Του Σταύρου Αθανασόπουλου

Η καθημερινότητα μας μαστίζεται από αρνητικές αλλά και θετικές επιρροές δημιουργώντας ώχρα στην πολύχρωμη θετική μας αύρα. Καταβάλουμε διαρκώς προσπάθειες για να εξασφαλίσουμε σε εμάς και στα αγαπημένα μας πρόσωπα μια αξιοσέβαστη και ηθική ζωή.

Οι αυξημένες απαιτήσεις της καθημερινότητας όμως, απορροφούν το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας μας τόσο στον προσωπικό όσο και στον επαγγελματικό τομέα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνουμε το πραγματικό μας όραμα, τον πραγματικό μας σκοπό, μετατρέποντας το ρητό «Δουλεύουμε για να ζούμε» σε «Ζούμε για να δουλεύουμε». Αυτή η κατάσταση κάνει επιτακτική την ανάγκη να έρθουμε πιο κοντά στη φύση. Η επαφή με τη φύση, όπως έχει αποδεχτεί σε πολλές επιστημονικές μελέτες μέχρι τώρα, αυξάνει τη ζωτικότητά μας και μας φέρνει πιο κοντά στον αληθινό εσωτερικό μας εαυτό. Μας γεμίζει ψυχοσωματική ενέργεια και δίνει περισσότερο χρώμα στη ζωή μας.

supsurf yoga σαπσερφ γιόγκα άνθρωπος και φύση

supsurf yoga

Η επαφή με τη φύση μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους, όπως το περπάτημα, το κολύμπι, η γιόγκα, η ποδηλασία, ενώ για τους πιο περιπετειώδεις χαρακτήρες, υπάρχει η αναρρίχηση, η ορειβασία, το σέρφινγκ κ.λ.π. Όλες αυτές οι πρακτικές, μας βοηθούν επιπλέον να απεξαρτηθούμε από την αρνητική πλευρά του ψηφιακού κόσμου που έχει εισβάλλει για τα καλά στη ζωή μας.

Αξίζει να επενδύσετε το χρόνο σας στη φύση, είναι ίσως η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε.

Ως δάσκαλος και δημιουργός της εναλλακτικής άσκησης supsurf yoga στην Ελλάδα, έχω παρατηρήσει αυτές τις μεγάλες αλλαγές, πρωτίστως σε εμένα και έπειτα σε όλους τους μαθητές μου. Η επαφή με το κρυστάλλινο νερό και τον ήλιο, ο σωστός συγχρονισμός των ασκήσεων επιφέρει μια εκ βαθέων πνευματική και σωματική ανανέωση η οποία μας γεμίζει ενέργεια, μας γυμνάζει, μας ανυψώνει και μας φέρνει πιο κοντά στο συνειδητό μας εαυτό.

Video surf sup:

Το παραπάνω βίντεο είναι ένα απόσπασμα από τα μαθήματα supsurf yoga

Συγγραφέας Σταύρος Αθανασόπουλος

Μεγάλωσα μέσα σε μια εναλλακτική αθλητική οικογένεια. Έχω σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων και συστήματα πληροφόρησης στο Τ.Ε.Ι ΑΘΗΝΩΝ. Είμαι Εκδότης του Περιοδικού Truelifemagazine (εναλλακτικών αθλημάτων skate,snowboard,surf), επίσημος ανεξάρτητος δάσκαλος χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού. Αναζητώ τη σύγχρονη ανάπτυξη της κίνησης με την πιστοποιημένη εμπειρία πάνω στο τομέα τη εναλλακτικής άθλησης ( Ευρωπαϊκές αυστριακές σχολές χιονοδρομίας level1,2) Εκπεδευση 200h yoga alliance. Δημιουργός της σχολής Τruelife Sports

Δείτε όλα τα άρθρα
Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε