, ,

Φτιάξτε ένα φυσικό σκοροαπωθητικό από βότανα

Πώς να φτιάξετε μόνοι σας σκοροαπωθητικό για την περίοδο του καλοκαιριού, από βότανα, για φυσική προστασία των ρούχων σας.

Ο σκόρος καταστρέφει τα μάλλινα ρούχα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Γι΄αυτό, τα ρούχα μας χρειάζονται προστασία. Το παρακάτω φυσικό σκοροαπωθητικό προστατεύει τα ρούχα, χαρίζοντάς τους ταυτόχρονα ευχάριστο άρωμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε για το σκοροαπωθητικό

3 κ.σ αρτεμισία (αψιθιά)

Advertisment

1 κ.σ φύλλα δενδρολίβανου

1 κ.σ θυμάρι

1 κ.σ άνθη χαμομηλιού

Advertisment

1 κ.γ κανέλα (σκόνη)

½ κ.γ μοσχοκάρυδο

1 κ.γ αλάτι

1 κ.γ ρίζα ίριδας

αιθέριο έλαιο λεβάντας

Που θα βρείτε τα υλικά

Όλα τα υλικά θα τα βρείτε σε καταστήματα που διαθέτουν μπαχαρικά ή βιολογικά προϊόντα. Επίσης, μπορείτε να τα βρείτε και μέσω αναζήτησης στο διαδίκτυο.

Παρασκευή του Σκοροαπωθητικού

Πολλές φορές, τα εντομοκτόνα που προμηθευόμαστε από το εμπόριο για να εξοντώσουμε τα ενοχλητικά έντομα ή ζωύφια είναι περισσότερο βλαβερά από αυτά που καλούνται να εξοντώσουν.

Γι΄αυτό, είναι προτιμότερο, να στραφούμε στη φύση, η οποία και μας προσφέρει σειρά φυτών ικανών να απωθήσουν από το χώρο μας τους απρόσκλητους «επισκέπτες» χωρίς κατ΄ανάγκη να τους σκοτώσουν. Τα περισσότερα από αυτά τα φυτά είναι φυτικά εντομοκτόνα και εντελώς αβλαβή για τους ανθρώπους και τα οικιακά ζώα.

Ένα τέτοιο εντομοαπωθητικό είναι και αυτό που σας προτείνουμε και το οποίο παρασκευάζεται ως εξής:

Σ΄ ένα σκεύος τρίψτε καλά όλα τα βότανα. Προσθέστε το αλάτι, τα μπαχαρικά και τη ρίζα ίριδας. Κρατείστε το μείγμα σε καλά κλεισμένο σκεύος για περίπου 2 εβδομάδες.

Στη συνέχεια, μοιράστε το σε σακουλάκια, τα οποία κατόπιν θα δέσετε πολύ καλά. Ραντίστε τα με το αιθέριο έλαιο τη λεβάντας, ώστε να αρωματιστούν καλά. Τοποθετείστε τα στις ντουλάπες. Όταν θα ξαναχρειαστείτε τα χειμερινά σας ρούχα, θα τα βρείτε σε εξαιρετική κατάσταση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας
8 πρωτότυπα ράφια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση