Πώς θα καταλάβετε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο

3 έξυπνοι τρόποι για να δείτε αν το καρπούζι σας έχει ωριμάσει αρκετά για να το φάτε.

Το να αγοράζει κανείς καρπούζι είναι… τέχνη! Πρέπει να ξέρει κάποιος πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο και να είναι έμπειρος για να κάνει τη σωστή επιλογή αφού το μέγεθος και το σκληρό εξωτερικό του περίβλημα δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για αρκετό ψάξιμο πριν το αγοράσουμε. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποια μικρά κόλπα που μας επιτρέπουν να δούμε αν το καρπούζι που επιλέξαμε αξίζει και είναι αρκετά ώριμο.

Πώς θα καταλάβετε πότε ένα καρπούζι είναι ώριμο

Το βάρος του

Πάρτε αγκαλιά το καρπούζι που… βάλατε στο μάτι. Αν είναι αρκετά βαρύ, τότε σημαίνει ότι είναι καλό και έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να το καταναλώσετε άμεσα.

Ο ήχος του

Για να βεβαιωθείτε για την ποιότητα του καρπουζιού που αγοράζετε θα πρέπει αν το χτυπήσετε. Σίγουρα έχετε δει κάποιον να το κάνει και υπάρχει λόγος. Αν ο ήχος ακούγεται σαν να έρχεται από βάθος με μια ελαφριά ηχώ, τότε το καρπούζι είναι έτοιμο. Αν είναι σύντομος και ρηχός, προτιμήστε καλύτερα ένα άλλο καρπούζι.

Το κίτρινο σημείο

Όταν το καρπούζι είναι ώριμο και έτοιμο για φάγωμα θα παρατηρήσετε ένα χαρακτηριστικό κίτρινο σημείο, το οποίο σημαίνει πως μπορείτε άνετε να το κόψετε και να απολαύσετε το αγαπημένο σας καλοκαιρινό φρούτο!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε