,

Έπαθα μα δεν έμαθα, από την Τάμι Γκεκτσιάν

Άκουσα κοράκια με εκπαιδευμένες φωνές αηδονιού, γνώρισα μαύρες σκιές ντυμένες με φανταχτερά φορέματα, μίλησα σε σκοτεινά πλάσματα με φτερά αγγέλων, αγάπησα το ξακουστό «πάντα»

Τάμι Γκεκτσιάν Έπαθα μα δεν έμαθα

Άκουσα κοράκια με εκπαιδευμένες φωνές αηδονιού, γνώρισα μαύρες σκιές ντυμένες με φανταχτερά φορέματα, μίλησα σε σκοτεινά πλάσματα με φτερά αγγέλων, αγάπησα το ξακουστό «πάντα» και ας ήταν απόγονος του δευτερολέπτου, στροβιλίστηκα σε κήπους που ήταν ανθισμένοι με δίμετρους κάκτους… και όμως δεν έμαθα. Αν ήταν γράμματα θα είχα μείνει στην ίδια τάξη.

Μα ποιο σχολείο, ποια θρανία της ζωής διδάσκουν το μάθημα του να μην εμπιστεύεσαι, του να μην αφήνεσαι, του να μην αγαπάς, του να μην αγαπιέσαι, του να κρατάς το χαμόγελο σου σφραγισμένο με το φόβο να μην στο σβήσουν, του να κλειδώνεις τον εαυτό σου για να μη στο κομματιάσουν, του να φυλάς κάθε σου στιγμή για να μην πέσεις σε λάθη και ξανά τρυπηθείς από άγνωστο ή και γνωστό αγκάθι…

Advertisment

https://enallaktikidrasi.com/2016/06/epatha-ma-den-ematha/

Και όλα αυτά, για να μην ξανά πάθεις; Κάθε μέρα παθαίνω μα δε μαθαίνω. Δε σβήνεται η μνήμη αλλά να αυτό που λέγεται ζωή, κάθε πρωί με βουτάει στα νερά της και η αλήθεια είναι πως είναι καταγάλανα και ηρεμώ. Και όταν φουρτουνιάζουν είμαι εκεί, πάντα θα είμαι εκεί να απολαμβάνω το αεράκι χωρίς να φοβάμαι μη χαλάσει η κόμη μου, να κολυμπώ χωρίς να σκέφτομαι πως το νερό θα κρυώσει το σώμα μου, να γελάω χωρίς να σκέφτομαι πως ίσως ακουστώ στους καρχαρίες.

Μα θα πω την αλήθεια. Κάποιες φορές παθαίνω και μαθαίνω. Μα το μάθημα είναι επιλογής. Τα υποχρεωτικά είναι που θα πρέπει να με νοιάζουν, σε αυτά στο τέλος θα με εξετάσουν.

Διαβάστε επίσης από την Τάμι Γκεκτσιάν

Advertisment

Για εσάς που ψάχνετε το αληθινό, το γνήσιο, το αθώο

Το τσουβάλι της φιλίας

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι άνθρωποι που «ενοχλούν»... εκείνοι που δεν στριμώχτηκαν για να εξαγοράσουν λίγα ψίχουλα αγάπης
Μήπως ασκώ υπερβολική κριτική στους άλλους; Πώς θα το καταλάβω και πώς μπορώ να το διορθώσω;
Ν. Καζαντζάκης: Η λαχτάρα της λευτεριάς
Χάνουμε χρόνο όταν επενδύουμε σε αυτούς που δεν έχουν χρόνο για εμάς

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση