Πώς θα καταλάβετε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο

3 έξυπνοι τρόποι για να δείτε αν το καρπούζι σας έχει ωριμάσει αρκετά για να το φάτε.

Το να αγοράζει κανείς καρπούζι είναι… τέχνη! Πρέπει να ξέρει κάποιος πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο και να είναι έμπειρος για να κάνει τη σωστή επιλογή αφού το μέγεθος και το σκληρό εξωτερικό του περίβλημα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αρκετό ψάξιμο πριν το αγοράσουμε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μικρά κόλπα που μας επιτρέπουν να δούμε αν το καρπούζι που επιλέξαμε αξίζει και είναι αρκετά ώριμο.

Πώς θα καταλάβετε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο

Advertisment

Το βάρος του

Πάρτε αγκαλιά το καρπούζι που… βάλατε στο μάτι. Αν είναι αρκετά βαρύ, τότε σημαίνει ότι είναι καλό και έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να το καταναλώσετε άμεσα.

Ο ήχος του

Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα του καρπουζιού που αγοράζετε θα πρέπει αν το χτυπήσετε. Σίγουρα έχετε δει κάποιον να το κάνει και υπάρχει λόγος. Αν ο ήχος ακούγεται σαν να έρχεται από βάθος με μια ελαφριά ηχώ, τότε το καρπούζι είναι έτοιμο. Αν είναι σύντομος και ρηχός, προτιμήστε καλύτερα ένα άλλο καρπούζι.

Το κίτρινο σημείο

Όταν το καρπούζι είναι ώριμο και έτοιμο για φάγωμα θα παρατηρήσετε ένα χαρακτηριστικό κίτρινο σημείο, το οποίο σημαίνει πως μπορείτε άνετε να το κόψετε και να απολαύσετε το αγαπημένο σας καλοκαιρινό φρούτο!

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Masterclass EN.ATZ. (1200 x 628 px)
Ανώνυμο σχέδιο (13)
7 Δώρα με νόημα που μπορείτε να κάνετε στα παιδιά σας αυτά τα Χριστούγεννα
Fb_post_25_years-01

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση