Η Ελβετία εντάσσει 5 εναλλακτικές θεραπείες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

Ο δρόμος για την αναγνώριση των εναλλακτικών θεραπειών ως ιατρική περίθαλψη ανοίγει, με την Ελβετία να πρωτοστατεί.

Η Ελβετία, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας, αναγνωρίζει και ενσωματώνει πέντε εναλλακτικές θεραπείες στις ιατρικές ειδικότητες που καλύπτονται από το ασφαλιστικό της σύστημα.

Το θέμα αυτό δεν είναι καινούριο, καθώς από το 2005 έχει εξεταστεί το συγκεκριμένο ζήτημα από τις αρμόδιες αρχές χωρίς όμως να εγκριθεί, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων για την αποτελεσματικότητα των συμπληρωματικών αυτών θεραπειών. Μιλάμε για την Ολιστική Ιατρική, την Βοτανοθεραπεία, την Ομοιοπαθητική, τον Βελονισμό και την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική. Το αίτημα για αναγνώρισή τους, επανήλθε το 2009 όταν η πλειοψηφία των πολιτών ζητούσε την κατοχύρωση των θεραπειών αυτών στα πλαίσια της υγειονομικής τους περίθαλψης.

Από τότε, είχε δοθεί ένα διάστημα «δοκιμαστικό» που αφορούσε την εξαετία 2012-2017. Ώσπου προσφατα, ο υπουργός εσωτερικών της Ελβετίας έκανε τη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία τα έξοδα περίθαλψης θα καλύπτονται σύμφωνα με τη βασική ασφάλιση εφόσον η θεραπεία χορηγείται από πιστοποιημένους θεραπευτές.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε