,

11:11 (Έντεκα : Έντεκα)

Τώρα πια, κάθε φορά που βλέπω το 11:11, δεν αναρωτιέμαι. Γνωρίζω τι θα πράξω.

Του Bisba

Είχα ξεχαστεί κάνοντας ποδήλατο αυτό το πρωινό. Αισθάνθηκα ότι ο ήλιος είχε ανέβει αρκετά. Για να επιβεβαιώσω το ένστικτό μου, έβγαλα απο την τσέπη το κινητό τηλέφωνο – το ρολόι το έχω καταργήσει τα τελευταία χρόνια – και κοίταξα την ώρα. Η οθόνη έδειχνε 11:11 Για άλλη μια φορά αυτό το 11:11 με κυνηγάει. Τι σημαίνει; Γιατί το βλέπω συνέχεια; Πάει καιρός από τότε που άρχισα να το προσέχω. Στην αρχή το χαρακτήρισα σύμπτωση. Όσο επαναλαμβανόταν αποφάσισα ότι συμπτώσεις δεν υπάρχουν.

Advertisment

Άρχισα δειλά-δειλά να ανοίγω το θέμα στους κολλητούς μου. Ξέρετε, με αυτό το ύφος: – “Ρε συ, βλέπω συνέχεια το ίδιο νούμερο. Να παίξω τζόκερ;” Οι ανυποψίαστοι απαντούσαν: – “Και δεν παίζεις;” Οι κάπως πιο “ψαγμένοι” άρχισαν να μιλούν για θεωρίες συνωμοσίας. Μια φίλη μου πολύ προληπτική, μου εξήγησε ότι είναι καλοτυχία και να κάνω ευχές που θα πραγματοποιηθούν. Αλλά διάβασα ότι το κάνει και η Paris Hilton και το εγκατέλειψα.

Ένας πνευματικός της ορθοδοξίας, μίλησε για το μονοπάτι της θέωσης. Ένας αριθμολάγνος για τον ιερό αριθμό έντεκα (11). -“Ο αριθμός 11”, μου εξήγησε, “συνδέεται με την πνευματική συνειδητοποίηση. Σαν ένας από τους δύο κύριους αριθμούς, προσδίδει εξαιρετική διαίσθηση, πρωτοποριακό πνεύμα, μπλά, μπλά….” Ουάου! Εγώ είμαι αυτός, σκέφτηκα. Τόσο γ….τος και μπροστά από την εποχή! Να θυμηθώ να μου στείλω συγχαρητήρια, πριν φτάσω στο σπίτι…

Αλλά η αναζήτηση δεν σταμάτησε εδώ. Κατέφυγα σε μια new age πυθία: -“Αυτό είναι σήμα ενός νέου κύκλου. Αναφέρεται σε αυτό που είναι καινούργιο κι ευημερεί στη ζωή σου. Βλέποντας αυτό το σημάδι μετά από σκέψη ή συναίσθημα πάνω σ’ ένα θέμα, δείχνει ότι η σκέψη αυτή θα σε οδηγήσει σε νέα και συναρπαστικά πράγματα στην καθημερινότητά σου. Οι πνευματικοί οδηγοί, σου λένε ότι αυτές οι σκέψεις είναι υγιείς, επειδή η αλλαγή είναι η ουσία της ανάπτυξης…” Τι μου είπε η θεά… Μου έφτιαξε τη μέρα! Είμαι έτοιμος για το επόμενο success story. Όμως, καθώς αυτό αργεί να έρθει κατι χρονάκια, αποφάσισα να αναζητήσω κι άλλη ερμηνεία. -“Αν όπως μου λες δεν είναι τυχαίο, με συμβουλεύει ο γκουρού, τότε πιθανόν να πρόκειται για μήνυμα συγχρονικότητας. Δηλαδή την ανάγκη συντονισμού σου με κάποιο νόημα, κάποια ιδέα ή κάποιο μήνυμα…” -Όμως ποιός στέλνει το μήνυμα; Και ποιό είναι το μήνυμα που θα αποκωδικοποιήσω;” ρωτάω, χωρίς να πάρω απάντηση.

Advertisment

Τελικά, κατέφυγα στον πιο κοντινό μου άνθρωπο. Μου έδωσε αυτήν την ερμηνεία: -”…Είναι το ξύπνημα, η αφύπνιση. Για να επαναλαμβάνονται στο ρολόι τα εντεκάρια, προφανώς θέλουν να τραβήξουν την προσοχή σου σε κάποια κατεύθυνση. Να σε ξυπνήσουν…” -Απο τι; -“Να δραπετεύσεις από την ψεύτικη πραγματικότητα…Έχεις φτάσει να αναζητάς νόημα στο 11:11 των ψηφιακών ρολογιών, όμως δεν αναζητάς νόημα στη ζωή σου, στη σύνδεσή σου με τους γύρω σου. Να δείχνεις ευγνωμοσύνη σε ότι σε περιβάλλει…” – (Γκούλπ!) -“Είμαστε άτομα, μονάδες. Αυτό είναι το ένα (1)”, συνέχισε με τρυφερότητα να εξηγεί,“Και είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Είμαστε ένα σύνολο. Όπως λένε πολλοί φιλόσοφοι χιλιάδες χρόνια τώρα, φαινομενικά μοιάζουμε ξεχωριστές οντότητες. Όμως, όχι. Είμαστε όλοι ένα! ‘Ένας συλλογικός, συμπαντικός νους. Αυτός ο νους θέλει να τραβήξει την προσοχή σου: Να ξυπνήσεις στην ενότητα!” …………………………………….

Σε έναν κόσμο που απομονώνεται ορθώνοντας φράχτες στα σύνορα με το πρόσχημα της ξενοφοβίας, αναρωτιέμαι για την αξία του “πολιτισμού” μας. Ένας πολιτισμός που πιστεύει ότι είμαστε κυρίως σώματα με ελάχιστο πνεύμα και όχι πνεύματα σε πρόσκαιρα σώματα. Τώρα πια, κάθε φορά που βλέπω το 11:11, δεν αναρωτιέμαι. Γνωρίζω τι θα πράξω.

Latest posts by Μπάμπης Γεωργακόπουλος (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Δεν είμαι αυτό που μου συνέβη. Είμαι αυτό που επέλεξα εγώ να γίνω» | Καρλ Γιουνγκ
«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
Οι πιο «τρομακτικές» μάσκες είναι εκείνες που δεν φαίνονται...
Η ζωή δεν φοράει φίλτρα, δεν στολίζεται για να πάρει like, δεν κάνει giveaway τον χρόνο της

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση