,

Αγχώνεστε κι εσείς; Πάμε μαζί γυμναστήριο!

Μόλις δούμε τα πρώτα αποτελέσματα της γυμναστικής, η διαθεσή μας θα αλλάξει αμέσως

Αγχώνεστε με την δουλειά; Τα οικονομικά είναι το πρόβλημα που στριφογυρίζει συνεχώς και στο δικό σας το  μυαλό;

Το φαγητό και κυρίως οι πίτσες και τα σουβλάκια είναι η μόνη παρηγοριά σας το τελευταίο διάστημα;

Advertisment

Ο καναπές έχει γίνει το αγαπημένο σας έπιπλο και το παγώτο σας κάνει παρέα τα βράδια.

Πιεστήκαμε, αγχωθήκαμε,αλλά δεν πάει άλλο. Λοιπόν ήρθε ο καιρός να δράσουμε.

Ας ανανεώσουμε την συνδρομή του γυμναστηρίου και να κάνουμε μια νέα αρχή. Ας εκτονωθούμε. Μόλις χάσουμε το περιττό βάρος που μας άφησαν οι σοκολάτες, η πεσμένη διάθεση μας και η ενέργεια μας θα ανέβει πάλι στα ύψη.  Θα γνωρίσουμε νέους ανθρώπους, που ίσως έχουν τις ίδιες έννοιες με εμάς και θα μπορούμε να ανταλλάξουμε απόψεις και λύσεις.

Advertisment

Σου ακούγεται δύσκολο; Δεν είναι όμως! Το σώμα μας έχει ανάγκη να δυναμώσει, ώστε να ανταπεξέλθει στην δύσκολη και κουραστική καθημερινότητα. Έχει ανάγκη να αποβάλλει την αρνητική ενέργεια και να να διώξει το άγχος των προβλημάτων και των ευθυνών.

Η αερόβια άσκηση θα βοηθήσει στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Η αντοχή  θα αυξηθεί σιγά σιγά και η διάρκεια της προπόνησης  δεν θα μοιάζει και τόσο μεγάλη.

Οι ασκήσεις για τις μεγάλες μυικές ομάδες είναι αυτές που θα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο πρόγραμμα μας. Όσο περισσότερο δυναμώνει η πλάτη και η ώμοι μας, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια αποκτάμε. Το άγχος και η πίεση απο τα προβλήματα και τις ευθύνες, πολλές φορές δημιουργούν ένταση στην περιοχή του αυχένα και συχνούς πονοκεφάλους. Με την γυμναστική θα δυναμώσουν οι ευαισθητές και κουρασμένες περιοχές του σωματός μας, θα μπορούμε να κινηθούμε πιο εύκολα, να γινούμε πιο δραστήριοι μέσα στην μέρα μας και με μεγαλύτερες αντοχές.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα πόδια και τον κορμό μας. Είναι απαραιτητό να γυμνάζουμε τα πόδια μας, γιατί αυτά μας μεταφέρουν όλη μέρα και κουράζονται. Η ενδυνάμωση θα τους προσφέρει δύναμη και καλύτερη λειτουργικότητα. Επίσης, ένας δυνατός κορμός βοηθάει στην ισορρόπια του σώματος. Είναι εξίσου σημαντικός για να μην πονάμε(μέση).

Μόλις δούμε τα πρώτα αποτελέσματα η διαθεσή μας θα αλλάξει αμέσως. Θα έχουμε περισσότερη ενέργεια και θα ξυπνάμε με όρεξη για να ξεκινήσουμε την κάθε μας μέρα. Η ψυχική και σωματική μας υγεία θα είναι σε ιδανικά επίπεδα.

Η δύσκολη περίοδος που περάσαμε είναι πλέον παρελθόν. Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά :

  • – φυσική κατάσταση
  • θετική ενέργεια
  • – ευεξία
  • – επικοινωνία
  • – ενδυνάμωση μυικού συστήματος
  • – ενεργοποίηση μεταβολισμού
  • – απώλεια βάρους
  • – μείωση λίπους
  • – πρόληψη σακχαρώδη διαβήτη
  • – πρόληψη οστεοπόρωσης.
γυμναστική

Μπορεί κάποιοι από εμάς  να αρχίσαμε την γυμναστική αναγκαστικά, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε. Βλέπετε πόσο δυνατοί και ευδιάθετοι νιώθουμε; Συνέχιστε να γυμνάζεστε.

Η συστηματική άσκηση θα σας βοηθήσει να είστε υγιείς και να έχετε θετική ενέργεια και διάθεση. Βελτίωστε  τις διατροφικές σαςσυνήθειες και θα έχετε ακόμα μεγαλύτερα αποτελεσματα.

Dn / jK (personal)trainer.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Άσκηση: Το δραστικότερο φάρμακο μακροζωίας
Πόσα βήματα την ημέρα χρειάζονται για να χάσει κανείς βάρος;
Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση