,

Κακή κυκλοφορία του αίματος: Τα βασικά συμπτώματα και οι επιπτώσεις

Προειδοποιητικά σημάδια για την κακή κυκλοφορία του αίματος, που μπορεί να σας περνούσαν απαρατήρητα.

Κακή κυκλοφορία του αίματος: Τα βασικά συμπτώματα και οι επιπτώσεις

Η κακή κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία, όπως καρδιακά προβλήματα και εγκεφαλικά επεισόδια. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν κάποια σημάδια που μας προειδοποιούν ώστε να αντιμετωπιστεί έγκαιρα.

Μούδιασμα στα άκρα

Το μούδιασμα είναι μια συνηθισμένη επιπλοκή της κακής κυκλοφορίας του αίματος. Αν νιώθετε πως τα χέρια ή τα πόδια σας “μυρμηγκιάζουν”, είτε κινείστε είτε είστε σε ακινησία, τότε αποτελεί ισχυρή ένδειξη πως κάτι δεν πάει καλά. Αν, επίσης, νιώθετε παρόμοια συμπτώματα στο πρόσωπο, σημαίνει πως, ίσως, το αίμα δεν κυκλοφορεί σωστά στον εγκέφαλο.

Διαβάστε: Κακή κυκλοφορία του αίματος; 6 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τη βελτιώσετε

Πόνος στα πόδια όταν κινείστε

Άλλη μία κλασική ένδειξη κακή κυκλοφορίας του αίματος, είναι ο πόνος ή οι κράμπες στα πόδια όταν περπατάτε ή γενικά βρίσκεστε σε κάποια δραστηριότητα.

Ανεπούλωτες πληγές

Ένα σημάδι που αξίζει να προσέξετε, είναι η δημιουργία πληγών που δεν επουλώνονται με τον κανονικό ρυθμό, κυρίως στα άκρα.

Διαβάστε: Χυμός που αποτρέπει τη δημιουργία θρόμβων στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Κρύα άκρα- πρήξιμο

Η κακή κυκλοφορία στα άκρα, συνήθως, προκαλεί ψυχρότητα ή και πρήξιμο. Αυτό συμβαίνει διότι δεν υπάρχει αρκετό αίμα στην περιοχή ώστε να βοηθήσει στην ομαλή λειτουργία και κίνηση των άκρων.

Πόνος στο στήθος

Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Αν δεν κυκλοφορεί σωστά το αίμα, δεν τροφοδοτεί επαρκώς τις αρτηρίες της καρδιάς, με αποτέλεσμα, εκτός από τον πόνο, να ελοχεύει ο κίνδυνος εκδήλωσης σοβαρών καρδιακών προβλημάτων.

Προβλήματα στη στύση

Οι άνδρες μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με στυτικές δυσλειτουργίες, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει η πιθανότητα να μην τροφοδοτείται με το απαιτούμενο αίμα η βουβωνική χώρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε