Οι βιωματικοί άνθρωποι

Τους βιωματικούς ανθρώπους θα τους καταλάβεις από το έντονο βλέμμα, τις έντονες κινήσεις, την άκακη αγριάδα που κουβαλάνε.

Οι βιωματικοί άνθρωποι

Οι βιωματικοί άνθρωποι

Μια εμπειρία που δε την αντιλαμβάνεσαι πραγματικά δε θεωρείται εμπειρία! Είναι σαν έναν άνθρωπο που φωνάζει ότι είναι μορφωμένος επειδή έχει διαβάσει πολλά βιβλία! Μα αν δεν έχει καταλάβει το βαθύ νόημα είναι σαν να παπαγαλίζει!

Διαβάστε ακόμη: Η κομψότητα κρύβεται στην απλότητα

Οι εμπειρίες που συγκεντρώνουμε δεν έχουν σχέση με τη ποσότητα αλλά με την ποιότητα. Ένας αριθμός παραμένει ένας αριθμός, το θέμα είναι τι παίρνουμε και τι δίνουμε στις διαπροσωπικές μας σχέσεις και καταστάσεις. Εδώ έγκειται το ζήτημα, ο διαχωρισμός του «ζω για τους άλλους» και του «ζω για εμένα». Κοινώς, η διαφορά του «φαίνεσθαι» και του «είναι».

Άνθρωποι που έκαναν πράγματα για να είναι αρεστοί σε άλλους χωρίς να τους γεμίζουν και να κρατάνε στη σκιά το καλύτερό τους εαυτό. Θεατές και όχι πρωταγωνιστές! Μάταια να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν, καθήμενοι στην επιφάνεια μιας θάλασσας και όχι εξερευνητές του βυθού.

https://enallaktikidrasi.com/2016/07/oi-viomatikoi-anthropoi/

Όμως, τους βιωματικούς ανθρώπους θα τους καταλάβεις από το έντονο βλέμμα, τις έντονες κινήσεις, την άκακη αγριάδα που κουβαλάνε, το χαμόγελό τους, στο τρόπο που θα κλείσουν τα μάτια και θα αφεθούν στο ρυθμό της μουσικής που τους ταξιδεύει. Θα σε πιάσουν από το χέρι μα δε θα σε χειραγωγήσουν, θα σε καθοδηγήσουν μα δε θα σου επιβληθούν, θα σου απαντάνε επειδή σε άκουσαν προσεκτικά και όχι απλά για να δώσουν μια απάντηση. Θα σου βγάλουν πτυχές που ούτε εσύ ήξερες ότι έχεις και θα πιστέψουν σε εσένα. Ό,τι πράττουν το πράττουν για τον εαυτό τους!

Όταν μιλάμε για εμπειρίες όλα κρύβονται στη λέξη «επιλογή». Οι επιλογές που κάνουμε καθορίζουν και τα βιώματά μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, ας πιστέψουμε στον εαυτό μας, να αναλάβουμε τα ηνία όσο μπορούμε καλύτερα, να γίνουμε οι σκηνοθέτες της δικής μας «ταινίας».

Υ.Γ: Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που αφιερώσατε χρόνο για εσάς;

Συντάκτης | Κωνσταντίνα Γυφτάκη

Σπούδασα Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αγαπώ τη δημιουργία νέων ιδεών και τους ανθρώπους που βγάζουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Δείτε όλα τα άρθρα

Συντάκτης | Κωνσταντίνα Γυφτάκη

Σπούδασα Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Αγαπώ τη δημιουργία νέων ιδεών και τους ανθρώπους που βγάζουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Δείτε όλα τα άρθρα

Αξίζει να διαβάσετε

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε