Η ισχύς αυτής της ακτίνας είναι σχετική κι ανάλογα με τη συναισθηματική φόρτιση αυξάνει σε ταχύτητα κι επιρροή. Συνεπώς, ένα έντονο συναίσθημα ωθεί την ακτίνα και τη δυναμώνει έτσι ώστε, η μαγνητική της έλξη να μεγαλώνει. Ένα χλιαρό συναίσθημα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο αργή δράση. Για παράδειγμα, σκεφτείτε την ενεργειακή δύναμη του έρωτα και θα αντιληφθείτε τη διαφορά. Όπου υπάρχει μεράκι, έρωτας κι αγάπη, υπάρχει φωτιά, δηλαδή υψηλές ωστικές ενέργειες.

Advertisment

Επειδή τα αρνητικά συναισθήματα είναι συνήθως πιο έντονα και ταυτόχρονα αιχμαλωτίζουν την προσοχή μας αλλά επιπλέον παραλύουν και τις αντιστάσεις μας, όπως ακριβώς το βλέμμα του φιδιού που υπνωτίζει το θήραμα του, έχουν σαν αποτέλεσμα, να κρατάνε τη σκέψη μας, όχι μόνο για αρκετή ώρα στο αρνητικό αλλά επιπρόσθετα και ενεργειακά φορτισμένη σε επικίνδυνο βαθμό. Ο θυμός, το μίσος κι η ζήλια είναι τα αρνητικά συναισθήματα με την υψηλότερη ενεργειακή δύναμη, επειδή έχουν μέσα τους φωτιά. Όποιος τα αισθάνεται «βράζει» κυριολεκτικά ενώ ο φόβος είναι σαν τον πάγο, εξ αυτού κι η φράση: «με έλουσε κρύος ιδρώτας».

Παρόλα αυτά έχει θερμοδυναμική ενέργεια και μπορείτε να το διαπιστώσετε, αν κρατήσετε πολύ ώρα χιόνι στη χούφτα σας, ενώ είναι κρύο, θα νιώσετε ότι σας καίει. Έτσι, ο φόβος δημιουργεί μια αξιοπερίεργη συνθήκη: Ενώ μπορεί να παγώνει το βήμα προς κάθε τι θετικό έλκει κάθε τι αρνητικό. Με λίγα λόγια απωθεί το θετικό κι έλκει το αρνητικό, αν και πολλές φορές δρα προστατευτικά. Θα δούμε σε άλλο άρθρο πως λειτουργεί ο φόβος και με τι συνδέεται.

Τώρα, ίσως είναι πιο κατανοητό, γιατί όταν κάτι δε το συμπαθούμε ή δε το θέλουμε, αυτό τελικά έλκεται πιο γρήγορα παρά απωθείται. Ακριβώς, επειδή πρώτον η έλξη αρχίζει με τη σκέψη κι όχι με το συναίσθημα ή το είδος της επιθυμίας και δεύτερον επειδή υπάρχει το αρνητικό συναίσθημα, επιταχύνεται η διαδικασία. Εν ολίγοις είτε θετικά είτε αρνητικά φορτιστείτε, αν έχετε στραμμένο το ενδιαφέρον σας σε κάτι κι αφιερώνετε τη σκέψη σας σ’ αυτό, τότε το έλκετε. Ακούγεται παράδοξο αλλά δεν είναι.

Advertisment

Δεν μπορείτε για παράδειγμα να νιώσετε θετικά για μια αρνητική σκέψη αλλά μπορείτε να νιώσετε αγωνία ή φόβο για μια θετική σκέψη, κι αυτό, επειδή δεν έχουμε μάθει να αναζητούμε το θετικό μέσα στο αρνητικό, δεν εργαζόμαστε στη μετουσίωση του αρνητικού σε θετικό και παρασυρόμαστε εύκολα από τη δύναμη τους. Συνεπώς, το είδος του συναισθήματος είναι σύστοιχο με την ποιότητα της σκέψης κι άπαξ η σκέψη αναδύθηκε, θα το προκαλέσει άμεσα. Σε εκείνο το σημείο ακριβώς, πρέπει να εκδηλωθεί η δύναμη του αυτοέλεγχου, αν υπάρχει… Αν δεν υπάρχει, ο κύβος ερίφθει.

Η συνειδητή απώθηση ενεργοποιείται μόνο με την αδιαφορία ή την αντίθετη δράση προς το ζητούμενο κι επειδή η αδιαφορία, ειδικά σε φλέγοντα ζητήματα, δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί είναι προτιμότερο να συμπεριφερθείτε με τέτοιο τρόπο ώστε, να γεμίσετε το ενεργειακό σας αποθεματικό με το αντίπαλο δέος του προβλήματος. Ωστόσο, τα αρνητικά συναισθήματα μπλοκάρουν τα κέντρα του ενεργειακού σώματος, με αποτέλεσμα να μη μπορούν οι θετικές ενέργειες να κυκλοφορήσουν μέσα μας. Ο θυμός ελέγχει άμεσα το κινητικό κέντρο και ωθεί το φυσικό σώμα σε μια απερίσκεπτη αντίδραση, όπως η λαγνεία, το σεξουαλικό, ο φόβος, το διανοητικό και θολώνει το μυαλό. Όλα αυτά είναι πιθανόν να συμβούν παράλληλα και ταυτόχρονα.

Έχουμε πει και θα το λέμε συνεχώς ότι, η Αγάπη είναι η κορωνίδα όλων των ενεργειών αλλά κι η νομοτέλεια της ύπαρξης μας. Η Αγάπη δεν δημιουργείται όπως τα συναισθήματα αλλά προϋπάρχει και διαχέει τον Κόσμο. Πρέπει όμως να της επιτρέψετε να κυκλοφορήσει μέσα σας. Να γίνετε αγωγός για να σας διαπεράσει, να εισέλθει μέσα σας, να σας πληρώσει και να την διοχετεύσετε στον περίγυρο σας κι όλο αυτό σε μια συνεχή κι ασταμάτητη κυκλική ροή και τότε, θα λάμπετε από φως, γιατί μέσα σας θα ανατείλει ο δικός σας ήλιος κι αυτός είναι η μεγαλύτερη μαγνητική δύναμη του Κόσμου. Ωστόσο, κι επειδή αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, πρέπει να εργαστείτε με τον εαυτό σας, να τον σμιλεύσετε εσωτερικά, άοκνα κι επιμελώς. Ξεκινήστε με όποιο θετικό συναίσθημα μπορείτε να προκαλέσετε εντός σας και φροντίστε ώστε οι δράσεις σας να είναι αλτρουιστικές.

Κάθε σπόρος που φυτεύετε στη γη της συμπόνιας και της αλληλεγγύης, θα σας δίνει καρπούς αγάπης κι ευδαιμονίας κι αυτοί, θα απαλύνουν τις πιθανές πίκρες σας, θα ανακατευτούν με την όποια θλίψη σας κι όταν υπερισχύσουν, το χαρμάνι θα γίνει γλυκό. Κάθε μέρα όλο και καλύτερα όλο και ψηλότερα.

Πιστεύω ότι έχετε καταλάβει πως λειτουργεί η έλξη των φαινομένων στην καθημερινότητα. Όταν όμως κάποια δοκιμασία επιμένει, μην αντιδράτε, να αναζητάτε πάντα το περιεχόμενο που έχει να σας προσφέρει. Μη χάνετε την ευκαιρία να πάρετε το μάθημα σας. Αν κατορθώσετε και στρέψετε την προσοχή σας , τη σκέψη και το ενδιαφέρον σας σε αυτό που πραγματικά ήρθε να σας δώσει και πάρετε αυτή τη κατανόηση όπως η μέλισσα το νέκταρ από κάθε φυτό, τότε θα έχετε απελευθερώσει μια καλή ποσότητα συνειδητότητας, που αυτό κρατούσε σφιχτά μέσα του και θα την κάνετε δική σας. Όσοι έχετε ασχοληθεί έστω και λίγο με ηλεκτρονικά παιγνίδια, θα θυμάστε τον ήρωα που καθώς νικάει εχθρούς, κερδίζει μαγικά φίλτρα ή καρδούλες που τα χρησιμοποιεί όταν τραυματίζεται και παρατείνει τη ζωή του.

Τι σχέση έχουν οι επιθυμίες μας με όλα αυτά; Οι επιθυμίες εκλύουν κι αυτές μια θερμοδυναμική ενέργεια που ενισχύει τη μαγνητική δύναμη της σκέψης, όπως ακριβώς κάνουν και τα συναισθήματα. Έχουν μέσα τους κάτι από έρωτα, αγάπη, αν και πολλές φορές αυτά κρύβουν ιδιοτέλεια, έχουν και γοητεία αλλά δυστυχώς και θυμό και μίσος , εν ολίγοις είναι άυλες διεγερτικές ουσίες, άμεσα ταυτισμένες με το αντικείμενο του πόθου, φορτισμένες με πολύ ενδιαφέρον, που προωθεί τη σκέψη η οποία γιγαντώνεται κι η ελκτική της δύναμη γίνεται τεράστια.

Ας μείνουμε λίγο ακόμη στις επιθυμίες κι ας αναρωτηθούμε για μια στιγμή μήπως αντί να έλκουμε το στόχο μας τελικά τον απωθούμε; Είστε ακόμη βέβαιοι ότι δεν έχετε αντικρουόμενα συναισθήματα μέσα σας καθώς επιθυμείτε κάτι έτσι ώστε, μια να το έλκετε και μια να το απωθείτε; Είστε σίγουροι ότι δεν αντιστρέφετε την πολικότητα σας ασυναίσθητα; Δράτε πάντα προς την κατεύθυνση του επιθυμητού ή οι δονήσεις σας βρίσκονται σε ασυμφωνία μ’ αυτό; Έχετε τη σκέψη σας πάντοτε προσηλωμένη στην επιθυμία σας όπως το βλέμμα του φιδιού; Ή η προσοχή σας αποσπάται συνεχώς από άλλες επιθυμίες; Στα άλογα, για να μην λοξοδρομούν, βάζουν παρωπίδες και παρόλο που εμείς δε πρέπει να φοράμε τέτοιου είδους αντικείμενα, πολλές φορές, για να κατακτήσουμε ένα στόχο πρέπει να βαδίζουμε προς αυτόν με παρόμοιο τρόπο.

Άραγε τι συμβαίνει με ένα άλλο παράδοξο που πολλές φορές έχουμε συναντήσει στην καθημερινότητα μας; Όλοι γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο της έλξης και σε αντίθεση με τη φυσική, αυτά που έλκονται είναι τα όμοια. Παραδόξως όμως έχουμε δει εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους να έλκονται και να συνυπάρχουν και παρόλο που φαίνονται αταίριαστοι, εν τούτοις παραμένουν μαζί. Μήπως αυτό επαληθεύει το φυσικό νόμο του μαγνητισμού και στις ενέργειες;

Η απάντηση βρίσκεται στις δονήσεις και στη σκέψη-ενδιαφέρον-προσοχή που αναλύσαμε πιο πάνω. Εσωτερικά, αυτοί οι άνθρωποι είναι συντονισμένοι και τα εξωτερικά γνωρίσματα τους δεν είναι αρκετά ώστε να αντιστραφεί η πολικότητα τους. Υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον που κρατά τη σκέψη τους στον ίδιο τόνο, μπορεί ακόμη να υπάρχει κι ένας κοινός σκοπός που δεν είναι αρχικά ορατός. Τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν και το εξωτερικό τους περιτύλιγμα δε πρέπει να μας ξεγελά ούτε

θετικά ούτε αρνητικά γιατί δε γνωρίζουμε τι διεργασίες γίνονται στα ενδότερα, στο υποσυνείδητο, εκεί όπου βρίσκεται ο πίνακας ελέγχου των ανθρώπων και κινεί αόρατα τα νήματα όσο ακόμη δεν είμαστε συνειδητοί.

Ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο των σκέψεων-επιθυμιών σε σχέση με τη μαγνητική έλξη είναι αυτό που σχετίζεται με τον αστρολογικό χάρτη κάθε ανθρώπου κατά την ώρα της γέννησης. Τώρα μπαίνουμε σε απόκρυφα μέρη του εσωτερισμού και δε θα εμβαθύνω, απλά θα αναφέρω μόνο ότι, στο γενέθλιο ωροσκόπιο κάθε ατόμου προβάλλονται οι τάσεις, οι επιθυμίες που έχει αυτό το άτομο και οι ροπές για διάφορες δράσεις. Οι πλανήτες ασκούν μαγνητική επιρροή πάνω του καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Αυτό είναι ακόμη ένα δείγμα, του πως η μαγνητική έλξη είναι θεμελιώδης συμπαντική δύναμη. Σε κάποιο μελλοντικό άρθρο θα πούμε, πως μπορεί κάποιος να σπάσει αυτά τα μαγνητικά νήματα που συχνά μοιάζουν να τον οδηγούν σ’ αυτό που λέμε μοιραίο. Όλα μπορούν να αλλάξουν, όταν ο άνθρωπος αλλάξει, αν κι αυτή η αλλαγή πολλές φορές είναι συνώνυμο μιας εσωτερικής επανάστασης.

Συνοψίζοντας όσα παραθέσαμε. Σκέψη-ενδιαφέρον-προσοχή σημαίνουν έλξη-μεταβίβαση πληροφορίας-ενέργειας, συναίσθημα σημαίνει καύσιμο-φόρτιση-ώθηση, αδιαφορία-αντίθετη δράση σημαίνουν απώθηση. Κατανόηση του μαθήματος-δοκιμασίας σημαίνει διεύρυνση συνειδητότητας. Δεν αντιπαλεύουμε το αρνητικό αλλά ορθώνουμε απέναντί του το αντίπαλο δέος του: το καλό, κάνοντας οτιδήποτε μπορούμε για να το καλλιεργήσουμε κι αυτό θα αναλάβει για λογαριασμό μας να θέσει εκτός μάχης τον εχθρό.

Εν είδη άσκησης: Να έχετε κατά νου πως όταν ένα αρνητικό συναίσθημα σας ανακατεύει το στομάχι ή σας σφίγγει το στήθος και δεν μπορείτε να εξακριβώσετε την πηγή που το ανέβλυσε τότε, μια αρνητική σκέψη τρύπωσε στο υποσυνείδητο δίχως να την πάρετε είδηση. Κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο, να κάνετε μια αναδρομή της μέρας που πέρασε. Περισσότερες λεπτομέρειες, σε μελλοντικό άρθρο με πρακτικές.

Στο επόμενο άρθρο θα δούμε τι άλλο ευθύνεται και πολλές φορές οι θερμοδυναμικές ηλεκτρομαγνητικές αυτές ενέργειες μοιάζουν να μην έχουν αποτελέσματα ή αυτά δεν είναι άμεσα και παραμένουμε για πολύ βυθισμένοι στα προβλήματα μας ή φαινομενικά δεν έλκουν το ποθητό.

Η ζωή είναι πλασμένη με τέχνη και μόνο με τέχνη μπορεί να τη διαχειριστεί κανείς. Να φυτεύεις άνθη στο διάβα σου αν θέλεις να γεμίσει με άρωμα και χρώμα η ζωή σου.

Το παρόν άρθρο αποτελεί μέρος της σειράς άρθρων: «Το λυχνάρι του Αλαντίν»

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Επιστήμονες δεν αποκλείουν να έχει ζωή ο πλανήτης Αφροδίτη | Πού στηρίζουν τη θεωρία τους
Κένζα Λαϊλί: Η εικονική influencer που κέρδισε τα καλλιστεία Τεχνητής Νοημοσύνης!
Μυτιλήνη: Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Αλμπέρ Καμύ στο Σίγρι -Εκεί που ο Νομπελίστας ήθελε να ζήσει «ίσως για πάντα»
Βρετανία: Δίδυμες αδερφές είναι 104 ετών και μοιράζονται τα μυστικά της μακροζωίας τους

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση