, ,

Τρόφιμα που δεν γνωρίζατε ότι μπαίνουν στην κατάψυξη

Συμβαίνει συχνά να μην γνωρίζουμε ποια τρόφιμα μπορούν να αποθηκευτούν στην κατάψυξη και η αλήθεια είναι πως είναι σχεδόν όλα.

Πολλά τρόφιμα μπορούν να καταψυχθούν για μελλοντική κατανάλωση, μειώνοντας τον αριθμό των απορριμάτων αλλά και των εξόδων που βαραίνουν τα νοικοκυριά. Μετά το άρθρο με τα τρόφιμα που ΔΕΝ μπαίνουν ψυγείο και τα τρόφιμα που Δεν πρέπει να μπαίνουν στην κατάψυξη, τώρα θα δούμε κάποια άλλα τρόφιμα που μπορούμε να τα φυλάξουμε.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε και το άρθρο για τα φαγητά που δεν πρέπει να ξαναζεσταθούν

Advertisment

Η αλήθεια είναι πως τα περισσότερα τρόφιμα μπορούν να φυλαχθούν στην κατάψυξη αν και ιδανικό θα ήταν να μην χρειαζόταν. Θα ήταν πολύ καλύτερα να υπολογίζαμε ορθά την ποσότητα της τροφής πυο χρειαζόμαστε ώστε και να μην περισσεύει και να την τρώμε πάντα φρέσκια. Όμως, είναι ακόμα πιο σημαντικό να μειωθεί η κατασπατάληση των πόρων του πλανήτη.

Πρώτη και βασική εξαίρεση λοιπόν είναι τα μαλακά τυριά, διότι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες χάνουν την υφή τους. Βασικό, επίσης, είναι πως η αποθήκευση στη κατάψυξη πρέπει να γίνεται πριν την ημερομηνία λήξης και πως συνήθως τα τρόφιμα διατηρούνται μέχρι τους 3 μήνες πριν αρχίσουν να αλλοιώνονται.

Δείτε, λοιπόν, μερικά τρόφιμα που μπορεί να μην ξέρατε ότι καταψύχονται:

Advertisment

Αβοκάντο

Το αβοκάντο, σε θερμοκρασία δωματίου, ωριμάζει πολύ γρήγορα. Μπορείτε να το καταψύξετε είτε ολόκληρο είτε αφού το κόψετε και αφαιρέσετε το κουκούτσι, για μεγαλύτερη διάρκεια.

Τυρί

Μπορείτε να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη τα σκληρά τυριά για να τα χρησιμοποιήσετε αργότερα. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε δει ότι το τυρί δεν προτείνεται για κατάψυξη διότι χάνει την υφή του. Όμως, μια καλή ιδέα είναι να το τρίψετε και αφού τα μοιράσετε σε σακουλάκια να το καταψύξετε σε μερίδες.

Αυγά

Τα αυγά δεν μπαίνουν στην κατάψυξη με τα τσόφλια, για αυτό θα πρέπει είτε να χωρίσετε το ασπράδι από τον κρόκο και να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά, είτε να τα χτυπήσετε ώστε να είναι έτοιμα να γίνουν ομελέτα όταν βγουν από την κατάψυξη.

Πατάτες

Οι πατάτες μπορούν να καταψυχθούν αφού πρώτα τις βράσετε. Οι ωμές πατάτες δεν μπαίνουν στην κατάψυξη. Προσέξτε μόνο, πρώτα να κρυώσουν και μετά να τις αποθηκεύσετε.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το αντιφλεγμονώδες ελληνικό βότανο που καταπολεμά διαβήτη και κατάθλιψη
Στη λίστα με τα 10 καλύτερα τυριά του κόσμου ένα ελληνικό | Ποιο βρέθηκε στην κορυφή
Τροφική δηλητηρίαση: Μικροβιολόγος εξηγεί τι πρέπει να προσέχουμε
Λυκοπένιο: Ποια είναι τα οφέλη που λαμβάνουμε από την κατανάλωσή του

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση