, ,

Το γράμμα ενός πατέρα στην κόρη του για τον μελλοντικό της σύζυγο

Αυτό που πρέπει να κάνεις για να κρατήσεις «ζωντανό» το ενδιαφέρον του είναι να είσαι εσύ...

Μικρή μου χαριτωμένη,

Πρόσφατα, η μητέρα σου και εγώ, κάνοντας περιήγηση στο διαδίκτυο, ανακαλύψαμε τα πιο δημοφιλή άρθρα, όπου στην κορυφή της λίστας ήταν ένα άρθρο που μας τράβηξε την προσοχή και το οποίο είχε τίτλο: «Πώς να κρατήσετε το ενδιαφέρον του».

Advertisment

Με ξάφνιασε… Διάβασα στη συνέχεια αρκετά άρθρα, όπου ανέφεραν πώς να είσαι θηλυκή και σέξι, προκειμένου να κάνεις τον σύντροφό σου να αισθάνεται έξυπνος και ανώτερος. Και θύμωσα. Μικρή μου, δεν είναι καθόλου και δε χρειάζεται να γίνει ποτέ δική σου δουλειά να ανακαλύπτεις τρόπους ώστε «να κρατάς ζωντανό το ενδιαφέρον του».

Κοριτσάκι μου, το μοναδικό σου έργο είναι να γνωρίζεις βαθιά στην ψυχή σου -εκείνο το σταθερό μέρος που δεν κλυδωνίζεται από απορρίψεις, απώλειες και ένα ματαιόδοξο συναίσθημα ανωτερότητας απέναντι στους άλλους- ότι αξίζεις το ενδιαφέρον του ανθρώπου που έχει τη δύναμη και την ικανότητα να σε αγαπάει. Εάν εμπιστευτείς την αξία σου, τότε θα είσαι ελκυστική με την ουσιαστική σημασία της λέξης, οπότε θα έλξεις ένα αγόρι που θα είναι ικανός για το ενδιαφέρον σου και ο οποίος θα θέλει να ζήσει τη ζωή του μαζί σου, επενδύοντας τα συναισθήματά του σε σένα.

Μικρή μου, θέλω να σου μιλήσω για το αγόρι που δεν έχει ανάγκη να του κινητοποιείς το ενδιαφέρον για σένα, γιατί είσαι από μόνη σου ενδιαφέρουσα και εκείνος πρέπει να το γνωρίζει.

Advertisment

Δεν με νοιάζει αν δεν εφαρμόζει τους στερεοτυπικούς κανόνες ευγένειας, αρκεί να είναι αρκετά ευγενικός, ώστε να εκστασιάζεται από το χαμόγελό σου και η επιθυμία του για σένα να είναι ολοφάνερη στο βλέμμα του.

Δεν μ’ ενδιαφέρει αν παίζει γκολφ μαζί μου, αρκεί να παίζει με τα παιδιά που θα κάνετε μαζί και ν’ απολαμβάνει κάθε συναρπαστικό σημείο πάνω τους που θυμίζει εσένα, αντέχοντας τη ματαίωση για τα σημεία που δε θυμίζουν εκείνον.

Δεν μ’ ενδιαφέρει αν έχει χρήματα ή δεν έχει, αρκεί ο πλούτος του να μην παρεμποδίζει την καρδιά του να είναι γεμάτη από σένα ή η φτώχεια του να μην επηρεάζει τα συναισθήματα αγάπης του και το κάθε ταξίδι του να τον οδηγεί πάντα σε σένα.

Δεν μ’ ενδιαφέρει να είναι δυνατός, αρκεί να σου προσφέρει το χώρο να εξελίσσεις τη δύναμη που υπάρχει στην καρδιά σου.

Δεν μ’ ενδιαφέρει καθόλου τι ψηφίζει, όσο ξυπνά κάθε πρωί και ψηφίζει εσένα ως τη μοναδική γυναίκα της ζωής του, τιμώντας με ευλάβεια τη θέση σου στην καρδιά του.

Δεν μ’ ενδιαφέρει το χρώμα του δέρματος του, αρκεί να ζωγραφίζει τον πίνακα της ζωής σας με πινελιές υπομονής και εμπιστοσύνης, θυσίας, ευαλωτότητας και προσφοράς.

Δεν μ’ ενδιαφέρει εάν ανατράφηκε με αυτήν τη θρησκεία ή με κάποια άλλη, ή αν είναι άθεος, όσο εκτιμά την ιερότητα με μια ευρύτερη έννοια και όσο γνωρίζει πως κάθε λεπτό ζωής μαζί σου είναι βαθύτατα ιερό.

Τελειώνοντας, μικρή μου, αν συναντηθείς με έναν άντρα, όπως αυτόν που σου περιγράφω, και αυτός και εγώ δεν έχουμε κανένα κοινό, μην ανησυχήσεις, γιατί θα έχουμε το πιο σπουδαίο πράγμα κοινό. Την αγάπη μας για σένα. Αγαπημένη μου μικρή, το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνεις, για να του κρατήσεις το ενδιαφέρον του, είναι να είσαι εσύ.

Ένας αιώνιος θαυμαστής σου,

Ο μπαμπάς σου.

Δρ. Kelly Flanagan, κλινικός ψυχολόγος, ΗΠΑ

Ελεύθερη μετάφραση, διασκευή: Αγγελική Μπολουδάκη

Latest posts by Αγγελική Μπολουδάκη (see all)

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Πωλητής για μία ώρα»: Οι καλλιτέχνες που στήριξαν το περιοδικό Σχεδία
Ζευγάρι νομάδων μελισσοκόμων ταξιδεύουν τα μελίσσια τους στα σχολεία της βόρειας Ελλάδας
«Απλώς κάντε το»: Η συμβουλή ενός 94χρονου με φυσική κατάσταση εφήβου
Μαθητής λυκείου από την Αλεξανδρούπολη πήρε πλήρη υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση